همان طور که در طبیعت آب برایمان فراهم بود، همان طور که درختان پناهمان شدند، همان طور هم " غذا " در دسترس ماست.

کافی ست بدانیم چگونه به دنبال آن باشیم.

غداهای گیاهی و جانوری را شناخته و راه بدست آوردنشان را بیاموزیم، تا نگرانی از بابت گرسنه ماندن نداشته باشیم.

هرچند که طعم آن ها باب میل شما نخواهد بود، اما فراموش نکنید که هدف اصلی بقای شماست.

بنابراین با کارناوال همراه باشید در آموزش پیدا کردن غذا در طبیعت ...

 

غذاهای گیاهی | بقا در طبیعت

غذاهای گیاهی

ترس از گرسنگی، بدتر از گرسنگی

بسیاری از افراد بعد از قرار گرفتن در شرایط بقا سریعا، ترس از تشنگی، گرسنگی و تاریکی به سراغشان می آید.

هراس از تشنگی کاملا منطقی است، هرچند همیشه بر روی حفظ کردن آرامش و اعتماد به نفستان تاکید کرده ایم، اما خود ترس محرکه ای برای تلاش است.

راه های پیدا کردن آب در طبیعت را آموخته ایم، بنابراین نگرانی وجود ندارد.

با برپایی آتش و ساخت سرپناه هم به مقابله با ترس از تاریکی وحیوانات درنده می رویم.

اما ترس از گرسنگی؟! به هیچ عنوان نباید اجازه دهید که گرسنگی نگرانی شما شود.

بقا غذا1

مهم است اما اولویت نه!

 مهم است بله، و ما برای همین به شما آموزش های لازم را می دهیم، اما نه در همان لحظه ی اول، در نه حتی در همان روز اول.

اجازه ندهید که این نگرانی تمرکز شما را بگیرد.

بدن انسان توانایی تحمل بالایی نسبت به بی غذا ماندن دارد. ( البته اگر آب بدن تامین شود. )

باور کنید یا نه، افرادی که اعتصاب غذا کرده اند، 20 تا 50 روز دوام آورده اند.

البته خطرات و مشکلات ناشی از گرسنگی، در همان دو سه روز اول خودش را نشان می دهد.

مشکلاتی مانند " ضعف عمومی در بدن، اختلال در درک و قدرت تصمیم گیری و ... "

خب تمامی این ها برای ما مهم است، به فکرمان برای عکس المل سریع، تشخیص و آنالیز شرایط نیازمندیم و به قدرت بدنی برای مقابله احتمالی با حیوانات وحشی.

بقا در طبیعت

و اما راه حل ...

 1) بهترین راه برای اینکه نگرانی از گرسنگی در همان دقایق اولیه به سراغتان نیاید و تمرکز خودتان را از دست ندهید، این است که بسته ای کوچک از مغز های مقوی مانند بادام زمینی، گردو، بادام، فندق و یا هر نوع خوراکی مفید ولی کم حجم دیگری را به همراه داشته باشید تا برای مدتی خیالتان راحت باشد.

 2) همزمان که به دنبال آّب می گردید یا مکان مناسب برای برپایی پناهگاه، می توانید به دنبال غذا نیز باشید.

غذاهای گیاهی

غذاهای گیاهی

 به علت گستردگی مطالب، در این مطلب تنها درباره پیدا کردن غذای گیاهی در طبیعت وحشی، اطلاعاتی مفید و کاربردی را در اختیارتان خواهیم گذاشت.

تا بدانید هنگامی که در طبیعت هستید، غذا در دسترس شماست به شرط آنکه بدانید چه طور به دنبال آن باشید.

دوستان کارناوالی و طبیعتگرد من، توجه کنید که داشتنن اطلاعات، هرچند دقیق هم باشد، کافی نیست.

خواهشمندیم که کتاب جامع و جیبی درباره گیاهان را همیشه همراهتان داشته باشید.

یا با رفتن به کلاس های بقا در طبیعت، مهارت کافی را در اینباره بدست بیاورید.

قبل از استفاده غیر ضروری از مطالب، با خود فکر کتنید که آیا حاضرید زندگیتان را بر سر قمار بی احتیاطی ببازید؟!

در ادامه برایتان از گیاهان خوراکی، سمی و راه شناخت آن ها بیشتر خواهیم گفت، با ما همراه باشید ...

غذاهای گیاهی

گیاه خواری ...

با توجه به قسمتی از گیاه که قابل خوردن است، آن ها را به شش گروه دسته بندی کرده ایم.

 

گروه اول :

جوانه های نو و ترد گیاهان در فصل های بهار و تابستان قابل مصرف هستند.

بعضی را می توان به صورت خام مصرف کرد و بعضی دیگر را برای قابل هضم شدن و یا برای پیدا کردن طعم بهتر، باید در کمی آب جوشاند تا پخته شوند.

برای پختن آن ها کافیست، کرک گیاه را با مالش دست پاک کرده و داخل مقداری آب بجوشانید تا آماده مصرف شود.

 

1) پامچال ( Primrose )

تمام قسمت های آن قابل خوردن است.

پامچال

2) شیردندان ( Dandelion )

برگ های جوان را می توانید به صورت خام مصرف کنید.

برگ های پیر گیاه ولی طعم خوبی ندارند، آن را بجوشانید و آب را یک بار عوض کنید تا مزه ی بهتری پیدا کنند.

شیردندان

3) کاسنی ( Chicory )

مانند شیر دندان مصرف می شود.

 

کاسنی

4) خردل سفید ( White Mustard )

تنها انواج جوان آن را بچینید، تمام گیاه قابل پختن است.

خردل سفید

5) ترشک وحشی ( Wild Sorrel )

به صورت خام قابل مصرف است.

ترشک وحشی
ترشک وحشی

گروه دوم :

ساقه بعضی از گیاهان قابل مصرف است.

کافیست کرک های روی ساقه را کنده، آن را قطعه قطعه کرده و سپس بجوشانید.

 

1) بارهنگ دم موشی ( Greater Plantain )

بارهنگ دم موشی

2) بارهنگ سر نیزه ای ( Ribwort )

بارهنگ سر نیزه ای

3) بارهنگ شاخ گوزنی ( Buck Horn Plantain )

بارهنگ شاخ گوزنی

4) گزنه ی سفید ( Dead Nettles )

گزنه ی سفید

5) گزنه ی دو پایه ( Stinging Nettles )

گزنه ی دو پایه

6) نی ها ( Reeds )

نی ها

 گروه سوم :

هر نوع ریشه ای را که برای مصرف انتخاب می کنید، ( از بین ریشه ها خورا کی البته ) باید آن را با آب بجوشانید تا ترم شود و سپس بر روی سنگ های داغ اطراف آتش برشته کنید.

 

1) سیب زمینی ترش ( Jerusalem Artichoke )

 تنها نکته این است که قبل از پختن آن را پوست نکنید.

سیب زمینی ترش

2) جعفری فرنگی غده دار وحشی ( Wild Parsnips )

ریشه این گیاه را می توان خام مصرف کرد.

جعفری فرنگی غده دار وحشی

3) شنگ ( Salsify Or Oyster Plant )

ریشه ی پخته شده به اضافه برگ های جوان آن، بعد از پخته شدن قابل خوردن است.

شنگ

 گروه چهارم :

گل های بعضی از گیاهان قابل خوردن است.

 

1) رز

رز

2) رازک

رازک

3) پامچال

پامچال

4) بابونه

بابونه

 گروه پنجم :

انواع میوه های متداول را همه می شناسیم اما در ادامه، میوه های وحشی قابل خوردن را برایتان معرفی می کنیم.

 

1) توت وحشی ( Wld Mulberry )

توت وحشی

2) آلوچه جنگلی ( Black Thorn Or Sloe )

آلوچه جنگلی

 3) گیلاس وحشی ( Wild Cherry )

گیلاس وحشی

4) سیبچه ( Carb Apple )

سیبچه

5) زالزالک ( Hawthorn )

زالزالک

6) توت فرنگی وحشی ( Wild Strawberry )

توت فرنگی وحشی

 7) تمشک ( Brambles )

تمشک

8) زرشک ( Wild Rose )

زرشک

9) انگور وحشی ( Wild Grapes )

انگور وحشی

گروه ششم :

میوه های مغز داری که مغز آن ها قابل خوردن است.

 

1) بلوط ( Oak )

می توانید پوسته ی میوه را جدا کرده و مغز آن را چند بار بجوشانید تا طعم آن خیلی هم تلخ نباشد.

برشته شده ی آن با خاکستر و زغال داغ، طعم مناسبی دارد.

بلوط

2) پسته ( Pistachio )

پسته

3) گردو ( Walnut )

گردو

تعدادی از گیاهان و درختان سمی

در ادامه برایتان تعدادی از گیاهان سمی را نام می بریم که مصرف آن ها باعث آسیب های جدی مانند سرگیجه، توهم، استفراغ و حتی مرگ می شود.

خطر

1) تاتوره ( Thorn Apple Or Ymson Weed )

تاتوره

2) گل انگشت دانه ( Foxglove )

گل انگشت دانه

3) اقونیطون ( Monsk Hood )

اقونیطون

4) شوگران ( Hemlock )

شوگران

5) شابیزک ( Deadly Nightshade )

شابیزک

آزمایش هایی برای تشخیص خوراکی یا سمی بودن یک گیاه

اگر بعد از تشخیص گیاهی به عنوان گیاه قابل خوردن دچار شک بودید، حتما تمام آزمایشات زیر را انجام دهید :

 

1) بازرسی

گیاهیان را از کنار جاده یا از مناطقی با آب آلوده، برای مصرف انتخاب نکنید.

مطمئن شوید که گیاه، لزج، کرم خورده، یا شیره ی آن شیری رنگ نباشد.

 

2) بوییدن

تکه کوچکی از گیاه را له کرده و ببویید، اگر بو تلخ بادام و یا بویی شبیه به هلو می داد، آن را مصرف نکنید.

 

3) تحریک پوستی

مقداری از گیاه را روی پوست لطیف، مانند زیر بازو فشار داده و مالش دهید.

اگر احساس ناراحتی، کهیر یا آماس داشتید، به هیچ عنوان گیاه را مصرف نکنید.

آزمایش هایی برای تشخیص خوراکی یا سمی بودن یک گیاه

 آزمایش بر روی بر روی لب ها، دهان و زبان

چهار مرحله زیر را به دقت انجام دهید و بین هر مرحله 15 ثانیه صبر کنید.

در هر یکی از مراحل که احساس ناراحتی، تحریک یا سوزش داشتید، آزمایش را متوقف کرده و از خوردن گیاه صرف نظر کنید.

 تکه ای کوچک از گیاه را :

 1) روی لب ها بگذارید.

2) در گوشه دهان قرار دهید.

3) بر روی نوک زبان بگذارید.

4) آن را بجویید ولی قورت ندهید.

 اگر احساس ناخوشایندی مثل سوزش، کهیر یا گرم شدن نداشتید، می توانید گیاه را مصرف کنید.

( توجه : در ابتدا اشاره کردیم که این آزمایش را بعد از تشخیص دادن گیاه خوراکی و در صورتی که شک داشتید انجام دهید. )

آزمایش هایی برای تشخیص خوراکی یا سمی بودن یک گیاه
آزمایش هایی برای تشخیص خوراکی یا سمی بودن یک گیاه

قارچ ها، کوچک، مقوی ولی بسیار خطرناک ....

با توجه به خطراتی که در تشخیص اشتباه وجود دارد، کارناوال به هیچ وجه مصرف قارچ را در طبیعت توصیه نمی کند.

تنها راه قطعی برای مطمئن شدن از خوراکی بودن یک قارچ، انجام آزمایش های علمی ست.

هرچند که افراد بسیاری مهارت کافی را طی سالیان و بر حسب تجربه، برای جمع آوری قارچ های خوراکی در طبیعت بدست آورده اند.

قارچ

تعدادی از قارچ های خوراکی ...

 

1) قارچ استیکی ( Beafsteak Fungus )

 نوعی قارچ درختی است که بر روی تنه ی درختان بلوط دیده می شود.

می توانید آن را در آب خیس کنید تا نرم شده و سپس بپزید.

خصوصیات ظاهری :

رنگ بالای قارچ متمایل به قرمز و پایین آن متمایل به صورتی است.

شیره ای قرمز رنگ از آن تراوش می کند.

بافت زبر دارد و به شکل یک زبان بزرگ است.

قارچ استیکی

2) قارچ عسلی ( Honey Fungos )

در فصل بهار تا پاییز بر روی تنه ی درختان پهن برگ مخروطی و روی درختان بریده شده یا شکسته شده می روید.

خصوصیات ظاهری :

دارای کلاهکی 3 تا 15 سانتی متری است به رنگ برنز و با لکه های قهوه ای ایت.

تیغه آن نیز سفید است.

قارچ عسلی

3) قارچ توپی بزرگ ( Giant Puffball )

در نواحی جنگلی و پر علف می روید، از اواخر تابستان تا پاییز.

باید به آرامی پخته شده یا سرخ شود.

خصوصیات ظاهری :

شبیه یک توب فوتبال بزرگ است.

بزرگ با وزنی بالای 9 کیلو.

تا 30 سانتی متر طول دارد و سفید رنگ  است.

قارچ توپی بزرگ

4) قارچ قیفی ( Chantherelle )

به صورت دسته ای زیر درختان، بویژه درخت راش می روید و در فصل تابستان باید به دنبال آن باشید.

خصوصیات ظاهری :

رنگ زرد تخم مرغی دارد و شکلی قیفی.

پهنای 3 تا 10 سانتی متری و تیغه های شاخه شاخه.

قارچ قیفی

5) قارچ چتری چمن زار ( Field Mushroom )

درمناطق پوشیده از علف و در پای درختان می روید.

خصوصیات ظاهری :

دارای کلاهک 10 سانتی متری و سفید رنگ است که با پیر شدن قارچ قهوه ای رنگ می شود.

قارچ چتری چمن زار

6) قارچ جتر آفتابی ( Parasol )

در تابستان یا پاییز، همراه با درختان پهن برگ، در نواحی پوشیده از علف می روید.

خصوصیات ظاهری :

کلاهک 30 سانتی متری و مایل به قهوه ای دارد که با گذشت زمان تیره تر هم می شود.

قارچ جتر آفتابی

7) قارچ فلس دار مرکب ( Shaggy Ink Cap )

در تابستان و پاییز به صورت دسته دسته در فضاهای باز پوشیده از علف رشد می کند.

خصوصیات ظاهری :

داری کلاهک استوانه ای با فلس های سفید یا قهوی ای کمرنگ است.

قارچ فلس دار مرکب

در آخر اما ...

کارناوال از شما همراهان همیشگی درخواستی دارد و آن این است که، به اطلاعات داده شده در این مطلب بسنده نکنید و مهارت مورد نیاز برای بدست آوردن غذای گیاهی خوراکی را از طریق آموزش، تکرار و تمرین بدست آورید.

دیدگاه ها : 0
account_circle
email

لطفا منتظر بمانید ....