
زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
09 تیر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
جشن های 2500 ساله مجموعه ای از جشن های مجلل و گرانقیمت بودند که در زمان محمد رضا پهلوی و به بهانه 2500مین سالگرد بنیانگذاری شاهنشاهی ایران بهدست کوروش بزرگ برگزار شدند. این جشن ها از تاریخ 20 مهر سال 1350 آغاز شده و تا چهار روز بعد ادامه پیدا کردند. خوب است بدانید که برای برپایی این مراسم هزینه های گزافی صورت گرفت که در نهایت جشن های 2500 ساله عنوان گران ترین جشن تاریخ ایران و حتی جهان را از آن خود کردند.
در پیش رو یکی از لباس های زیبایی را می بینید که فرح در جشن های 2500 ساله به تن کرده بود. این پیراهن و کت تمام زربفت به نقوش و نگاره های اسلیمی و گیاهی آراسته شده اند و رنگی سبز آبی و طلایی دارند. وقتی خوب به این پیراهن نگاه کنید، خواهید دید که کاملا بلند است، یقه ای به صورت خشتی و آستینی حلقه ای دارد. روی پیراهن نیز کتی با آستین بلند و یقه سه سانتی پوشیده می شد که کاملا از همان جنس پیراهن بود. همان طور که اشاره شد، این پیراهن از پارچه ای زربفت دوخته شده، یعنی تار این پارچه از ابریشم خالص و پودش نخی زرین بوده است. خوب است بدانید که برای دوخت این لباس تمام زربفت که فرح پهلوی به تن کرده، حداقل 90 نفر به مدت دو سال مشغول کار بوده اند.
امروزه این لباس مجلل و باشکوه فرح در موزه پوشاک سلطنتی در کاخ موزه سعدآباد نگهداری می شود و همه روزه از ساعات 9 تا 17 می توانید به بازدیدش بروید.
دوره تاریخی: پهلوی
سال دوخت: حدود 1350 خورشیدی
جنس: تار ابریشم و پود زرین
محل نگهداری: موزه پوشاک سلطنتی، کاخ موزه سعدآباد
زمان بازدید: 9 تا 17 (در تعطیلات رسمی ساعت بازدید را کنترل کنید.)
آدرس کاخ موزه سعدآباد: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی، خیابان شهید کمال طاهری
دیگر آثار باستانی و نفیس معرفی شده در کارناوال را بخوانید:
همچنین می توانید درباره برخی از آثار تاریخی باشکوه ایرانی در زیر بخوانید:
لباس تاجگذاری ملکه ایران | جامه سلطنتی
#گنجینه های تاریخ ایران و جهان را با کارناوال بشناسید.
1 دیدگاه

واقعا زیبا وبرازندهاش بوده
14 مرداد 1402