
واحد تبلیغات
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
19 تیر 1403
به روز رسانی
25 تیر 1404
سفر با خودرو شخصی به کشورهای خارجی تجربهای هیجانانگیز و منحصربهفرد است؛ اما بدون بیمه مناسب، همین سفر میتواند در صورت بروز مشکل به سفری پرهزینه تبدیل شود. قوانین بیمه در کشورهای مختلف تفاوتهای چشمگیری دارند و بدون پوشش صحیح ممکن است شما نه تنها با جریمه، بلکه با خسارتهای سنگین مالی مواجه شوید. در این مطلب، نگاهی دقیق به انواع بیمههای بینالمللی خودرو خواهیم داشت و به بررسی این موضوع میپردازیم که کدام بیمه نامه پوشش کامل میدهد.
بیمه بین المللی خودرو یا کارت سبز چیست و چه کاربردی دارد؟
بیمه بینالمللی خودرو که معمولا با عنوان بیمه کارت سبز نیز شناخته میشود، نوعی بیمه شخص ثالث در سطح بینالمللی است. این بیمه برای افرادی که قصد دارند با خودروی شخصی خود از مرزهای کشور خارج شوند، الزامی است و تضمینی برای جبران خسارات احتمالی در کشورهای خارجی محسوب میشود. کارت سبز در صورت بروز تصادف یا درخواست مراجع رسمی در مرزها یا داخل کشورهای عضو، نقش پشتیبان مالی و حقوقی را دارد.
بهطور معمول، پس از خرید بیمهنامه در داخل کشور، یک کارت بیمه برای استفاده داخلی به مالک خودرو داده میشود. اما این کارت در کشورهای دیگر معتبر نیست و در صورت خروج از کشور، راننده باید بیمه بینالمللی خودرو تهیه کند. بیمه کارت سبز خودرو برای اتومبیلهایی صادر میشود که قرار است در کشورهای عضو سیستم کارت سبز تردد داشته باشند. این بیمه در صورت بروز حوادث رانندگی، خسارات واردشده به اشخاص ثالث را تحت پوشش قرار میدهد.
پوششهای بیمه بین المللی خودرو شامل چه مواردی میشود؟
بیمه کارت سبز خودرو صرفا خسارتهای مالی و جانی واردشده به اشخاص ثالث را تحت پوشش قرار میدهد و میزان این پوششها و نحوه جبران خسارت نیز بر اساس قوانین و مقررات کشور محل وقوع حادثه مشخص میشود. دفتر مرکزی سیستم کارت سبز، هر ساله میزان و نوع تعهدات قانونی کشورهای عضو را بهروزرسانی و اعلام میکند تا شفافیت بیشتری برای بیمهگذاران فراهم شود. البته، این بیمه با پوشش بیمه بدنه یا بیمه ترانزیت تفاوت دارد و فقط مربوط به مسئولیت راننده در قبال خسارات وارده به دیگران است و خسارات خودروی شخصی شما را جبران نمیکند.
حق بیمه کارت سبز چگونه محاسبه میشود و به چه عواملی بستگی دارد؟
میزان حق بیمه نامه کارت سبز یا همان بیمه بینالمللی خودرو، بر اساس چند عامل کلیدی تعیین میشود. از جمله مهمترین این عوامل میتوان به نوع وسیله نقلیه، مدت زمان سفر، سقف تعهدات کشور مقصد و نحوه عضویت آن کشور در سیستم بینالمللی کارت سبز اشاره کرد.
همچنین، برای اینکه کشوری بتواند عضو این سیستم بیمهای بینالمللی باشد، باید قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری را که به اختصار T.P.L نیز نامیده میشود، در ساختار قانونی خود گنجانده باشد. این شرط، تضمینی برای اجرای هماهنگ تعهدات بیمهای در کشورهای عضو و ارائه پوشش مناسب به رانندگان در سفرهای بینالمللی است.
کدام نهاد مسئول صدور بیمه بین المللی خودرو است؟
بیمه کارت سبز توسط شرکتهای بیمهای واجد شرایط خاص صادر میشود که این شرکتها باید در کشور خود، مجوز صدور بیمهنامه شخص ثالث را داشته و علاوه بر آن، عضو رسمی دفتر ملی کارت سبز در همان کشور نیز باشند. عضویت در دفتر کارت سبز به معنای پذیرش قوانین، تعهدات و ساختارهای بینالمللی این سیستم بیمهای است که زیر نظر دفتر مرکزی کارت سبز فعالیت میکند.
در حال حاضر، تنها شرکت بیمهای که در ایران مجاز به صدور بیمه بینالمللی خودرو یا همان کارت سبز باشد، شرکت بیمه ایران است. این شرکت تنها عضو رسمی ایرانی دفتر بیمه کارت سبز بهشمار میرود و به همین دلیل، صدور این نوع بیمهنامه منحصرا از طریق بیمه ایران انجام میشود. ناگفته نماند اگر رانندهای خارجی که دارای کارت سبز معتبر است، در یک حادثه رانندگی مقصر شناخته شود، زیاندیدگان برای پیگیری و دریافت خسارت میتوانند به دفتر کارت سبز کشور مربوطه مراجعه کنند.
مراحل دریافت کارت سبز بیمه خودرو بین المللی چگونه است؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، شرکت سهامی بیمه ایران تنها شرکت مجاز برای صدور بیمهنامه بینالمللی خودرو یا کارت سبز در ایران است که مسئولیت کامل صدور بیمهنامه و پرداخت خسارات مربوط به کارت سبز را بر عهده دارد. برای دریافت این بیمه، داشتن گواهینامه رانندگی بینالمللی الزامی است. شما میتوانید با ارائه مدارک زیر به یکی از شعب یا نمایندگیهای بیمه ایران مراجعه کنید و درخواست خود را برای صدور بیمه کارت سبز به ثبت برسانید:
- اصل گذرنامه
- اصل گواهینامه بینالمللی
- یک قطعه عکس
پس از دادن درخواست برای صدور بیمه کارت سبز میتوانید نتیجه آن را بهصورت اینترنتی بررسی کنید. در واقع، شما این امکان را دارید که در کنار استعلام بیمه شخص ثالث با پلاک، با استعلام پلاک خود بررسی کنید که آیا بیمه بینالمللی شما ثبت شده است یا خیر.
صدور کارت سبز بیمه خودرو چقدر زمان میبرد؟
پس از ثبت درخواست و ارائه مدارک لازم، کارت سبز بیمه بینالمللی خودرو معمولا طی مدتی کمتر از یک هفته صادر میشود. با اینحال، پیش از اقدام به دریافت این بیمهنامه ضروری است که از عضویت کشور مقصد در سیستم بینالمللی کارت سبز مطمئن شوید؛ زیرا تنها در این صورت است که پوششهای بیمهای کارت سبز در کشور مقصد معتبر خواهد بود.
مدت اعتبار بیمه بین المللی خودرو چقدر است؟
بیمه شخص ثالث بینالمللی خودرو معمولا ۱۵روز اعتبار دارد. اگر برنامه سفر شما طولانیتر از این مدت باشد، میتوانید اعتبار بیمهنامه را با هماهنگی با شرکت بیمهگر برای مدت بیشتری تمدید کنید. توصیه میشود که قبل از سفر، برنامه زمانبندی خود را با دقت بررسی کنید و در صورت نیاز به پوشش طولانیتر، اقدامات لازم را پیش از موعد انجام دهید.
نتیجه گیری
اگر قصد سفر با خودروی شخصی به خارج از کشور را دارید، دریافت بیمه بینالمللی یا همان کارت سبز، گامی ضروری برای تضمین آسودگی خاطر و پیشگیری از تبعات مالی و حقوقی احتمالی است. این بیمهنامه نه تنها الزامات قانونی کشور مقصد را پوشش میدهد، بلکه در صورت وقوع حادثه، از منافع شما در برابر اشخاص ثالث حمایت میکند. با انتخاب آگاهانه و دریافت این بیمه از مسیر رسمی میتوانید با خیال راحت با خودرو خودتان سفر بینالمللی انجام دهید.
دیدگاه جدید