کارناوال - راهنمای سفر

مسجد دیماکوم فیلیپین

فیلیپین، استان ماگوئیندانائو، ناحیه داتو سعودی آمپاتوئن، جاده شریف آگوآک-کوتوباتو سیتی

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 2 ساعت

ساعت دسترسی

اذان صبح تا پس از نماز شام

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره مسجد دیماکوم فیلیپین

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

زهرا میرزایی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

01 مرداد 1396

به روز رسانی

04 آذر 1398

معرفی /

مسجد دیماکوم فیلیپین | سمبل صورتی اسلام

خوشبختانه در کشورمان ایران و قاره ی آسیا آن قدر جاذبه ی منحصر به فرد برای دیدن و لذت بردن وجود دارد که با یک برنامه ریزی دقیق می توانیم بسیاری از آن ها را ببینیم و تجربه هایی به دست آوریم که تا آخر عمر همراهمان باشند.

امروز برنامه ی سفر جالبی را چیده ایم؛ مقصدمان فیلیپین است. کشوری در آسیای شرقی که گنجینه های گردشگری زیادی را در خود جا داده. اما در این سرزمین زیبا کجا برویم؟ و چه دیدنی هایی می تواند برایمان جذاب باشد؟

در فیلیپین آثاری وجود دارد که برای مسلمانان جذاب هستند و گردشگران ایرانی را بیشتر به خود جذب می کنند، مثل بناها و اماکنی که رد و اثری از فرهنگ و عقاید ما در آن ها دیده می شود. همیشه می دانستیم که تمدن ایرانی و اسلامی از کهن ترین و قدرتمندترین تمدن های دنیا است اما حقیقاتا نمودهای آن را به چشم ندیده ایم و یا آن قدر که شایسته است با اثرات تمدن و تاریخ پر غرورمان در دنیا آشنایی نداریم. کارناوال در تلاش است جاذبه های زیبای اسلامی که با بخش بزرگی از زندگی ما عجین شده اند را در گوشه گوشه ی دنیا از نزدیک ببیند و شما را با بُعدی جدیدی از جاذبه های کشورهای گوناگون آشنا کند.

در میان طبیعت سرسبز  و حیرت انگیز فیلیپین مسجدی به اسم دیماکوم ساخته اند که تماما به رنگ صورتی است. اینجا همه چیز دخترانه و دلفریب طراحی شده. با یک نگاه به این مسجد به یاد افسانه های کودکی خواهید افتاد. این جا اسلام را در جلوه ی دیگری خواهید دید.

با کارناوال همراه شوید تا به مسجد رویایی ایماکوم برویم.

Photo by : Unknown

چرا سفر به مسجد دیماکوم؟


  • شما با مسجدی صورتی رنگ روبرو هستید که ظاهر بسیار زیبا و جالبی دارد.
  • در میان مساجدی که در کشور فیلیپین وجود دارند، این مسجد از همه دیدنی تر و زیباتر و البته مشهورتر است.
  • تنها چند مسجد صورتی در دنیای اسلام وجود دارد که دیماکوم یکی از آن هاست.
Photo by : Unknown

معرفی مسجد صورتی فیلیپین | Masjid Dimaukom

این روزها برای هر رنگی تعریف و تاثیراتی را بیان می کنند؛ مثلا قرمز را رنگ عصبانیت و خشونت و سبز و آبی را نماد آرامش می دانند. در استان ماگوئیندانائو (Maguindanao) در کشور فیلیپین مسجدی را به رنگ صورتی ساخته اند. همه چیز از دیوار ها گرفته تا گنبد و حتی سنگ فرش ها به این رنگ هستند، اما حتما دلیلی داشته که عبادتگاهی را با این خصوصیت بارز بسازند.

ماجرا از این قرار است که شهردار شهر داتو در استان ماگوئیندانائو تصمیم گرفت در ملک خانوادگی خود مسجدی برای عبادت بسازد تا بازدیدکنندگان در آن به راز و نیاز با خداوند بپردازند. اما مشکل اینجا بود که مذاهب مختلفی از جمله مسیحیت و مسلمان در شهر داتو در کنار هم زندگی می کنند و شهردار قصد داشت بین آن ها دوستی و صلح برقرار باشد. به همین دلیل مسجدی ساخت به رنگ صورتی و این رنگ را نماد عشق، دوستی و صلح خواند. حتی از مسیحیان هم در ساخت بنا استفاده کرد تا اتحاد و دوستی بین پیروان مسیحیت و مسلمانان همیشه بر قرار باشد.

کار ساخت این مرکز صلح و آرامش در ماه رمضانِ سال 2014 میلادی به پایان رسید و آن را عبادتگاه دیماکوم (The Masjid Dimaukom) نام گذاری کردند و امروزه با لقب مسجد صورتی فیلیپین در مرکز توجه گردشگران این دیار قرار گرفته است. برای آشنایی با زیبایی های بیشتر این مسجد باید به داخل آن رفت و همه چیز را ازز نزدیک دید، آرام آرام وارد مسجدی با عطر عشق و دوستی می شویم.

Photo by : Unknown

فضای داخلی مسجد صورتی فیلیپین

از سنگ فرش های براق و تمیز با رنگمایه ی صورتی گذر می کنیم و وارد عبادتگاه می شویم. حس شور و شوقی تمام وجودمان را می گیرد. انگار این مسجد باب سلیقه ی بانوان طراحی شده؛ در ذهن ما همیشه صورتی رنگی لطیف بوده و اینجا این رنگ غوغا کرده و رگه های طلائی که در گچ بری ها و قاب پنجره ها به کار رفته زیبایی ساختمان را دو چندان کرده است.

وقتی از درب اصلی وارد شوید سالنی بزرگ را خواهید دید که در سمت شمالی آن محرابی زیبا قرار دارد که چند ستون استوانه ای طلائی رنگ در میانه ی سالن نماز همه چیز را لوکس تر هم کرده اند.

اینجا بیشتر به افسانه ی خانه ی شکلاتی شباهت دارد،  اما در عین تازگی وجود این همه رنگ صورتی در مسجد گویا حسی آشنا را به ما القا می کند زیرا همه چیز سبک و سیاق معماری اسلامی را دارد، همه با حجاب کامل وارد عبادتگاه می شوند و با پروردگار راز و نیاز می کنند. برخی چادرهای صورتی می پوشند تا خود را با زمینه ی رنگی بنا هماهنگ کنند. البته داخل مسجد چادرهای صورتی رنگ موجود هستند اما اجباری به استفاده از آن ها نیست.

در حقیقت داخل این مسجد به صورتی که در تصاویر مشاهده می کنید ساخته شده تا بتواند دانشجویان و محققانی که به معماری اسلامی علاقه دارند را به سوی خود جلب کند. خوشبختانه در این زمینه هم موفق بوده و از زمان تکمیل این مسجد سالانه تعداد زیادی از گردشگران برای آشنایی با اسلام و معماری اسلامی به دیدار دیماکوم می روند.

بخش های مختلف مسجد دیماکوم

در ساخت مسجد دیماکوم از طبقه ی اجتماعی، قومیت و فرهنگ های مختلف صرفه نظر کردند تا بتوانند پیام صلح و دوستی را به گوش جهانیان برسانند. بنابراین دیماکوم علاوه بر بُعد مذهبی از نظر جامعه ی بین المللی هم حائز اهمیت است پس گشت و گذار و دقت نظر داشتن در قسمت های مختلف مسجد کار بیهوده ای نیست، در این قسمت بیشتر با اجزا و قسمت های گوناگون دیماکوم آشنا خواهیم شد.

۱- شبستان

مسجد کوچک دیماکوم دو طبقه دارد. طبقه ی نخست مخصوص برپایی نماز مردان است اما در زمان اعیاد و مناسبت ها بانوان هم می توانند در صفوف پشت آنان نماز بخوانند. طبقه ی دوم مشرف بر طبقه ی اول است و مانند حسینیه های ایرانی خانم ها می توانند از بالا مردان را ببینند.

سالن نماز اصلی: یک درب بزرگ از جنس چوب های قهوه ای رنگ دارد که بالای آن درب ۶ پنجره ی کوچک و حلالی شکل قرار گرفته است و دور تا دور شبستان هم چندین پنجره ی زیبا وجود دارد. استفاده از رنگ طلائی لا به لای ساختمانی تماما صورتی جلوه ای سلطنتی به مسجد داده است.

Photo by : Unknown

2- گنبدهای مسجد

مسجد دیماکوم یک گنبد بزرگ دارد که از نمای بالا و پایین بسیار دیدنی است. رنگ صورتی پررنگ آن از بیرون و گچ بری های مشبکش از زاویه ی پایین آن قدر دلفریب هستند که می توان ساعت ها را با تماشای آن سپری کرد. در اطراف گنبد اصلی چندین گنبد کوچکتر هم هستند که مانند قارچ هایی کوچک و زیبا در نقاط مختلف سقف مسجد روئیده اند.

3- مناره

مسجد دیماکوم دارای یک مناره ی بلند و اصلی و چند مناره ی کوتاه است که در کنار گنبد های سراسر صورتی عبادتگاه جلوه ی خاصی پیدا کرده اند.

4- محراب مسجد

در قسمت شمالی مسجد، محرابی طلائی رنگ وجود دارد که در آن یک صندلی برای سخنرانی پیش نماز قرار داده شده است و نمازگزاران پس از اقامه ی نماز به خطبه های امام جماعت گوش فرا دهند.

5- درب و پنجره ها

همانطور که اشاره کردیم درب های دیماکوم تماما از جنس چوب صیقل داده شده اند که با رنگ قهوه ای خود عبادت کنندگان و بازدید کنندگان را به سوی خود دعوت می کنند. اما همه ی پنجره ها به شکل گنبدی طراحی شده اند و شیشه هایی شفاف دارند تا نور را کاملا به داخل منعکس کنند.

گردشگران در مسجد صورتی فیلیپین

ورود گردشگران از هر مذهب و کشوری به داخل این مسجد بلامانع است و هر علاقمندی می تواند بدون پرداخت هیچ هزینه ای از داخل مسجد دیدن کند به همین دلیل برای گردشگرانی که فیلیپین را برای گردش انتخاب می کنند سوال پیش می آید که چرا این مسجد صورتی رنگ است و برای پیدا کردن سوالشان به سوی این بنای شاخص حرکت می کنند.

رعایت حجاب برای افرادی که داخل مسجد می شوند اجباری نیست اما باید پوششی مناسب داشته باشند و رفتاری درخور ورود به مکانی مذهبی، در غیر این صورت ملزم به خروج از دیماکوم هستند. با توجه به این که پوشیدن چادر و رعایت حجاب اینجا اجباری نیست اما افراد زیادی مشتاقانه چادرهای صورتی رنگ می پوشند تا گردششان را کامل تر کنند و تجربه ای تازه به دست آورند.

تفریح اصلی در مسجد صورتی دیماکوم عبادت خدا و غرق شدن در معماری و رنگ های خارق العاده ی بنای این عبادتگاه خاص است.

دسترسی و هزینه

خوشبختانه ورود به این مسجد زیبا رایگان است لازم نیست هیچ هزینه ای بابت این موضوع پرداخت کنید.

از شهر کوتاباتو: بهترین راه این است که از شهر کوتاباتو به دیدار مسجد صورتی برویم، باید سوار جیپ یا اتوبوس شوید، چون کمی برخی از قیمت های راه خاکی می شود، سپس این شهر را به مقصد اوسولان (Isulan) ترک کنید، سپس به محله ی داتو بروید در این محل مسجد صورتی بسیار مشهور است.

از شهر جنسن: از این شهر بهترین راه برای دیدن مسجد صورتی سوار شدن بر اتوبوس است در روندبال (roundball) پیاده شوید و سراغ مسجد صورتی یا مسجد  شهرداری را بگیرید، پس از کمی پیاده روی به دیماکو خواهید رسید.

آدرس: آسیا، فیلیپین، ماگوئیندانائو، محله داتو.

.Address: Datu Saudi-Ampatuan, Maguindanao, Philippines

مسجد صورتی فیلیپین را در ویدئو تماشا کنید

نکاتی جالب درباره مسجد دیماکوم

  1. رنگ صورتی، رنگ محبوب شهردار داتو و همسرش بود، این دو زوج خوشبخت عاشق رنگ صورتی بودند و آن را نمادی از عشقشان می دانستند به همین دلیل تصمیم گرفتند دیماکوم را به این رنگ بسازند.
  2. مسجدی صورتی در ایران وجود دارد به نام مسجد سورتی نصیرالملک و در مالزی هم یک مسجد با همین رنگ ساخته اند به نام مسجد صورتی پوترا.
  3. طبقه ی دوم این مسجد تنها جا برای نماز خواندن یک ردیف نمازگزار هست و قانونی بنا بر جدایی مردان و زنان در هنگام نماز خواندن در این مسجد رعایت نمی شود و تنها باید بانوان عقب تر نماز بخوانند، بنابراین طبقه ی دوم بیشتر جنبه ی زیبایی و جلب توجه برای گردشگران را دارد.
مسجد صورتی مالزی
مسجد نصیرالملک

افتتاحیه مسجد صورتی فیلیپین

فیلیپینی ها زمانی که از تصمیم شهردار برای ساخت مسجدی صورتی رنگ با خبر شدند، شور و هیجان زیادی برای بازگشایی آن داشتند. در ابتدا قرار بود که مسجد در ماه اکتبر سال 2013 بازگشایی شود اما نهایتا در سال 2014 آماده ی بهره برداری شد. در ماه مبارک رمضان این سال مسلمانان فیلیپین با اقامه ی نماز و خواندن قرآن به استقبال مسجد صورتی رفتند.

جالب است بدانید که بر طبق آخرین سرشماری ها در فیلیپین حدود 12 میلیون مسلمان زندگی می کنند که در ماه مبارک رمضان آداب خاصی را انجام می دهند، کودکان و دانش آموزان به تلاوت قرآن می پردازند و تعداد نمازگزاران هم در ایماکو آن قدر زیاد می شود که اغلب مجبور می شوند در صحن مسجد نماز بخوانند. این عبادتگاه در حال حاضر یکی از مهم ترین مساجد فیلیپین و شهر داتو امباتون می باشد.

توصیه کارناوال

پیشنهاد می کنیم وقتی به کشورهای دیگر سفر می کنید از اماکن مذهبی هم دیدن نمایید، این مکان ها که با فرهنگ و آداب هر مرز و بومی تلفیق شده اند می توانند شما را تا اندازه ی زیادی با آداب و رسوم مردمان آن سرزمین آشنا کنند، اهمیتی ندارد که جایی که می بینید کلیسا باشد یا مسجد و معبد اما خوب است سعی کنیم در سفرهایمان به ادیان دیگر احترام گذاریم و اعتقاداتشان را گرامی داریم.

نکته ی آخر این که در مسجد صورتی فیلیپین امکاناتی چون قرآن، وضوخانه و چادر وجود دارد پس نگران این قیبل مسائل نباشید.

Photo by : Unknown

سخن آخر

سفری به فیلیپین داشتیم و با یکی از سازه های خوش رنگ و زیبای این کشور آشنا شدیم. چقدر درباره ی فیلیپین اطلاعات دارید؟

چه اماکن دیدنی را در این کشور می شناسید؟

آیا تا به حال نامی از مسجد صورتی فیلیپین شنیده بودید؟

نظرات تان درباره این مطلب را با ما در میان گذارید.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.7

بررسی شده توسط زهرا میرزایی

ارزش معماری(عالی) 4.5
تنوع و کیفیت امکانات(عالی) 4.5
حال و هوای خوش(عالی) 5
شرایط نگهداری و مرمت(عالی) 5
نظافت(عالی) 4.5

نقاط قوت

  • رنگ منحصر به فرد مسجد
  • از مساجد معروف فیلیپین

نقاط ضعف

  • ندارد

نقد و بررسی کاربران

مسجد دیماکوم فیلیپین را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین نقد
نقد و بررسی موجود نیست

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست