کارناوال - راهنمای سفر

شهرستانک

استان البرز، شهر کرج، جاده چالوس، منطقه آسارا، نرسیده به گچسر

3.8

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 14 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

3 تا 5 ساعت

ساعت دسترسی

امروز جمعه 24 ساعته

هزینه ورودی

رایگان

همه چیز درباره شهرستانک

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

08 شهریور 1397

به روز رسانی

20 خرداد 1399

معرفی /

شهرستانک | ییلاقی محبوب در جاده چالوس

با ما به جاده چالوس بیایید تا سری به شهرستانک بزنیم؛ یکی از روستاهای ایران که ناصر الدین شاه نیز نتوانست از آن بگذرد و در آن کاخی زیبا احداث کرد تا بتواند روزهای خوشی را در آن سپری کند.

با کارناوال همراه شوید تا نگاهی به عکس های روستای شهرستانک بیندازیم، قدم در کوچه باغ های رویایی این روستا بگذاریم و سری هم به کاخ ناصری شهرستانک بزنیم. 

Photo by : Behraj | Karnaval

چرا سفر به روستای شهرستانک؟


  •  روستای شهرستانک، طبیعت بسیار زیبایی دارد که در هر فصل سال رنگ تازه ای به خود می گیرد.
  • از لوکیشن های جذاب برای دیدن پاییز هزار رنگ و عکاسی از آن است.
  • کوچه باغ های روستا بهترین مکان برای تجربه یک پیاده روی لذت بخش هستند.
  • کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه و کتیبه قاجاری در شهرستانک می تواند بُعد تاریخی سفر شما را کامل کند.
  • برای دیدن کاخ شاه قاجار باید در مسیری زیبا پیاده روی کنید که این خود بر لذت سفر شما می افزاید.
  • برای رسیدن به این روستا باید از جاده چالوس گذشت که یکی از زیباترین جاده های ایران است.

آشنایی با روستای شهرستانک | تلفیق تاریخ و طبیعت

شهرستانک، نام روستایی در شمال کوه توچال تهران و در جاده چالوس است که قدمت آن بر اساس شواهد تاریخی به قرن ششم هجری باز می گردد. وجود منبع آب و چشمه ای پر آب در این محل باعث شده است تا مردم گرد هم آیند و روستایی در این منطقه خوش آب و هوا شکل دهند. بر اساس اطلاعات دهیاری شهرستانک، این روستا 8000 نفر جمعیت و 500 هکتار مساحت دارد و قدمت آن به 3000 سال می رسد.

آنچه که در این روستا جلوه گری می کند، ترکیبی چشم نواز از تاریخ و طبیعت است که در هر گوشه ای می توان آن را لمس کرد. از یک سو، طبیعت حیرت انگیز و زیبا احاطه‌تان می کند و تصاویری بدیع را به نمایش می گذارد و از سوی دیگر وجود جلوه های تاریخی همچون کاخ ناصرالدین شاه، شما را با خود به سفری در قلب تاریخ می برد. شهرستانک یک مقصد مناسب برای دوری از دغدغه ها و روزمرگی هاست؛ چرا که هوایی تمیز، طبیعتی زیبا و آرامشی بی حد و مرز دارد.

 این روستا از شمال به روستای کسیل و از جنوب به کن، سولقان و امامزاده داوود محدود می شود و از شرق به شکرآب و آهار و از غرب به سرک، لانیز و شلینک می رسد.

دیدنی های روستای شهرستانک

مسیر روستای شهرستانک

فرقی نمی کند که سفر را از کجا آغاز کنید چرا که در هر صورت برای رسیدن به شهرستانک باید راهی جاده چالوس شوید و پیش از رسیدن به مقصدتان از زیبایی های این جاده نیز لذت ببرید.

کمتر کسی است که جاده چالوس را نشناسد و با این مسیر پیچ در پیچ و کوهستانی آشنایی نداشته باشد. از همان ابتدای ورود به این جاده، می توان غرق در زیبایی ها شد و از تماشای مناظر شگفت انگیز لذت برد. لذت شما از سفر به شهرستانک از همین جاده آغاز می شود و بر خاطرات خوش سفرتان می افزاید. 

البته مسیر فرعی روستا از جاده چالوس، هم جلوه هایی بی بدیل را به نمایش می گذارد و تا رسیدن به مقصد، نمایشی فراموش نشدنی به راه می اندازد.

Photo by : Seyed Mohammad Akbar Mousavi

کاخ شهرستانک یا کاخ ناصری

آب و هوای مطبوع و فرح بخش این روستا، ناصرالدین شاه قاجار را هم وسوسه کرد تا زمانی را در آن ماندگار شود و لحظاتی را به دور از شهر بگذراند. وی در سال ۱۲۹۵ هجری قمری دستور داد تا در حوالی این روستا کاخی برای تفریحاتش بنا کنند و آقا محمد ابراهیم خان، به عنوان معمار آن در نظر گرفته شد. برای این کار انتهای دره شهرستانک که گله گیله نام دارد را انتخاب کردند؛ نقطه ای از روستا که آب و هوا و چشم اندازی فوق العاده دارد. عمارت ناصری طی سه سال در یک محوطه 8000 متری ساخته شد و به عنوان اقامتگاهی ییلاقی و ویژه برای ناصر الدین شاه و اهل خانه اش مورد استفاده قرار گرفت. برخی محلی ها بر این باورند که یکی از زنان ناصرالدین شاه نیز در این کاخ به خاک سپرده شده است.   

ناصرالدین شاه در ایام تابستان برای فرار از گرمای تهران از طریق جاده کالسکه‌رو شاهی در دوآب و گردنه آهار به شهرستانک می آمد تا از آب و هوای آن لذت ببرد. این شاه حدود 1500 خدمتکار را با خودش می‌برد و آنها در چادرهایی در اطراف کاخ اسکان می یافتند. وی از راه توچال و جاده شاهی به شهرستانک می آمد تا به محل خوش آب و هوای کاخش برسد. اما خدمه باید از مسیر خطرناک رودخانه راهی کاخ می شدند و خود را برای خدمت رسانی به شاه و مهمانانش می رساندند. خطر این مسیر به حدی بود که در برخی اوقات تعدادی از آنها به دلیل گرفتار شدن در رودخانه، جان خود را از دست می دادند. مرگ تعدادی از خدمه سبب شد تا محل برگزاری مراسم آشپزان به قصر سرخ دره که ناصرالدین شاه دستور ساختش را صادر کرده بود، منتقل شود.

عمارت ناصری شامل یک ساختمان دو طبقه (دیوانی یا بیرونی) و یک ساختمان یک طبقه (حرمسرا یا اندرونی) می شد که با یک دیوار از هم جدا شده بودند. تا مدت ها ناصرالدین شاه و درباریانش، یک روز از سال را برای برگزاری مراسم آشپزان به کاخ شهرستانک سفر می کردند. امروزه کاخ شهرستانک جزو میراث فرهنگی است و نامش از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۷۶ با شماره ۱۹۲۵ در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.

چه بر سر کاخ ناصری آمد؟

در دوره پهلوی کاخ به شدت تخریب شد و بیشتر قسمت های آن آسیب های جدی دید. برای مدتی ساختمان دیوانی در اختیار سازمان تربیت بدنی بود و کاربری تازه ای پیدا کرد. فدراسیون کوهنوردی و سازمان تربیت بدنی یک سقف شیروانی بر روی باقی مانده ساختمان زدند و آن را به عنوان پایگاه کوهنوردان در اختیار افراد قرار دادند. پس از مدتی گزارش ثبتی از وضعیت کاخ ناصری تهیه شد و نام این بنا در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

حرمسرا نیز با گذشت زمان در زیر خاک مدفون شد و در دهه 80 خورشیدی پایه های آن از خاک بیرون کشیدند. کم کم کل حرم‌سرا از خاک بیرون آورده شد و قسمتی از دیوارهای تخریب شده دور آن مورد مرمت قرار گرفت. ساختمان اصلی هم دست نخورده باقی ماند و قرار شد به بخش خصوصی سپرده شود و با نظارت سازمان به عنوان یک مجموعه گردشگری به فعالیت ادامه دهد. 

 دسترسی به کاخ شهرستانک

کاخ شهرستانک کمی آن طرف تر از روستا و در کنار رودخانه قرار دارد. برای رسیدن به این کاخ از روستا خارج شوید و راه تان را به سمت کوچه باغ ها تغییر دهید. به تابلوی هشداری بر می خورید که غیرمحلی ها را از ورود با اتومبیل باز می دارد؛ اما می توانید با پای پیاده وارد آن شوید. این راه را در پیش بگیرید تا به انتهای کوچه باغ های خاکی برسید. تابلوهای راهنما در طول مسیر می توانند از گم شدن شما جلوگیری کنند.

Fatemeh SFR 

کتیبه شهرستانک 

در ضلع شرقی کاخ ناصری، سنگی عظیم با ارتفاع حدودا ۴ متر به چشم می خورد که نوشته خوانایی ندارد؛ اما روایتی محلی در مورد آن بر سر زبان هاست. اهالی روستا می گویند که این سنگ در زمان ناصرالدین شاه از صخره مشرف به کاخ ناصری جدا شده و به اینجا آمده اما صدمه ای به بنا وارد نکرده است. وقوع این اتفاق موجب شده تا ناصرالدین شاه دستور دهد که شرح این واقعه را بر روی همان سنگ بنویسند اما امروز نوشته های روی این کتیبه خوانا نیست.

باغ های میوه شهرستانک | طعم دلپذیر طبیعت

باغ های زیادی در شهرستانک وجود دارد و درختان میوه در آنها خودنمایی می کنند. این باغ ها یا دیوار ندارند و یا دارای حصارهای کوتاه هستند؛ همین باعث شده تا مسافران از دیدن جلوه زیبای شان بی نصیب نمانند. اگر اواخر بهار و تابستان راهی شهرستانک شوید، در کوچه پس کوچه های روستا مردم را می بینید که برای برداشت زردآلو  و توت راهی باغ های شان می شوند و در پاییز باغداران به سراغ سیب های شان می آیند. البته باید به یاد داشته باشید که باغ های شهرستانک جزو حریم خصوصی ساکنان این روستا هستند و هرگز نباید بدون هماهنگی با صاحبان باغ، وارد آنها شوید.

رودخانه و آبشار شهرستانک 

در کنار کاخ ناصری رودخانه ای جاری است که از چشمه ای به نام گله گیله سرچشمه می گیرد. این چشمه که بالاتر از کاخ ناصری قرار دارد، دارای آبی بسیار گواراست و در میان مردم از نظر خالص بودن، شهرت خاصی دارد. آب چشمه گله گیله، از قلب زمین می جوشد و در کالبد یک رودخانه راهیِ دل روستا می شود. این رودخانه با گذر از میان روستا و طی مسیر 15 کیلومتری طراوت خاصی را به آن هدیه می کند و فضایی روح افزا را ایجاد کرده است. ترکیب درختان سر به فلک کشیده، نغمه پرندگان و صدای دلنواز آبِ رودخانه ای که از میان روستا می گذرد، همچون گذرگاهی می ماند که انسان را از دغدغه ها به آرامش دعوت می کند.

اگر در امتداد کاخ ناصری پیش بروید قبل از رسیدن به چشمه، آبشار کم ارتفاع و عریضی را خواهید دید که نمایشی از سقوط آب را به شما نشان می دهد و می تواند با موسیقی دل انگیز خود، روح تان را نوازش دهد.

Vansan Vangogh 
Omid Javadi 

پاییز حیرت انگیز شهرستانک

یکی از مکان هایی که می توانید شکوه پاییز را در آن به تماشا بنشینید، شهرستانک است که با شروع پاییز لباسی هزار رنگ را به تن می کند و گردشگران بسیاری را به سوی خود می کشاند. اغلب عکاسان حرفه ای این فصل را برای عکاسی از شهرستانک انتخاب می کنند و زیبایی های کم نظیر این روستا را به تصویر می کشند.

درخت اُرس

اُرس نام درختانی با قدمت بسیار است که هویتی افسانه ای دارند و طبیعت بی نظیر شهرستانک را تکمیل می کنند. قدمت یکی از این درختان که محلی ها آن را اُرس یا هورست می نامند به 2800 سال پیش باز می گردد و از دیدنی های روستا به شمار می رود. ارتفاع این درخت به 17 متر می رسد و عرض آن تقریبا 14 متر است.

دسترسی

برای رسیدن به این درخت زیبا باید راهی سمت جنوب شرقی روستا شوید و قدم به یک مسیر خاکی بگذارید که بعد از حدودا 20 دقیقه به این درخت زیبا می رسد. 

توصیه می شود برای رسیدن به این درخت از محلی ها نشانی را پرس و جو کنید تا دچار اشتباه و سردرگرمی نشوید چرا که تابلوهای راهنمایی برای دسترسی وجود ندارند.

قلعه دزدبند شهرستانک

در بلندترین قله کوه شهرستانک، بقایای یک ساختمان به چشم می خورد که در میان اهالی به  قلعه دختر یا قلعه دزدبند شهرت دارد. این بنا از قلوه سنگ و ملاط ساروج ساخته شده و پوشش داخلی آن از گچ است. در حال حاضر این بنا تخریب شده و تنها پایه های سه اتاق و قسمتی از سقف یکی از اتاق های آن باقی مانده اند. سفال های یافت شده در اطراف این بنا و پلان و سبک معماری ساختمان، حکایت از این دارد که بنا مربوط به دوره اسلامی بوده و احتمالا به عنوان برج دیدبانی از آن استفاده می شده است. سفال ها غیر تجملی بوده و تقریبا شبیه سفال های دوره ایلخانی و دوره تیموری هستند. گفته می شود که نگهبانان در این منطقه می ایستادند و با روشن کردن آتش و یا چراغ های روغنی به هم علامت می دادند. 

دسترسی

برای رسیدن به این قلعه باید مسیر سمت چپ کوه شاه نشین را پیش بگیرید تا بعد از نیم ساعت به آن برسید. کوه شاه نشین کوهی است که دقیقا در پشت کاخ ناصری قرار دارد.

تپه شنستون

با پیشروی در جنوب دره گله گیله (محل کاخ ناصری) به تپه ای می رسید که هیچ گونه درخت میوه ای در آن دیده نمی شود و تعداد بسیاری سفال قرمز رنگ بر روی آن به چشم می خورد که احتمالا مربوط به چادرنشینان دوران تاریخی هستند. این محل، تپه شنستون نامیده می شود و از زمین هایش برای کشت دیم استفاده می کنند. مردم، قلوه سنگ هایی که در زمین پراکنده شده را جمع کرده و بر روی هم انباشته می کنند تا بتوانند زمین را برای کشت و کار آماده سازند.

متاسفانه تصویری از این قسمت در دست نیست. اگر عکسی از این جاذبه دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید تا با نام خودتان در کارناوال منتشر شود.عکس را در اینجا آپلود کنید.

Photo by : Unknown

خوشگذرانی در شهرستانک

  • قدم زدن در کوچه باغ هایی بی نظیر
  • پیک نیک و آب بازی
  • عکاسی، به ویژه در پاییز
  • دوچرخه سواری در کوچه باغ ها: در روستا امکاناتی برای اجاره دوچرخه وجود ندارد و باید این کار را با دوچرخه شخصی خودتان تجربه کنید.
  •  تماشای موتورسواران: کوه ها و پستی و بلندی های متعدد در شهرستانک باعث حضور موتور کراس سواران حرفه ای در آن شده است و اگر خوش شانس باشید آنها را می بینید.

 

 

Sasan Sahebjamei 

اقامت در روستای شهرستانک

متاسفانه در این روستا، امکانات اقامتی وجود ندارد اما می توانید یکی از شهرهای نزدیک را برای اقامت برگزینید و برای سفری یک روزه به شهرستانک، برنامه ریزی کنید. از جمله شهرهایی که در فاصله ی کمی از شهرستانک قرار دارند، می توان به تهران، کرج، مرزن آباد و ... اشاره کرد.

اگر با کمپینگ در طبیعت آشنایی دارید؛ در صورت مساعد بودن هوا می توانید از امکانات محوطه کاخ ناصری استفاده کنید و در آلاچیق ها کمپ برپا سازید و شبی را در دل طبیعت بگذرانید.

Photo by : Unknown

امکانات شهرستانک

در مقایسه با خیل عظیم گردشگران که به این روستا می روند، امکانات چندان خوبی را نمی توان یافت اما می توانید بر روی این امکانات حساب باز کنید:

در کنار کاخ ناصری: آلاچیق هایی برای برپایی کمپ، چندین سرویس بهداشتی و یک بوفه کوچک 

در روستای شهرستانک: مسجد جامع، مسجد صاحب الزمان، مسجد صفا، حسینیه شهدا، مرکز بهداشت

Photo by : Behraj | Karnaval

آب و هوای شهرستانک

به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرارگیری روستای شهرستانک در ارتفاع 2190 متری از سطح دریا، این روستا دارای تابستان هایی معتدل و مطبوع است و به همان اندازه زمستان هایی سخت و سرد دارد.  

بهترین فصل سفر

فرقی نمی کند که در چه فصلی راهی شهرستانک شوید چرا که جلوه های زیبا همیشه در این روستا انتظار شما را می کشند. اما تابستان به دلیل آب و هوای مطبوع و پاییز به دلیل برگ های رنگارنگ درختان، پرطرفدارترین فصول سفر به شهرستانک هستند.

بهار: در فصل نو شدن طبیعت شکوفه ها در روستا خودنمایی می کنند. هوا در این فصل هنوز کمی سرد است اما زیبایی های این روستا و طبیعتش، ارزش تحمل سرما را دارد.

تابستان: طبیعت سرسبز و باغ های میوه و هوای مطبوع شهرستانک، بهترین فرصت را برای تفریح و خوشگذرانی در اختیارتان می گذارد.

پاییز: زیبایی پاییز در شهرستانک، شهره خاص و عام است. اگر عاشق برگ های رنگارنگ و شنیدن صدای خش خش برگ ها در زیر گام های تان هستید، پیشنهاد می کنیم حتما یک روز پاییزی به این روستا سفر کنید.

زمستان: سرما در شهرستانک کمی سخت تر از مناطق دیگر است اما این دلیل نمی شود که شما از رفتن به سفر و دیدن لباس زمستانی این روستا باز بمانید.

نمایی از چهار فصل شهرستانک

*نکته مهم: اگر در پاییز و زمستان به شهرستانک می روید حتما لباس گرم به همراه داشته باشید و بارانی را در کوله خود جای دهید.

لوازم ضروری
آب آشامیدنی
دفترچه بیمه
زیرانداز
پاور بانک
وعده های غذایی
میان وعده
کوله پشتی
کیسه زباله
کارت شناسایی
دارو های عمومی
شارژر موبایل
تلفن همراه
کفش پیاده‌روی
پول نقد
لوازم پیشنهادی
باتوم
عینک آفتابی
دوربین
کفش اضافه
چادر مسافرتی
هیزم و ذغال
وسایل بازی
کبریت یا فندک
بادگیر
پتو و لوازم خواب

راه دسترسی به شهرستانک

آدرس: استان البرز، شهر کرج، جاده چالوس، منطقه آسارا، نرسیده به گچسر

به چند طریق می توانید خود را به شهرستانک برسانید:

ماشین شخصی

برای رسیدن به شهرستانک با اتومبییل خود می توانید وارد جاده کرج - چالوس شوید. اگر از کرج وارد این جاده شدید، بعد از حدود 44 کیلومتر رانندگی و گذر از روستای آسارا، نرسیده به گچسر، به دوراهی شهرستانک در سمت راست جاده بر می خورید که با تابلویی سبز رنگ مسیر را به شما نشان می دهد. از اینجا تا روستا حدود ده دقیقه فاصله دارید. اگر هم از محور چالوس - کرج به شهرستانک سفر می کنید، بعد از گچسر و نرسیده با آسارا تابلوی شهرستانک را خواهید دید که در سمت چپ شما قرار دارد.

قبل از روستا، محوطه ای وجود دارد که باید خودروی خود را در آن پارک کنید و با کمی پیاده روی به روستا و کوچه باغ های خیال انگیز آن برسید.

 وسایل نقلیه عمومی 

بسته به اینکه سفر خود را از کجا آغاز می کنید، راه های متفاوتی پیش روی شماست. باید از تاکسی ها و اتوبوس هایی استفاده کنید که از جاده چالوس گذر می کنند تا بتوانید در دو راهی شهرستانک پیاده شوید. پس از پیاده شدن منتظر ماشین های گذری باشید و یا اینکه دل به جاده دهید و مسیر را تا رسیدن به روستا پیاده طی کنید.

کوهنوردی از تهران

کوهنوردان و ورزشکاران می توانند از قله توچال در ارتفاعات تهران به سمت شهرستانک و بالعکس بروند و با قدم گذاشتن در این مسیر، صعودی متفاوت را تجربه کنند. همانطور که گفتیم انتهای روستای شهرستانک بن بست است و به سه دره منتهی می شود. یکی از این دره ها به سمت قله توچال می رود و دقیقا همان مسیری که کوهنوردان از آن به روستا می آیند. 

مسیر مخصوص کوهنوردی از سمت غرب توچال آغاز شده پس از طی حدودا یک ساعت به قله شاه نشین می رسد. از این قله پس از یک ساعت و نیم پیاده روی به روستای شهرستانک خواهید رسید. وقتی از این مسیر، راهی شهرستانک می شوید ، در ابتدا به کاخ ناصری می رسید و از آن به بعد می توانید گشت و گذراتان را آغاز کنید.

تورهای گردشگری 

اگر می خواهید به راحتی و بدون دردسر به شهرستانک برسید و از هیچ تجربه ای در این روستا جا نمانید، استفاده از تورها به مقصد این روستا یکی دیگر از گزینه های شما است. این تورها معمولا از مبدا تهران و کرج برگزار می شوند.

Photo by : Unknown

مردم روستای شهرستانک

این روستا جمعیتی متغیر دارد و در فصل های مختلف سال تعداد ساکنین آن متفاوت است ولی به طور کلی حدود 317 خانوار در آن زندگی می کنند. اهالی روستا مسلمان هستند و به زبان فارسی و مازنی با یکدیگر سخن می گویند.

اکثر ساکنان شهرستانک از طریق کشت و زرعِ غلات، گردو و میوه، پرورش زنبور عسل، تولید لبنیات، دامداری و جاجیم و شالبافی امرار معاش می کنند و شما می توانید از محصولات شان خرید کنید.

Mohammad Najafi 
Behraj | Karnaval 

گیاهان و جانورانی که در شهرستانک می بینید

در شهرستانک می توانید انواع گیاهان دارویی و سبزیجاتی همچون پونه، الک شورک و قارچ کوهی، ریواس و ....را ببینید. گاهی اوقات بوی عطر این گیاهان در فضا می پیچد و در هر گوشه، عطری خاص به مشام می رسد.

حیوانات مختلفی هم در شهرستانک دیده می شوند که از میان آنها می توان به روباه، شغال، خرگوش، آهو، گرگ، قوچ، میش، بز کوهی و کبک اشاره کرد.

Photo by : Ali Rasouli

دغدغه های کارناوالی

حضور گردشگران در این منطقه نیازمند توجه بیشتری است و باید اقداماتی جدی در راستای آن صورت گیرد. به عنوان مثال ورود گردشگران به باغات یکی از مسایلی است که باعث ایجاد تنش میان اهالی و گردشگران می شود و مشکلاتی بعضا جدی را در پی دارد.

با وجود آنکه نام کاخ ناصری در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد؛ اما باز هم تلاشی برای مرمت آن صورت نمی گیرد. سعی برای مرمت بخش های باقی مانده از کاخ ناصری می تواند گام مهمی در حفظ این اثر تاریخی به شمار آید و بر جاذبه های منطقه بیفزاید.

امکانات رفاهی موجود در این روستا بسیار محدودند و نمی توانند پاسخگوی نیاز همه گردشگران باشند. همین مساله باعث شده تا بسیاری از افراد، قید سفر به شهرستانک را بزنند و تماشای زیبایی های این روستا را از دست بدهند.

 توصیه های کارناوالی

باغ هایی که در روستای شهرستانک وجود دارد، همگی متعلق به اهالی روستا ست. هرگز بدون اجازه و هماهنگی با صاحبان آن ها، وارد باغ ها نشوید و مردم این روستا را آزرده نسازید.

برای سفر به روستای شهرستانک حتما باید آمادگی جسمانی داشته باشید چرا که پیاده روی جزو جدایی نشدنی این سفر است و  از این بابت نیاز به آمادگی از نظر فیزیکی دارید.

در شهرستانک، مغازه ای برای خرید مایحتاج تان وجود ندارد، پس هر آن چه نیاز دارید را قبل از ورود به روستا تهیه کنید.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که تابلوی راهنمایی در سطح روستا وجود ندارد، پس بهتر است از قبل، روی نقشه و یا اپلیکیشن گوگل مپ مسیر حرکت تان را مشخص کنید و یا از افراد محلی کمک بگیرید.

Ali Fallah | Karnaval 
Behraj | Karnaval 

سخن آخر

روستاها یکی از زیباترین مقاصد سفر به شمار می روند و با فرصت هایی رویایی برای لذت بردن و کسب آرامش در انتظار شما هستند. شهرستانک نمونه ای از این مقاصد است و تنها گوشه ای از زیبایی های کشورمان را در خود جای داده است.

آیا تا به حال به این روستا سفر کرده اید؟

چه تجربه ای از گشت و گذار در شهرستانک دارید؟

آیا روستای زیبای دیگری را در کشورمان می شناسید؟

نظرات و تجربیات سفر خود را با ما در میان بگذارید.

منتظر دیدگاه های شما خوبان هستیم...

شما می توانید با عضویت در سایت کارناوال، تصاویر و نوشته های تان را در مورد سفر با دیگر دوستان به اشتراک بگذارید و آنها را در لحظات شیرین گشت و گذارتان شریک کنید:

ورود به صفحه کارناوالی شـــــــــــــو

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.4

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش تاریخی(معمولی) 3
امکانات اولیه(عالی) 5
حال و هوای خوش(عالی) 5
شرایط اقامت در منطقه(بد) 2
سهولت در دسترسی(خوب) 4
نظافت(عالی) 5

نقاط قوت

  • قرارگیری در میانه یکی از جاده های زیبای ایران
  • آب و هوایی دلپذیر و مطبوع در تابستان
  • مناظری تماشایی در پاییز
  • مقصدی تاریخی و طبیعی

نقاط ضعف

  • نبود امکانات اقامتی
  • کمبود امکانات رفاهی برای گردشگران
  • عدم رسیدگی به کاخ ناصرالدین شاه به عنوان یک جاذبه تاریخی باارزش

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 14 رای

3.8

دوستان

3

خانواده

4

آیا بازدید از شهرستانک را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
حال و هوای خوش(خوب) 4.3
رفتار بومیان منطقه(خوب) 3.9
سهولت در دسترسی(خوب) 4.1
نظافت(خوب) 3.7
سطح امنیت(خوب) 3.7

شهرستانک را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد

سلام من خودم اهل شهرستانک هستم و در اون جا باغ دارم ..... بیشتر باغ ها گردو ،گیلاس،آلبالوو..... هست و قلعه دختر یا دزدبند مربوط به دوره ی اشکانیانه

5

سفر با خانواده
تجربه سفر undefined به شهرستانک

انتشار: 22 دی 1402

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ستایش

من مادرم اهل آنجا است روستایی بسیار خوب و زیبا ولی نظر من این است زمستان مکان مناسبی نیست چون ما در تابستان ملحفه رویمان می اندازیم چه برسد به زمستان البته شب های تابستان سرد است و روزهایش داغ بهترین فصل تابستان و بهار است من توصیه می کنم اگر می خواهید به این روستا بروید از چشمه شهرستانک دیدن کنید و از آن آب بنوشید

انتشار: 28 شهریور 1396

آیا این دیدگاه مفید بود؟
رامتین

من علاقمند به رفتن به کوهستان هستم
میخواستم بدونم چقدر از توچال تا شهرستانک زمان میبرد
بنظر دوساعت و نیم امد
یک خورده البته شک دارم فکر کنن بیشتر بشه
امیدوارم بتونم تجربش کنم
کارناوال

با سلام خدمت شما دوست کارناوالی
برای این کار بهتراست به کمک تله کابین توچال تا ایستگاه 7 بروید. از آنجا یک کوهپیمایی حدودا 3.5 ساعته (بدون در نظر گرفتن استراحت میان راه) در مسیری پاکوب با شیب منفی (بیشتر سرازیری) در پیش دارید تا به کاخ ناصر الدین شاه برسید. می توانید چندساعتی را در این محل سپری کنید و از مناظر لذت ببرید.
برای برگشت به تهران باید خود را به روستا و جاده برسانید که این خود مستلزم 1.5 ساعت پیاده روی در مسیری ساده است پس برنامه ریزی صحیحی داشته باشید.
اگر برای اولین بار است که این مسیر را تجربه می کنید بهتر است از یک فرد باتجربه نیز کمک بگیرید و ماشینی را برای بازگشت از قبل رزرو کنید.
سپاس از همراهی شما

انتشار: 19 تیر 1396

انتشار: 13 تیر 1396

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

رویا رسولی
پرسش:

من یک راننده خانم هستم با خواهرم میخام روز شنبه برم شهرستانک آیا اول هفته امن هست برای دوخانم تنها ؟

پریوش سارانی
در پاسخ به رویا رسولی:

با سلام 

دوست گرامی این منطقه دارای امنیت کافی است.

انتشار: 06 آذر 1400

انتشار: 05 آذر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
ماری گلی
پرسش:

گوشی موبایل اونجا آنتن میده؟

پریوش سارانی
در پاسخ به ماری گلی:

با سلام 

بله

انتشار: 06 آذر 1400

انتشار: 03 آذر 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مریم طاهری
پرسش:

راجع به مسیر پرپیچ و خم وباریکه با راحته؟

مهسا محرابی
در پاسخ به مریم طاهری:

سلام دوست عزیز

مسیر این روستا باریک، پرپیچ و خم آسفالت است. اگر با احتیاط رانندگی کنید هیچ مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد؛ ضمن آنکه با آرام رانندگی کردن می توانید از مناظر زیبای روستا هم لذت ببرید.

پایدار باشید

انتشار: 03 شهریور 1399

انتشار: 31 مرداد 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟

سوالات متداول

برای رسیدن به روستای شهرستانک گزینه ها و روش های مختلفی پیش روی شماست. برای اینکه با این گزینه ها آشنا شوید تنها کافی ست سری به این لینک بزنید و به منوی مسیر و نقشه بروید. 

روستای شهرستانک در تمام فصل های سال زیبایی های خودش را دارد اما شرایط سفر به این روستا در هر فصلی متفاوت است، برای آشنایی با این شرایط و بهترین فصل سفر به شهرستانک روی این لینک کلیک کنید و به منوی فصل و لوازم سفر بروید. 

یکی از بهترین گزینه ها برای طبیعت گردی در تهران، سفرهای یک یا دو روزه به روستاهای اطراف این شهر است. برای اینکه با گزینه های مختلف روستاگردی در اطراف تهران آشنا شوید، به صفحه معرفی روستاهای تهران در کارناوال بروید و برنامه سفر مورد علاقه تان را برای این آخر هفته بچینید. 

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست