کارناوال - راهنمای سفر

حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول

استانبول، منطقه فاتح، میدان ایاصوفیه، محله جانکورتاران، حمام خرم سلطان ایاصوفیه

4.3

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 7 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 4 ساعت

ساعت دسترسی

امروز سه‌شنبه 08:00 صبح تا 22:00

شماره تماس

هزینه حمام از

55 یورو(3,107,830تومان)

هزینه ماساژ از

40 یورو(2,260,240تومان)

همه چیز درباره حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

زينب شيرازی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

16 اسفند 1396

به روز رسانی

05 بهمن 1400

معرفی /

حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول | جاذبه ای متفاوت در ترکیه

امروز همراه ما باشید تا با هم به سراغ یکی از جاذبه های تاریخی و کمتر شناخته شده استانبول یعنی حمام خرم سلطان ایاصوفیه برویم. حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول درست در قلب این شهر قرار گرفته است و برای دسترسی به آن کوچک ترین دشواری و مشکلی نخواهید داشت. کما این که بازدید شما نه تنها بُعدی تاریخی داشته، بلکه می توانید لحظاتی مفرح و البته خوشمزه را نیز به بازدید خود بیفزایید. می توانید از بسته های حمام و ماساژ یکی را انتخاب کرده و این بار پاکیزگی را به سبک سنتی ترک ها در حمام خرم سلطان استانبول تجربه کنید. در انتها هم خود را به صرف ناهار یا شام دعوت کرده و غذاهای درجه یک رستوران این مجموعه را از دست ندهید. با ما به حمام تاریخی خرم سلطان ایاصوفیه بیایید...

Photo by : Unknown

چرا حمام خرم سلطان ایاصوفیه؟


  • جاذبه ای تاریخی و زیبا در دل شهر استانبول است.
  • با زاویه ای تازه از تفریحات استانبول آشنا می شوید.
  • برای ساعاتی می توانید استراحتی لذت بخش را تجربه کنید.
  • مفهوم تازه ای از حمام سنتی را در فضایی مدرن تجربه می کنید.
  • به راحتی می توانید این حمام تاریخی را پیدا کنید، چرا که درست در کنار موزه ایاصوفیه قرار دارد.
Photo by : Özgür Yılmaz Kemal

آشنایی با حمام خرم سلطان ایاصوفیه | Ayasofya Hurrem Sultan Hamam

یکی از قدیمی ترین و زیباترین حمام های تاریخی استانبول، حمام خرم سلطان ایاصوفیه است که در محله گردشگرپذیر فاتح قرار دارد. قدمت این حمام به قرن شانزدهم و زمان سلطان سلیمان، پادشاه معروف عثمانی بر می گردد. همه چیز از آن جا شروع شد که خرم سلطان، ملکه امپراتور عثمانی به معمارِ دربار دستور داد تا حمامی را برای جمعیت مذهبی شهر و در نزدیکی مساجد معروف استانبول بسازند. معمار دربار نیز کسی نبود جز، معمار سنانِ معروف، هنرمند و خالق بناهای به یادماندنی چون مسجد سلیمانیه، مسجد مهروماه، مسجد رستم پاشا و ... .

معمار سنان برای ساخت این حمام جایی میان ایاصوفیه و مسجد آبی را در نظر گرفت و اتفاقا انتخاب این مکان، بی ارتباط با این دو ساختمان مهم نبود؛ چرا که بسیاری از مردم شهر برای عبادت و راز و نیاز به سراغ یکی از این دو مکان مهم شهر، یعنی ایاصوفیه و مسجد آبی می رفتند. در نتیجه وجود حمامی در این محدوده، دسترسی بسیار مناسبی برای مردم داشت. ساخت حمام خرم سلطان در سال 1556 میلادی شروع شد و در همان سال درهایش به روی عموم مردم گشایش یافت.

 با وجود آن که زمان ساخت حمام خرم سلطان به اوایل امپراتوری عثمانی بر می گردد و به سبک سنتی این دوره ساخته شده است؛ اما باز هم می توان ابعاد خلاقانه معماری را در این حمام ترکی به وضوح دید. به طور مثال بخش بانوان و آقایان حمام به طور کاملا متقارن و با زوایایی یکسان ساخته شده، به گونه ای که تصویرِ آینه ای یک دیگر هستند. 

امروزه حمام خرم سلطان ایاصوفیه به مانند سابق، در مرکز توجه قرار دارد و در کنار دیگر جاذبه های شهر استانبول می تواند بخشی از لیست بازدید و گشت و گذار شما در این شهر باشد. با انتخاب حمام خرم سلطان می توانید علاوه بر بازدید از یکی از زیباترین حمام های تاریخی، به سبک سنتی ترک ها استحمام کرده و پاکیزگی و آرامشی بسیار را به خود هدیه بدهید. 

از حمام های ترکی بیش تر بدانیم

طبق شواهد باستان شناسی، پیشینه حمام های عمومی به دوران امپراتوری قدرتمند روم باز می گردد. اکتشافات در شهر باستانی پمپئی، از وجود حمام هایی خبر داد که توسط عُموم مردم مورد استفاده قرار می گرفت. جالب آن که این حمام ها نه تنها برای بهداشت عمومی، بلکه برای تفریح و سرگرمی نیز استفاده می شدند. البته آن گونه نبود که تمام طبقات جامعه از یک حمام استفاده کنند، بلکه بخش های مختلفی را برای اشراف و مردم عامی در نظر می گرفتند، به گونه ای که حتا این افراد از ورودی های مختلفی استفاده می کردند. در حمام های رومی سه بخش به چشم می خورد؛ سالن بخار و استخرهای آب داغ و آب سرد. 

امپراتوری روم شرقی نیز سنت رومیان را دنبال کردند و این حمام ها در جوامع شهری این سرزمین پهناور نیز گسترش یافتند. این سنت همچنان دست به دست شد و تا حکومت عثمانی ها بر سرزمین آناتولی و ترکیه کنونی، زنده ماند. در روزگار اوج صلابت و شکوه امپراتوری عثمانی، در هر محله ای از استانبول حمامی با آب داغ و سرد، فواره و آبنما و اتاقی مرمرین و گنبدی دیده می شد. جالب آن که روزهایی در هفته وجود داشت که این حمام های عمومی منحصرا در اختیار خانم ها قرار می گرفتند. 

در استانبول و دیگر شهرهای محدوده امپراتور عثمانی، حمام ها اهمیت بسیاری در نزد مردمان عادی داشتند و به راحتی می توان گفت بخش جدایی ناپذیری از زندگی مردم محسوب می شدند. یکی از جدی ترین دلایل آن، آمیخته شدن انگیزه های مذهبی با سنت ها بود. اغلب مردمان آن زمانِ استانبول مسلمان بودند و عثمانی ها که خود اولین حاکمان مسلمان آناتولی محسوب می شدند، در این قضیه بی تاثیر نبودند. همان طور که می دانید در دین مبین اسلام بر پاکیزگی جسم و روح تاکید بسیاری شده و نظافت نه تنها عنصر مهمی بلکه یکی از اصلی ترین پایه های ایمان محسوب می شود. در کنار همه این ها، این مکان های مرمرین و چشم نواز محل مناسبی برای گردهمایی و دید و بازدیدهای روزانه به حساب می آمدند و می شد معاشرتی توامان با ماساژ و آبتنی را رقم زد. 

در میان اشراف و طبقه مرفه جامعه مرسوم بود که همراه خدمتکاران شان و بسته بزرگی از وسایل چون حوله ابریشمین، صابون یمانی، شانه، حنا، سرمه و صندل های مروارید دوز شده به حمام می رفتند. این آمادگی دقیق و وقت گیر از آن جهت بود که وقتی به حمام می رفتند، نزدیک نیمی از روز را در آن می گذراندند و بنابراین لازم بود تا وسایل لازم را با خود داشته باشند. 

در طول زمان چه بر حمام خرم سلطان گذشته است؟

جالب آن که بدانید حمام خرم سلطان ایاصوفیه را در مکان سابق حمام های باستانی زئوکسیپوس ساخته بودند. زئوکسیپوس، سازه هایی هزار ساله و متعلق به امپراتوری روم شرقی بوده و در واقع حمام های عمومی شهر قسطنطنیه (نام پیشین استانبول) محسوب می شدند. البته گذشته افتخار آمیز موقعیت حمام خرم سلطان به همین جا محدود نمی شود و باید بدانید همچنین روزگاری معبد زئوس در این نقطه قرار داشته است.

پس از ساخت و برپایی این سازه تاریخی و زیبا، حمام خرم سلطان تا اوایل قرن بیستم هنوز مورد استفاده بود تا آن که در سال 1910 بسته و کارکردش سال ها به دست فراموشی سپرده شد. در گذر زمان حمام خرم سلطان بارها به حال خود رها شد و در مواقع ضروری کارکردهای دیگری پیدا کرد. به طور مثال مدتی از این حمام تاریخی برای اسکان زندانیان استانبول استفاده شد. داستان از آن قرار بود، زندان سلطان احمد که در نزدیکی حمام خرم سلطان قرار داشت، دیگر ظرفیتی برای جای دادن زندانیان و خلافکاران زمانه خود نداشت و به این ترتیب مسوولان وقت تصمیم گرفتند تا از حمام متروکه خرم سلطان به عنوان زندانی موقت استفاده کنند. پس از آن نیز حمام ملکه امپراتور عثمانی چند وقتی به عنوان انبار روغن و فلفل مورد استفاده قرار می گرفت. این شرایط تا اواسط قرن بیستم ادامه داشت تا آن که برای داستان حمام خرم سلطان، فصل تازه ای نوشته شد.

Photo by : Unknown

بازسازی حمام خرم سلطان | بازگشت به مرکز توجه

در بین سال های 1957-1958 بود که طلسم بی توجهی به حمام تاریخی و زیبای خرم سلطان شکسته شد و سازه قدیمی آن برای نخستین بار مورد بازسازی قرار گرفت؛ اما هنوز تا روزهای خوب گذشته فاصله زیادی باقی مانده بود و این بار هم حمام خرم سلطان کاربری دیگری پیدا کرد. ساختمان تاریخی حمام این بار میزبان فرش و قالیچه های شهر شده بود و با عنوان بازار فرش در میان مردم زمانه شهرت یافت. این اوضاع تا سال 2007 ادامه پیدا کرد، تا آن که بنا شد با یک سرمایه گذاری قابل توجه، حمام خرم سلطان به مانند گذشته بازسازی شده و شکوه گذشته خود را بازیابد.

در سال 2008 میلادی، بازسازی این حمام تاریخی را به دانشکده معماری دانشگاه کوجیلی سپردند که مهارت بسیاری در بازسازی ساختمان های تاریخی داشت. قسمت جالب توجه در این فرایند آن بود که در طی مراحل بازسازی، تلاش بسیاری صورت گرفت تا هیچ کدام از عناصر و المان های سازه اصلی، تحت هیچ شرایطی از دست نروند. از جمله برنامه ریزی هایی که برای این کار در نظر گرفتند، گردهمایی تیمی حرفه ای و متخصص از رشته های مختلف بود که به جهت اهمیت بازسازی ساختمان تاریخی و حفظ بنای اصلی آن، این پروژه ماه ها به طول انجامید. همچنین جالب است بدانید که در بازسازی حمام خرم سلطان ایاصوفیه، مواد اولیه و روش های پیشرفته ای به کار گرفته شد که برای اولین بار در ترکیه استفاده می شدند. خوب است بدانید که در مجموع نزدیک 11 میلیون دلار (حدود 42 میلیارد تومان) برای بازسازی حمام تاریخی هزینه شد.

در نهایت ساختمان حمام خرم سلطان ایاصوفیه که برای 450 سال در محله مرکزی استانبول روزگار گذراند و خم به ابرو نیاورد، در سال 2011 میلادی دوباره درهایش به روی مردم گشایش یافت. 

Photo by : Unknown

درباره معماری و معمار حمام خرم سلطان

همان طور که گفته شد در سال 1556 میلادی بود که معمار سنان برای ساخت حمامی متفاوت برای نیت های خیر خرم سلطان، همسر سلطان سلیمان ماموریت پیدا کرد. معمار سنان با وجودی که برای ساخت این حمام از روش و سبک سنتی معماری عثمانی بهره برده بود؛ اما با این حال شاخصه های جدید و خلاقانه ای نیز در ساختمانش به چشم می خورد و تقارن بی نظیر بخش های حمام از آن جمله است، به طوری که قسمت خانم های حمام درست در تقارن قسمت مردانه حمام قرار دارد.

اگر بخواهیم نگاهی دقیق تر به ساختمان این حمام عثمانی بیاندازیم، خواهیم دید که طول بنای حمام خرم سلطان در حدود 75 متر است، بخش مردانه حمام در شمال ساختمان و قسمت بانوان نیز در بخش جنوبی قرار دارد. هنگامی که وارد اتاق تعویض لباس مردان بشویم، در بخش بالایی ساختمان 4 پنجره شیشه ای و رنگی به چشم می خورند؛ اما در اتاق تعویض لباس خانم ها، این پنجره ها سه عدد هستند. جالب آن که ورودی بخش بانوان و آقایان از هم مجزا بوده و ورودی آقایان در شمال ساختمان، و ورودی خانم ها در بخش غربی حمام قرار دارد. همچنین در طاق قسمت ورودی، تزیینات سفید و قرمز رنگی خواهید دید که به همراه سنگ نوشته هایی طلایی بر پس زمینه ای سبز رنگ جلب توجه می کنند. 

یکی دیگر از ویژگی های متمایز حمام خرم سلطان از دیگر حمام های ترکی، وجود یک راهروی ستون دار و گنبد دار در مرکز بخش آقایان است. اگر به سقف راهرو و گنبد این بخش دقت کنید، خواهید دید که از آجر ساخته شده و با ورقه ای سربی پوشیده شده است. وقتی وارد اتاق تعویض لباس آقایان می شویم، می بینیم سقفی گنبدی شکل دارد و بر روی آن نقاشی های تزیینی از برگ ها به چشم می خورند. در هر یک از 4 گوشه این اتاق نیز طاقچه ای قوسی شکل دیده می شود.

از اتاق تعویض لباس به اتاق گرم می رویم و این بار در کنار اتاق با سرویس های بهداشتی و اتاق اصلاح رو به رو می شویم که همگی سقفی گنبدی دارند. در نهایت وارد سالن داغ می شویم که در آن چهار غرفه جهت استراحت و نشستن وجود دارد. در میانه اتاق، سطحی وسیع، مرمرین و هشت ضلعی توجه را به خودش جلب می کند که با نام گوبک تاشی یا سنگ شکم شناخته می شود. نام «سنگ شکم» را از آن رو برای این سطح مرمرین انتخاب کرده اند که مراجعان حمام با شکم بر روی این بخش دراز می کشند. البته باید بدانید پیشترها این سطح هشت ضلعی حمام خرم سلطان ایاصوفیه از موزاییک پوشیده شده بود. اگر در همین حال که بر روی سنگ شکم دراز کشیده اید، برگردید، بر روی سقف گنبدی اتاق، پنجره های شیشه ای کوچکی خواهید دید که نور اتاق را تامین می کنند. باید بدانید که معماری بخش بانوان حمام نیز به همین شکل بوده با این تفاوت که اتاق تعویض لباس خانم ها قدری کوچک تر است.

یکی از نکات جالب توجهی که در ساخت حمام خرم سلطان و در کل حمام های سنتیِ رومی دیده می شود، سیستم گرمایشی آن هاست. گرمای این حمام ها به روش زیر سوز یا اصطلاح لاتین آن (Hypocaust) تامین می شود. این سیستم گرمایشی که در بخش زیرین ساختمان، زیر کف حمام تعبیه شده، ابتدا هوای گرم تولید می کند و سپس با سیستم مشخصی، باعث گردش هوای گرم در بخش های مختلف حمام و در نتیجه گرم شدن ساختمان می شود. همچنین به کمک این سیستم، لوله های آب داغ از میان دیوارها عبور می کند که آن ها نیز در گرم شدن حمام نقش دارند. 

در مجموع حمام خرم سلطان وسعتی در حدود 3 هکتار دارد و امروزه علاوه بر اتاق های حمام و ماساژ، شامل بخش های دیگری نیز می شود. 

 معمار سنان، خالق و معمار حمام زیبای خرم سلطان ایاصوفیه، نظر و احساساتش را درباره این حمام سنتی این گونه بازگو می کند:

حتی تا روزهای پایانی هم امیدوارم زمانی که دوستان خوش قلبم به سازه ای که من با دستان خویش بنا کردم نگاه می کنند، جدیت و روح کار مرا درک کنند، بتوانند نگاه صادقانه ای به این کار داشته باشند و با خوشی از من یاد کنند و دقایقی برای من دعا بخوانند. 

بخش های مختلف حمام خرم سلطان ایاصوفیه

حمام خرم سلطان ایاصوفیه از سه اتاق مختلف تشکیل شده است که به هنگام ورود و استفاده، با آن ها رو به رو می شوید:

سالن سرد

در بدو ورود به حمام، سالن سرد نخستین بخشی است که وارد آن می شوید. درون این سالن، اتاق مخصوص (VIP)، اتاق ماساژ، اتاق تعویض لباس و کمدها، بخش پذیرش، فروشگاه، آرایشگاه، ویتامین سرا و محلی برای استراحت به چشم می خورد. در واقع اتاق سرد به جایی گفته می شود که شما برای ورود به حمام آماده می شوید و هنوز چیزی از گرما و بخار دلپذیر حمام سنتی را لمس نکرده اید. برای تعویض لباس می توانید به سراغ اتاق های مشخص بروید، وسایل خود را در کمدهای قفل دار بگذارید و لباس های سفید رنگ و ابریشمین مخصوص حمام را به تن کنید. 

در انتها نیز به همین سالن باز می گردید و می توانید با میهمان کردن خودتان به آبمیوه ای مقوی و خنک، محو تزیینات سقف و ساختمان شوید و تاریخچه حمام خرم سلطان را مرور کنید. 

سالن داغ

بزرگ ترین بخش حمام خرم سلطان پیش روی شماست. با ورود به سالن داغ، فضایی مرمرین و وسیع را می بینید که در اطراف با غرفه های بزرگ و کوچکی احاطه شده است. این غرفه ها با فرش پوشیده شده اند و امکانش را دارید تا در آن ها بنشینید. خوب که به اطراف نگاه کنید، کاسه های مرمرین و شیرهای آب را می بینید که در دسترس تمام افراد قرار می گیرد.

باید بدانید که دمای هوا در سالن داغ در حدود 42 تا 47 درجه سانتیگراد است، در حالی که این دما در غرفه ها بیشتر هم می شود و تا نزدیک 60 درجه سانتیگراد نیز می رسد. حالا می توان علت وجود فواره و شیرهای آب خنک را در اطراف سالن داغ دریافت. می توانید با کاسه های زرین، آب خنک را بر روی بدن خود بپاشید تا قدری از حرارت و سوزش بدن خود بکاهید. در واقع دمای بالای سالن داغ از آن روست تا بدن شما عرق کرده و حالا پوست شما برای کیسه و لیف کشیدن آماده باشد. 

همچنین در صورتی که بخواهید از خدمات شستشو با کف و یا ماساژ استفاده کنید، پس از استفاده از سالن گرم به این سالن بازخواهید گشت.

سالن گرم

پس از آن که بدن شما عرق کرد و پوست تان آماده شد، به سوی سالن گرم هدایت می شوید. در این سالن کارکنان حمام خرم سلطان شما را برای دراز کشیدن در مکان مورد نظر راهنمایی می کنند و حالا وقت حمام کردن به سبک ترک هاست.

در این اتاق همچنین می توانید سیستم گرمایش قدیمی حمام را از نزدیک ببینید. 

Photo by : Unknown

خدمات حمام خرم سلطان ایاصوفیه

در حمام سنتی خرم سلطان خدمات و بسته های متنوعی از حمام، ماساژ و برگزاری مراسم مختلف وجود دارد. خوب است بدانید که برای انتخاب هر یک از بسته های معرفی شده، احتیاجی به لوازم خاصی نخواهید داشت و تمام آن چه را که لازم است، مجموعه حمام سنتی خرم سلطان در بسته ای مخصوص در اختیارتان خواهد گذاشت. این بسته شامل دستکش، شامپو، حالت دهنده مو، لوسیون بدن، صابون روغن زیتون 100 درصد طبیعی، دمپایی های مخصوص حمام و در نهایت شربتی خانگی می شود. 

برای رزرو هر کدام از خدمات و بسته ها می توانید به اینجا مراجعه کنید.

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

بسته های حمام 

برای استفاده از خدمات حمام خرم سلطان، بسته های مختلفی پیش روی شماست که بنا به هزینه و زمان، خدمات متفاوتی را در اختیار شما می گذارند. این بسته ها عبارت اند از:

حمام اصلی

نخستین و کم هزینه ترین بسته ای که در اختیار شما قرار می گیرد این بسته است و شامل لیف زدن بدن شما و پذیرایی با نوشیدنی های خنک و سنتی می شود.

زمان: 30 دقیقه


بسته به سفیدی برف

با انتخاب بسته به سفیدی برف از خدماتی چون کیسه کردن بدن، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب و همچنین ماساژ گردن و سر بهره‌مند می شوید. همچنین در نهایت با شربتی سنتی و خانگی با طعم روزهای قدیم ترکیه از شما پذیرایی می شود.

زمان: 45 دقیقه


لذت حمام

انتخاب این بسته شامل مواردی چون کیسه کردن بدن، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب و ماساژ عطری در اتاق مخصوص سلطان می شود. همچنین در نهایت و در اتاق استراحت از شما با شربتی به یادماندنی و خنک پذیرایی خواهد شد.

زمان: 60 دقیقه


طعم پاکیزگی

با انتخاب این بسته حق انتخاب دارید تا از کیسه بدن و یا پوست زدایی با روغن درخت ارغوان یکی را انتخاب کنید. همچنین خدمات دیگری چون ماسک رسی با روغن درخت ارغوان، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب و ماساژ عطری در اتاق مخصوص سلطان در اختیار شما قرار می گیرد. دست آخر و پس از گذراندن نزدیک یک ساعت و نیم حمام، نوشیدنی مخصوص حمام خرم سلطان را از دست ندهید.

زمان: 80 دقیقه


آب حیات

می توان گفت بهترین و انحصاری ترین خدمات حمام خرم سلطان را در این بسته به دست خواهید آورد. کیسه بدن در ایوان سلطان، ماسک رسی با روغن درخت ارغوان، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب، ماساژ سر و گردن، ماساژ عطری، ماسک صورت به همراه ماساژ صورت و ماساژ پا در اتاق مخصوص سلطان از جمله خدماتی است که با کمال میل و در طول 110 دقیقه در اختیار شما گذاشته می شود. 

همچنین دست آخر می توانید از نوشیدنی های خنک و سنتی، چایی ترکی و شیرینی های استانبولی نهایت لذت را ببرید. با این بسته همچنین با میوه تازه از شما پذیرایی می شود. 

زمان: 110 دقیقه

Photo by : Unknown

بسته های ماساژ

 چندین نوع ماساژ در این حمام ارایه می شود که عبارت اند از:

ماساژ عطری

ماساژ عطری با فعال کردن سیستم لنفاوی بدن، سموم بدن شما را دفع می کند، کاهش آب بدن شما را کنترل کرده و در نهایت احساس خوشی و راحتی را برای عضلات شما فراهم می کند. 

زمان: 50 دقیقه


انعکاس درمانی

انعکاس درمانی، نوعی ماساژ سنتی در کشورهای چین و هند است که بر اساس این باور تنظیم می شود: «پاها آینه ای از تمام بدن هستند و نقاط مشخصی از پا، با اندام های مختلف بدن ارتباط دارند.» بنابراین انعکاس درمانی کاملا بر روی ماساژ پاها تمرکز می کند تا انرژی جاری در بدن را متعادل کرده و آرامش خاطر شما را رقم بزند. 

زمان: 35 دقیقه


ضد استرس

ماساژ ضد استرس، ماساژی آرام و ریتمیک است تا آرامش را در عضله های بدن شما القا کند. خوب است بدانید که حرکات آرام سر و پا، باعث سستی عظلات و بافت های بدن می شوند که این به نوبه خود باعث کاهش اضطراب و استرس شما خواهد شد. استفاده از این ماساژ پس از حمام سنتی و کیسه کشی توصیه می شود. 

زمان: 50 دقیقه


ماساژ پشت

با انتخاب ماساژ پشت، نواحی سر، گردن و کتف های شما ماساژ داده می شود و لحظاتی مفرح را برای شما به ارمغان خواهند آورد. خوب است بدانید که ماساژ پشت، جریان خون شما را بهبود می بخشد.

زمان: 35 دقیقه

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

برگزاری جشن عروسی در حمام خرم سلطان ایاصوفیه

برگزاری مراسم در کافی شاپ و رستوران و پارک و شهربازی چیزی است که در هر جای دنیا می توانید ببینید؛ اما حمام تاریخی خرم سلطان شرایط متفاوتی را برای شما مهیا کرده است! می توانید برای جشن عروسی و یا دامادی خود، روی این حمام ترکی حساب باز کنید و شاهد مراسمی سنتی و متفاوت در حمام باشید.

خدمات بسته های عروس و داماد به شرح زیر است. 

جشن عروسی

  • کاسه های طلایی حمام سنتی، لباس های سنتی حمام، دمپایی مخصوص حمام
  • لوازم آرایشی و بهداشتی به همراه شانه، دستکش حمام، صابون روغن زیتون، شامپو روغن درخت ارغوان، نرم کننده مو و لوسیون بدن
  • مراسم سنتی کیسه و لیف بدن به همراه شستشو در کف و حباب برای تمام مهمانان
  • مراسم سنتی کیسه و لیف بدن به همراه شستشو در کف و حباب مخصوص عروس خانم در اتاق مخصوص سلطان
  • ماسک رسی و روغنی و مرطوب کننده بدن برای عروس
  • پذیرایی با شربت به هنگام حمام
  • مراسم حنابندان در سالن سرد حمام به همراه لباس های سنتی برای مهمانان
  • دسرها و مزه های ترکی در قسمت بوفه
  • موسیقی زنده سنتی

جشن دامادی

  •  کاسه های طلایی حمام سنتی، لباس های سنتی حمام، دمپایی مخصوص حمام
  • مجموعه ای از لوازم بهداشتی به همراه شانه، دستکش حمام، صابون روغن زیتون، شامپو روغن درخت ارغوان، نرم کننده مو و لوسیون بدن
  • مراسم سنتی کیسه و لیف بدن به همراه شستشو در کف و حباب برای تمام مهمانان
  • مراسم سنتی کیسه و لیف بدن به همراه شستشو در کف و حباب مخصوص آقا داماد در اتاق مخصوص سلطان
  • ماسک رسی و روغنی و مرطوب کننده بدن برای داماد
  • پذیرایی با شربت به هنگام حمام
  • مراسم حنابندان در سالن سرد حمام به همراه لباس های سنتی برای مهمانان
  • دسرها و مزه های ترکی در قسمت بوفه
  • موسیقی زنده سنتی
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

کافه رستوران مهری | رستوران حمام خرم سلطان

 بعد از یک ساعت و نیم حمام جانانه و ماساژی دلچسب، صرف غذایی خوشمزه در فضای دلپذیر حیاط حمام خرم سلطان انتخاب به جایی خواهد بود. جالب است بدانید که آشپزخانه رستوران فعلی، در کوره حمام تاریخی خرم سلطان قرار دارد، جایی که زمانی با استفاده از آن آب حمام را گرم می کردند. 

با انتخاب کافه رستوران مهری، لیستی از غذاهای خوشمزه ترکی و مدیترانه ای را در پیش روی خود دارید و می توانید وعده ای به یاد ماندنی را با منظره ای از ایاصوفیه با شکوه و در زیر درخت های صدساله مجموعه برای خود رقم بزنید یا می توانید در عصری دوست داشتنی، به این کافه بروید و خود را به صرف چای و شیرینی دعوت کنید. 

خوب است بدانید که کافه رستوران مهری تنها یک رستوران ساده و چسبیده به حمامی مشهور نیست و خودش به تنهایی بسیار قابل توجه و با کیفیت است و جزو انتخاب های برتر کاربران سایت تریپ ادوایزر در سال 2016 بود. در این رستوران که ظرفیتی 300 نفره دارد، امکان صرف انواع سوپ ها، سالادها، ساندویچ، برگر، صبحانه و غذای اصلی را خواهید داشت. 

ساعات سرو غذا: 08:00 - 01:00 بامداد

مسیر و هزینه حمام خرم سلطان ایاصوفیه

همان طور که گفته شد، حمام تاریخی و باشکوه خرم سلطان درست در مرکز شهر و میان دو جاذبه مشهور استانبول، یعنی ایاصوفیه و مسجد آبی قرار دارد. بنابراین از هر کجای شهر که هستید، به راحتی می توانید خود را به حمام خرم سلطان ایاصوفیه برسانید. خوب است بدانید که برای دسترسی به این حمام می توانید از اتوبوس، تاکسی، مترو و دیگر وسایل حمل و نقل شهری استفاده کنید.

برای رزرو بسته ها و خدمات حمام خرم سلطان می توانید بر روی این لینک کلیک کنید.

هزینه ها: 

طیف هزینه های حمام: از  55 یورو (3,107,830 تومان) به بالا

طیف هزینه های ماساژ: از 40 یورو (2,260,240 تومان) به بالا

ساعات بازدید: 08:00 الی 22:00

آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله جانکورتاران، میدان ایاصوفیه، حمام خرم سلطان ایاصوفیه 

 Address: Ayasofya Hurrem Sultan Hamam, Ayasofya Meydanı, Cankurtaran Mh., Fatih, Istanbul, Turkey

در صورتی که مایلید تا اطلاعاتی جامع و کاربردی درباره هزینه ها و نحوه استفاده از حمل و نقل عمومی استانبول داشته باشید، خواندن مطلب زیر را از دست ندهید:

ورود به صفحه اختصاصی راهنمای حمل و نقل عمومی استانبول

Photo by : Unknown

جوایز و افتخارات حمام خرم سلطان ایاصوفیه

پس از آن که حمام خرم سلطان ایاصوفیه افتتاح شد، بسیار مورد توجه گردشگران قرار گرفت به طوری که این جاذبه تاریخی از دید کاربران سایت معتبر تریپ ادوایزر در سه سال متوالی در سال های 2014، 2015 و 2016 به عنوان یکی از جاذبه های برتر شهر استانبول برگزیده شد. 

Photo by : Unknown

کمی درباره زندگی خرم سلطان، ملکه امپراتور عثمانی

 خرم سلطان در واقع دختری اروپایی بود که در شهر روهاتین (شهری در اوکراین امروزی) و قلمرو پادشاهی لهستان زندگی می کرد. نامش روکسلانا بود، این دختر زیبا هنوز 14 سال بیشتر نداشت که در طی یکی از یورش های تاتارها به شهر روهاتین ربوده شده و تحت قیومیت و حمایت سرزمین خانات کریمه قرار گرفت. خوب است بدانید که خانات کریمه، حکومتی از مردمان ترک زبان بود که از قرن پانزهم تا هجدهم از توابع امپراتوری عثمانی محسوب می شد. کمی پس از آن بود که خرم سلطان به حرمسرای دربار عثمانی راه پیدا کرد و با استفاده از هوش و ذکاوتش توانست بسیار به سلطان سلیمان نزدیک شود. جالب آن که خرم سلطان از معدود همسران رسمی سلطان سلیمان بود و توانست روز به روز نفوذ بیشتری بر روی سیاست امپراتوری عثمانی و تاثیر قابل توجهی بر وضعیت مردم داشته باشد. از جمله کارهای او می توان به فرمان ساخت بناها و امکان مختلف با اهداف خیرخواهانه او اشاره کرد که مهم ترینش همین حمام خرم سلطان ایاصوفیه بود.

خرم سلطان و سلطان سلیمان در کنار یک دیگر صاحب یک دختر به نام مهروماه و پنج پسر به نام های محمد، عبدالله، سلیم، بایزید و جهانگیر شدند. این ملکه اروپایی در سن 52 سالگی و هشت سال پیش از همسرش از دنیا رفت و نتوانست شاهد جانشینی پسرش، سلطان سلیم دوم در سال 1566 باشد.

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

دانستنی هایی از حمام خرم سلطان ایاصوفیه 

  • شاید جالب باشد بدانید که در بازسازی حمام سنتی خرم سلطان 1300 متر مربع مرمر سفید استفاده شد.
  • تنها گنبدهایی که در بنای حمام خرم سلطان به چشم می خورد، درست بر بالای خود حمام بوده و در یک خط راست هستند.
  • ارتفاع گنبد بخش سرد حمام در حدود 26 متر است. 
  • دمای سنگ های اتاق داغ برابر با 42 درجه سانتیگراد و دمای اتاق خصوصی در حدود 48 درجه سانتیگراد است. 
  • درصد بخار اتاق های خصوصی برابر با 100 است.
  • امروزه لُنگ ها و لباس های به خصوصی برای کاربران و مراجعان حمام سنتی خرم سلطان در نظر گرفته شده است که می توانید از آن ها استفاده کنید. 
  • در قسمت کاسه های حمام خرم سلطان 160 قطعه طلا به چشم می خورد که این کاسه ها برای استفاده میهمانان در نظر گرفته شده بودند. 
  • صابون های حمام خرم سلطان کاملا از روغن زیتون تولید شده اند.
  • جالب است بدانید که سرویس های حمام ترکی خرم سلطان امروزه تنها محدود به بخش های حمام نمی شوند و در دیگر بخش ها نیز می توانید از بسته ها استفاده کنید. 
Photo by : Unknown

سخن آخر

با هم سفری کردیم به مرکز شهر استانبول و یکی از ساختمان های قدیمی شهر را دیدیم.

شما در سفرتان به استانبول از حمام خرم سلطان ایاصوفیه بازدید کردید؟

تا به حال به یکی از حمام های ترکی استانبول رفته اید؟

نظرها، خاطره ها و تجربه های خود را با ما در میان بگذارید و بگویید این بار به سراغ معرفی کدام یک جاذبه های شهر استانبول برویم.

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.4

بررسی شده توسط زينب شيرازی

ارزش تاریخی(خوب) 4
ارزش معماری(عالی) 4.5
ارزش هزینه به لذت(خوب) 4
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 5

نقاط قوت

  • از برترین جاذبه های استانبول
  • دارای معماری زیبا و تاریخی
  • امکاناتی خوب برای حمام و ماساژ
  • دسترسی بسیار راحت

نقاط ضعف

  • هزینه بسیار بالا

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 7 رای

4.3

انفرادی

1

خانواده

1

آیا بازدید از حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
ارزش هزینه به لذت(خوب) 3.9
نحوه برخورد کارکنان(خوب) 4.3
کیفیت و تنوع کافه و رستوران‌(خوب) 4.3
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 4.1

حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
Sasan

4.1

عاليه حمام تركى

تجربه سفر Sasan به حمام خرم سلطان ایا صوفیه استانبول

انتشار: 24 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
davood khan

4.4

قيمت وروديش واقعا گرونه و به ديدن همين عكسها از سايت شما بسنده ميكنم:))

انتشار: 10 اسفند 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
nader arbabi

4.8

ایران ما هم زیباست و بی نظیر اما ترکیه بصورت حرفه ای به توریسم پرداخته در صورتی که مملکت ما از لحاظ گردشگری حتی برای ما هم امکانات کمی داره تا چه برسه به توریستهای خارجی در کل استانبول زیباست. سپاس فراوان

انتشار: 27 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

سارا آشتیانی
پرسش:

محدودیت سنی داره ؟ کودکان هم میتونن استفاده کنن؟

انتشار: 18 بهمن 1400

آیا این دیدگاه مفید بود؟
علی اعرافی
پرسش:

یعنی هنوزم کاربری خودشو حفظ کرده ؟

زينب شيرازی
در پاسخ به علی اعرافی:

بله دوست عزیز

انتشار: 01 اسفند 1398

انتشار: 26 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست