
مهسا محرابی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
26 تیر 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
در روز جمعه ، 25 تیر 1395 پرونده ی «11 قنات ایرانی» به عنوان دومین پروندهی زنجیرهای ایران به فهرست میراث تاریخی - فرهنگی یونسکو اضافه شد.
در این بررسی ، نمایندگانی از کشورهای مختلف حضور داشتند و پروندهی ارائه شده از سوی ایران را مورد بررسی قرار دادند. در طی این بررسی ها ، اثر کشورها از جمله قزاقستان، جامائیکا، تانزانیا، بورکینافاسو، زیمباوه، آذربایجان، لهستان و ... از قناتهای تاریخی ایر ان و ثبت آن در فهرست میراث جهانی یونسکو حمایت کردند.
همچنین بیشتر کشورها ، به اهمیت تاریخی قناتهای ایران، سیستم پیچیده و مدرن بکار رفته در آنها و سودمندی آنها برای محیط زیست تاکید کردند.
نماینده ایران در یونسکو، قنات های ایران را از سایتهایی قدیمی جهان دانست و از ثبت آن ها در فهرست میراث جهانی قدردانی کرد.
در گزارشی که ایسنا در این باره تهیه کرده است ، «دکتر احمد جلالی»، نماینده ایران در یونسکو بعد از آن که این قنات ها به ثبت رسمی رسیدند ، مراتب قدردانی خود را اعلام کرد و با اشاره به سفرنامه ناصرخسرو از اشاره ی این شاعر و نویسنده به قنات های ایران در حدود هزار سال پیش سخن گفت.
همچنین او در این مراسم شعری را سرود که طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می گوید او این شعر را همان روز سروده بود تا قناتهای تاریخی ایران و نیز دیگر آثار جهانی این کشور مانند باغهای ایرانی اشاره و از آنها تمجید کند.
وی افزود:
ثبت این قناتها یک لحظه تاریخی است و در حال حاضر برای ایرانیهایی که زیر زمین چنین قناتهایی را حفر کرده بودند، اکنون آنها به یک سایت قدیمی جهانی تبدیل شدهاند.
با تائید ثبت جهانی این قناتها، سیلی از پیام های تبریک به نمایندگان ایران در اجلاس یونسکو روانه شد.
بازار تبریک به نمایندگان ایران در اجلاس یونسکو داغ شد.
دیدگاه جدید