کارناوال - راهنمای سفر

بقعه سرقبر آقا

تهران، خیابان مولوی (چهارراه مولوی)، خیابان صاحب جمع

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

هزینه ورودی

رایگان

نکات ضروری

ساعات بازدید با هماهنگی و اخذ مجوز لازم است.

آشنایی با بقعه سرقبر آقا

چرا بازدید کنیم؟

معرفی کوتاه

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

معرفی کوتاه

بقعه سرقبر آقا در صف نقد و بررسی تخصصی کارشناسان کارناوال است.

مطلب امروز ما به ماجرای یک گنبد رازآلود در چهارراه مولوی اختصاص دارد؛ گنبدی که آن را بقعه سر قبر آقا یا آرامگاه سر قبر آقا می‌نامند و در میان برخی عوام به گنبد راز آلود خیابان مولوی معروف است. اما داستان گنبد راز آلود تهران چیست ؟ بقعه سر قبر آقا مدفن سیدابوالقاسم امام جمعه تهران و خاندانش در عهد محمدشاه و اوایل ناصرالدین شاه و محل دفن نویسندگان شناخته شده‌ای مانند مرحوم سعید نفیسی و ناظم الاطبا است.

سرقبر آقا، قبرستانی قدیمی است که آن را کمتر می‌شناسند، بنایی قاجاری که در ضلع جنوبی چهارراه مولوی انتهای خیابان شهید مصطفی خمینی (سیروس سابق) و در میان باغی بزرگ قرار دارد. میرزا ابوالقاسم، داماد مظفرالدین شاه قاجار و امام جمعه تهران در سال 1222 هجری قمری در تهران متولد شد. وی در سال ۱۲۶۳ هجری قمری، به امامت جمعه تهران منصوب شد و تا پایان عمر، این سمت را بر عهده داشت. پس از درگذشت میرزا ابوالقاسم در سال ۱۲۷۱ هجری قمری، او را در این مکان به خاک سپردند و به دستور ناصرالدین شاه برای مزار وی گنبد باشکوهی ساختند.

بقعه سرقبر آقا دو بخش اصلی دارد؛ بخش گنبدخانه (محل دفن میرزا با گنبد فیروزه‌ای رنگ) و بخش صحن (فضای باز اطراف گنبدخانه) است. در گذشته در کنار آرامگاه سر قبر آقا، قبرستانی قدیمی نیز وجود داشت که به قبرستان سرقبر آقا معروف بود که بسیاری از بزرگان و مشاهیر ایران در آن دفن شده بودند. این قبرستان یکی از بزرگ‌ترین قبرستان‌های شهر تهران در دوران قاجار بود که تخریب شد و در حال حاضر تنها بخش کوچکی از آن باقی‌مانده است. 

موزه ملی مطبوعات با اسناد ارزشمندی با حدود 180 سال قدمت، یکی از موزه‌های تهران بود که در سال 1392 به مدت یک ماه در بقعه سرقبر آقا فعالیت داشت و پس از آن به‌طور کلی تعطیل شد.

در موزه ملی مطبوعات ایران اسناد مهم تاریخی ایران، ماشین‌های قدیمی صنعت چاپ، دست‌نویس‌های نخستین روزنامه‌نگاران، نسخه‌های قدیمی مطبوعات و نشریات، دوربین‌ها و لوازم عکاسی و چاپ عکس، عکس‌های قدیمی درباره روزنامه‌نگاری و همچنین لوگوها، ابزار و ادوات مربوط با موضوع روزنامه نگاری، سردیس‌ تعدادی از روزنامه‌نگاران سرشناس مانند علی اکبر دهخدا، محمدتقی بهار، جلال آل‌احمد، کیومرث صابری فومنی، شهید سیدمرتضی آوینی و تعدادی دیگر از روزنامه‌نگاران قرار داشت.

نکات ضروری: ساعات بازدید با هماهنگی و اخذ مجوز لازم است.

انتشار

08 خرداد 1401

به روز رسانی

08 اردیبهشت 1403

نقد و بررسی کاربران

بقعه سرقبر آقا را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین نقد
نقد و بررسی موجود نیست

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست