کارناوال - راهنمای سفر

موزه برادران امیدوار در تهران

تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد

4.5

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 6 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

30 دقیقه تا 1 ساعت

ساعت دسترسی

امروز جمعه 09:00 صبح تا 18:00

شماره تماس

هزینه

4000 تومان

همه چیز درباره موزه برادران امیدوار در تهران

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

کارناوال

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

04 آبان 1397

به روز رسانی

19 فروردین 1403

معرفی /

موزه برادران امیدوار در تهران | سفر به دورترین نقاط دنیا

موزه برادران امیدوار یکی از جذاب‌ترین موزه‌های تهران است. این موزه به دو برادر جهانگرد ایرانی اختصاص دارد که از سرزمین های همسایه، تا قبایل ناشناخته و حتا قطب شمال را از نظر گذراندند، مردم جدید را شناختند، جاذبه هایی تازه را دیدند و با کوهی از دانسته ها و تجربه ها به سرزمین شان بازگشتند. در این مطلب عکس موزه برادران امیدوار و آثار مختلفی که این دو برادر از شهر‌های مختلف آورده‌اند را به شما نشان می‌دهیم. همراهمان باشید تا به تماشای عکس برادران امیدوار بنشینیم و زندگی هیجان‌انگیز آن ها را از نظر بگذرانیم.

چرا موزه برادران امیدوار؟


  • در بین موزه های تهران ، موزه‌ای منحصر به فرد به حساب می‌آید.
  • دستاورد 10 سال سفر به دور دنیای دو برادر ایرانی را در آن می بینید.
  • با قبایلی در نقاط دوردست آشنا می شوید و مراسم عجیب آنها را می شناسید.
  • با شیوه سفر نخستین جهانگردان معاصر ایرانی آشنا می شوید.

آشنایی با مجموعه سعدآباد | میزبان موزه برادران امیدوار

برای بازدید از موزه برادران امیدوار باید به سوی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد شوید و به باغی با وسعت 110 هکتار قدم بگذارید. مجموعه ای متشکل از کاخ ها و ساختمان ها و موزه های متعدد که در شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران واقع شده است و جنگل طبیعی، چشمه‌سارها، قنات ها، باغستان ها، گلخانه ها و خیابان هایی را در خود دارد. رودخانه جعفرآباد، از میان این مجموعه می گذرد و در قدم به قدم آن، بهانه ای برای ایستادن، تماشا کردن و لذت بردن پیدا می شود. در این مجموعه فرصت عبور از خیابان هایی را دارید که از دو سو با درختان کهنسال احاطه شده اند و حسی وصف نشدنی را برای تان به ارمغان می آورند.

سعدآباد در ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد و میانگین دمای سالانه آن به ۱۲٫۹ درجه سانتیگراد می رسد؛ این یعنی یک جای خوش آب و هوا برای گذران ساعاتی لذت بخش. در این مجموعه می توانید قدمی در دنیای قاجارها بزنید و چند ساعتی را هم به مرور تاریخ پهلوی ها بپردازید. 

Morteza Jannati 

آشنایی با موزه برادران امیدوار | سفری کوتاه به دور دنیا

اگر راه تان را به سمت شمال غربی مجموعه سعدآباد کج کنید، ساختمانی با نمای آجر و شیروانی قرمز رنگ می بینید که دنیایی از عجایب را درون خود دارد و از جذاب‌ترین دیدنی های تهران محسوب می‌شود. بنایی به جامانده از دوران قاجار که نمای زرد و ستون های گچ بری شده اش توجه هر کس را به خود جلب می کند. زمانی این ساختمان، کالسکه خانه و استراحتگاه سورچی ها یا همان درشکه چی ها بود؛ اما پس از انقلاب اسلامی در سال 1381 خورشیدی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت تا به موزه ای جذاب تبدیل شود. در پنجم مهر 1382 و همزمان با هفته جهانگردی، این موزه با نام موزه برادران امیدوار افتتاح شد تا دستاوردهای آنها از سفر ده ساله شان را به نمایش بگذارد. موزه برادران امیدوار را اولین موزه انسان شناسی می دانند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی برپا شده است.

حالا این موزه فرصتی برای علاقه مندان به سفر و کشف ناشناخته هاست تا از دیدن یادگارها و تصاویر سفر برادران امیدوار لذت ببرند.

Photo by : Unknown

آشنایی با برادران امیدوار | نخستین جهانگردان معاصر ایرانی

در سال 1308 خورشیدی شخصی به نام عیسی امیدوار در ایران متولد شد و 3 سال بعد نیز برادرش عبدالله امیدوار به دنیا آمد. عیسی عاشق کوهنوردی بود و قلل مرتفع نقاط مختلف ایران را فتح کرد. او در تمام این فتوحات علاقه خاصی به مشاهده و شناخت ابزارآلات انسان های غارنشین نشان می داد و در راستای این موضوع تلاش بسیار می کرد. این کوهنوردی ها سرآغاز شکل گیری ایده سفر در ذهن این دو برادر بود. شرکت در مسابقات دوچرخه سواری بین شهرها و کشورها از دیگر علایق برادران امیدوار به شمار می رفت. جرقه سفر به دور دنیا با دیدن " نیوبل " به آتش تبدیل شد؛ دوچرخه سوار فرانسوی که می خواست از پاریس تا سایگون پایتخت ویتنام را سفر کند. 

این دو برادر 3 سال مطالعه کردند و جوانب کار را سنجیدند تا توانستند در سال 1333 خورشیدی با حدود 90 دلار اندوخته، سفر به ناشناخته ها را آغاز کنند. عیسی و عبدالله در طی 7 سال چهار قاره را دیدند و وسیله سفر آنها دو موتورسیکلت یک سیلندر مچلس انگلیس به قدرت cc 500 بود. آنها از راه های مختلف هزینه های شان را تامین می کردند که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد: برگزاری نمایشگاه از دستاوردهای سفر به نقاط مختلف دنیا، نوشتن مقالات برای نشریات معتبر جهان و برگزاری سخنرانی در بزرگترین دانشگاه های دنیا.

کمپانی سیتروئن فرانسه که در جریان سفرهای این دو برادر قرار گرفت، ماشینی را به آنها اهدا کرد تا بقیه سفرشان را با آن انجام دهند. این ماشین به مدت 3 سال وسیله سفر این دو برادر بود. آنها به 99 کشور از پنج قاره جهان رفتند و هزاران عکس، فیلم، صنایع دستی نقاط مختلف جهان و تعداد زیادی مقالات و تحقیقات علمی را با خود به همراه آوردند. برادران امیدوار سفر کردند تا زندگی انسان هایی که هنوز به صورت بَدَوی و دور از تمدن هستند را ببینید و ایران را هم به سراسر جهان بشناسانند.

از جمله کارهای قابل توجه این دو برادر، تهیه فیلم از ابوریجینی ها -بومیان استرالیا- بود که زندگی شان بدون هیچ تغییری به شیوه 2500 سال قبل انجام می شود. این نخستین فیلم برادران امیدوار نیز بود. آنها این فیلم را با دوربین کوکی رولیکس با سه لنز متفاوت گرفتند که در سیدنی خریده بودند.

فیلم شانزده ساعته از سفر برادران امیدوار در سال 1343 و پس از بازگشت شان به ایران به مدت 10 روز در سینما به نمایش درآمد و استقبال خوبی از آن شد. 

آنها توانستند این عناوین را از آن خود کنند:

  • نخستین جهانگردان ایرانی (عیسی امیدوار و عبدالله امیدوار)
  • نخستین مسافر آسیاییِ قطب جنوب (عبدالله امیدوار)
  • نخستین مسافر آسیایی که هم به قطب شمال و هم به قطب جنوب رفت (عبدالله امیدوار)

عبدالله امیدوار در کشور شیلی ماندگار شد و نه تنها سردبيری دو مجله سينمایی و سياحتی را برعهده گرفت بلکه با بنیان يکی از بزرگترين مراکز سينمایی، نام ايران را در آن سرزمین جاودانه کرد. عیسی امیدوار هم در ایران زندگی می کند و هرازگاهی دیداری با دوستداران سفر دارد. 

Photo by : Unknown

بخش های مختلف موزه

در ادامه گشتی در این موزه می زنیم:

1- محوطه موزه

قبل از آنکه وارد موزه شوید با ویترینی شیشه ای برخورد می کنید که یک ماشین و یک موتورسیکلت در آن است. این دو وسایل سفر برادران امیدوار هستند: 

خودروی ونِ سیتروئن، دو سیلندر

موتورسیکلت ماچلس ۵۰۰ سی‌سی

نکته جالب در مورد این وسایل شعاری است که بر روی آنها دیده می شود و به نوعی باور برادران امیدوار و شاید آرزوی شان را به نمایش می گذارد: «همه متفاوت، همه خویشاوند»

این شعار در عین سادگی حرف مهمی برای گفتن دارد و از اندیشه صلح جهانی سخن می گوید. شاید برای همین بود که در اردیبهشت ۱۳۹۴ دکتر کواک -دبیرکل سازمان شهروند جهانی (WCO)- عیسی امیدوار را به عنوان نخستین جهانگرد معاصر ایرانی معرفی کرد که پیام صلح جهانی را با ایجاد دهکده ای جهانی برای ساکنان دنیا به ارمغان آورده است.  او به خاطر این تلاش چهارمین مدال شهروندی جهان را دریافت کرد و به عنوان مشاور دکتر کواک در ایران انتخاب شد.

Nina Mokhtarbaf | Borna 

2- گالری اول | نقشه مسیر سفرهای برادران امیدوار

وقتی وارد موزه می شوید به گالری اول می رسید؛ جایی که می توانید نقشه سفرهای برادران امیدوار را ببینید. برادران امیدوار در ابتدا به سوی مرز شرقیِ ایران با افغانستان رفتند و پس از گذر از کشورهای افغانستان، پاکستان، و هند، به سوی تبت و سپس آسیای جنوب شرقی و استرالیا رهسپار شدند. در ادامه از اقیانوس آرام گذر کردند و به آلاسکا، آمریکای شمالی، و آمریکای جنوبی رفتند.

این دو برادر با گذر از اقیانوس اطلس به اروپا وارد شدند و در اقامت کوتاه خود با مقالات پژوهشیِ مربوط به سفرهای شان و مصاحبه با رسانه‌های گوناگون اروپایی درآمد کسب کردند تا هزینه ادامه سفرشان را تامین کنند. در اینجا آنها موفق به خریداری یک دستگاه خودروی ون دوسیلندر شدند و پول قابل توجهی هم به دست آوردند. برادران امیدوار پس از 3 ماه اقامت در اروپا راهی ایران شدند و از مرز جنوبیِ کشور به کویت رفتند. آنها با گذر از عربستان سعودی بعد از زیارت کعبه خودشان را به آفریقا رساندند. آمریکای جنوبی و قطب ها دیگر مقاصد سفر آنها بودند.

Photo by : Unknown
Photo by : Nina Mokhtarbaf | Borna

2- گالری دوم و سوم | اشیای اهدایی و یادگارهای سفر

در دو بخش موزه می توانید اشیایی را ببینید که برادران امیدوار آنها را برای نمایش به موزه اهدا کرده اند. این اشیا را می توان در دسته های زیر طبقه بندی کرد:

آلات و ادوات شکار انسان های بومی، اسکیمو، آمازون، آفریقا و...

مته سوراخ کردن استخوان حیوانات مربوط به قطب شمال
Photo by : Unknown
چاقو اسکیمو از قطب شمال
Photo by : Unknown
جا پنبه ای و جا نیزه ای بافته شده از نیزه مربوط به تفنگ بادی
Photo by : Unknown
تیردان به همراه نیزه
Photo by : Unknown

ظروف سفالين از فرهنگ اینکا و...

ظرف های سفالی بخشی از اشیای موزه برادران امیدوار را به خود اختصاص داده اند. مشهورترین این ظروف به قوم اینکا تعلق دارند که از بومیان آمریکای جنوبی هستند و در کشور پرو، ارتفاعات آند و دره رود آمازون، حضور دارند. 

هنر سفالگری در بین قوم اینکا از صنایع دستی کهن به شمار می رود و معمولا زنان ظروف سفالی را می سازند. بر اساس باور مردم اینکا روح اجداد آنها در داخل ظروف سفالی هستند و هر زمانی که فردی از دنیا می رود، سفال ها را می شکنند و در مکانی دور به خاک می سپارند. نقوش موجود بر روی این سفال ها برگرفته از اعتقادات سازندگان شان هستند و محیط پیرامونی این قوم را نشان می دهند. آنچه از این قوم در موزه برادران امیدوار می بینید سوغات سفر این جهانگردان ایرانی از آمریکای جنوبی است.

حیوانات، پرندگان و حشرات تاکسيدرمی شده

یکی از حیوانات تاکسیدرمی شده این موزه آرمادیلو از آمریکای جنوبی است. پستانداری همه چیز خوار، از راسته بی دندان ها و خویشاوند نزدیک تنبل ها و مورچه خوارها. نسل این حیوان در حال منقرض شدن است و تنها 20 گونه از آن درآمریکای لاتین و ایالات متحده امریکا زیست می کند.

قاب پروانه
Photo by : Unknown
آرمادیلو از آمریکای جنوبی
Photo by : Unknown
ماهی پیرانا از رودخانه آمازون
Photo by : Unknown
قاب حشرات
Photo by : Unknown

مجموعه ادوات موسیقی ملل و آلات موسيقی قبایل بدوی جهان

در موزه برادران امیدوار مجموعه ای از ادوات موسیقی کشورهای برزیل، آنگولا، سیلان (سری‌لانکای امروزی)، زنگبار، استرالیا (ابوریجینز)، افغانستان، پاناما، اندونزی، مالزی، آفریقای جنوبی، تاییتی، و پیگمه آفریقا را می بینید. سازهای قبایل بدوی یکی از چیزهای جالب توجهی است که در این مجموعه به چشم می خورد.

یکی از سازها کالیمبا نام دارد که یک ساز آفریقایی است و با استفاده از نیروی مغناطیس و آهنربا، صدا تولید می کند. نوازنده، با دست یا سر انگشت بر انتهای آزاد تیغه زخمه می‌زند تا صدای ساز درآید.

ساز دیگر، یک ساز زهی چوبی بلند است که درمیان آن کاسه ای چوبی قرار دارد و تارهایی از بدنه چوب بیرون کشیده شده اند. برای درآوردن صدای این ساز بر روی تارها زخمه می زنند.

ساز زهی با کاسه چوبی
Photo by : Unknown
کالیمبا
Photo by : Unknown

سنگواره ها، فسیل ها، مرجان ها و فسیل جانوران دریایی متعلق به میلیون ها سال پيش

فسیل ماهی 150000 ساله از برزیل
Photo by : Unknown
فسیل مرجان دریایی
Photo by : Unknown

اشیایی جالب از قبایل و اسکیموها

برخی از یادگاری های سفر برادران امیدوار بسیار جالب و حتا غیر قابل باور هستند. نمونه‌اش سر کوچک شده انسان مربوط به قبیله جیوارو است که یکی از وحشی ترین قبیله های آمازون به شمار می آمدند. آنها بعد از حمله و پیروز شدن، زنان قبایل دیگر را به اسارت گرفته و مردان را با خود می بردند. آنها آتشی بزرگ برپا می ساختند و سپس شروع به بریدن سرها می کردند! افراد قبیله از فرق سر تا پشت گردن را می شکافتند، داخل سر یعنی جمجمه و دندان ها را خالی می کردند و استخوان بینی و چشم ها را در می آوردند. در مرحله بعد لب ها را به هم می دوختند تا اسرار قبیله را به ارواح خبیثه نگویند و بعد پشت سر را هم می دوختند. این پوست سر به مدت سه روز داخل محلول گیاهی خاصی می ماند و سپس داخل آن را یک مشت شن گرم می ریختند و سریع، پوست سر کوچک می شد. در مرحله بعد آن را دودی می کردند تا ماندگاری اش افزایش یابد. سر به عنوان نماد قدرت به گردن یا به چادر آویخته می شد. نمونه ای از این سرها توسط رییس قبیله به برادران امیدوار هدیه داده شده است.

وسایل دوزندگی اسکیموها در قطب شمال
Photo by : Unknown
سر کوچک شده انسان
Photo by : Unknown
گردنبندی از دندان پلنگ
Photo by : Unknown
لباس رئیس قبیله جیوارو از پوست درخت و تزیین شده با پر پرندگان و دانه ها
Photo by : Unknown

عکس هایی از سفر و تمدن های مختلف

Nina Mokhtarbaf | Borna 
Nina Mokhtarbaf | Borna 
Nina Mokhtarbaf | Borna 

برنامه ویژه | دیدار عیسی امیدوار با بازدیدکنندگان

اگر می خواهید تجربه ای متفاوت از موزه گردی داشته باشید، یکشنبه اول هرماه ساعت 10 تا 12 خودتان را به موزه برادران امیدوار برسانید. در این روز عیسی امیدوار به موزه می آید و با مردم دیدار می کند. شما می توانید پای صحبت های او بنشینید و کتاب سفرنامه برادران امیدوار را با امضای خودش تهیه کنید. خاطرات او حاصل 10 سال سفر و تحقیق است و برای هر کسی می توانند جالب باشند.

Photo by : Nina Mokhtarbaf | Borna

امکانات مجموعه سعدآباد

 مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به جز دیدنی ها و حال وهوای خوش، امکاناتی را نیز برای علاقه مندان و بازدیدکنندگان تدارک دیده است که می توانید از آنها استفاده کنید:

1- امکانات عمومی

در طی حضور خود در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد این امکانات عمومی در اختیار شما قرار دارند: سرویس های بهداشتی، نمازخانه، نیمکت ها و ... 

Photo by : Mehdi Ghorbani | IRNA

2- سرویس حمل و نقل

شاید با فهمیدن وسعت مجموعه سعدآباد و وجود تعداد زیادی موزه و کاخ، قید رفتن به این مجموعه را بزنید تا برای بالا رفتن از شیب تند این باغ دچار دردسر نشوید. البته فراموش نکنید که زیبایی های این مجموعه آن قدر هستند که خستگی را برای تان بی معنا کنند؛ اما برای آن دسته از بازدیدکنندگانی که می خواهند یکراست به سراغ ساختمان ها بروند، سرویس حمل و نقل تدارک دیده شده است. شما می توانید با پرداخت هزینه ای اندک از سرویس ها استفاده کنید.

Photo by : Unknown

3- کافی شاپ و رستوران

بازدید از مجموعه سعدآباد ساعت ها به طول می انجامد و گاهی مردم این کار را در دو روز متوالی انجام می دهند. شاید در طول ساعت بازدید گرسنه شوید و یا بخواهید با یک نوشیدنی حال خودتان را جا بیاورید. به همین دلیل است که مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد کافه رستوران هایی در خود دارد تا بازدیدکنندگان بتوانند لحظات متفاوتی را در مجموعه سپری کنند. 

دو کافه رستوران در مجاورت کاخ موزه ملت و کاخ موزه سبز وجود دارد که صبحانه ایرانی و فرنگی، ناهار سرد و گرم سبک، انواع نوشیدنی های گرم و سرد، بستنی و ... را برای تان سرو می کنند. این کافه ها همه روزه در نیمه اول سال از ساعت 09:00 تا 18:30 و در نیمه دوم سال از ساعت 09:00 تا 17:00پذیرای بازدید کنندگان هستند.

تلفن: 22735376-021

Photo by : Unknown

4- عکاسخانه قاجاری

حالا که در حال و هوای تهران قدیم هستید و در یکی از باغ های قدیمی قدم می زنید، نظرتان با ثبت یک عکس متفاوت چیست؟ شاید با خودتان فکر کنید که بد نبود لباس های مردم تهران قدیم را می پوشیدید و خاطره ای شیرین را در قاب عکس می گنجاندید. اگر چنین هوسی به سرتان زد، سری به عکاسخانه قاجاری سعدآباد بزنید، لباس های تماشایی قدیمی را بپوشید، لبخند بزنید و یک خاطره به یادماندنی ثبت کنید. این عکاسخانه رو به روی کاخ ملت قرار دارد.

Photo by : Davoud Ghahrdar

5- پارک ورزش

سعدآباد جای خوبی برای قدم زدن و تجربه یک پیاده روی لذت بخش است اما شاید هوس کنید در این مکان زیبا فعالیت بیشتری داشته باشید و لذت خود را دو چندان کنید. برای همین است که بخشی از مجموعه سعدآباد را به پارک ورزش اختصاص داده اند؛ جایی که در آن می توانید از وسایل ورزشی در فضای باز استفاده کنید و در این محیط چشم نواز از ورزش کردن لذت ببرید. 

Photo by : Unknown

6- ایستگاه رادیو

به هنگام بازدید از سعدآباد متوجه صدایی در مجموعه خواهید شد که مربوط به رادیو سعدآباد است. این رادیو از تاریخ 28 اردیبهشت 1380 فعالیت می کند و هدف آن اطلاع رسانی هرچه بیشتر به بازدیدکنندگان محترم و بهبود کیفیت بازدید آنهاست.

این ایستگاه با سیستم صوتی حرفه ای، آمپلی فایر، میکسر و بیش از 30 باند بلندگو تمام وسعت 110 هکتاری مجموعه سعدآباد را تحت پوشش قرار می دهد. در ایام نوروز، اعیاد، جشن ها ، جشنواره ها و ... برنامه های جالبی توسط این ایستگاه رادیویی اجرا می شود و حال و هوایی خاص به مجموعه می بخشد.

Photo by : Unknown

7- کتابخانه

در کنار درِ ورودی میدان دربند، کتابخانه ای وجود دارد که منابع غنی با عناوین مختلف فرهنگی، هنری، تاریخی، صنایع دستی، باستان شناسی، ادبیات و... را در خود جای داده است.

پژوهشگران و اهالی مطالعه می توانند در صورت علاقه به کتب این مجموعه راهی کتابخانه شوند و از منابع ارزشمند آن بهره ببرند. پرسنل سازمان میراث فرهنگی به ویژه کارمندان مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و نیاوران با ارایه کارت شناسایی می توانند کتاب را به خارج از مجموعه انتقال دهند؛ اما مراجعه کنندگان خارج از تشکیلات سازمانی فقط می توانند در ساختمان کتابخانه از منابع استفاده کنند.

کتاب های این کتابخانه در گروه های زیر جای دارند:

1- کتاب های انگلیسی - کتاب های انگلیسی با موضوع ایران - کتاب های انگلیسی با موضوعات مختلف 2- کتاب های مرجع و دیکشنری 3- کتب با موضوع پوشاک 4- کتب با موضوع تاریخ هنر 5- کتب با موضوع تزیینات وابسته به معماری 6- کتب با موضوع تصوف 7- کتب با موضوع تئاتر و سینما 8- کتب با موضوع جامعه شناسی 9- کتب با موضوع جواهرات 10- کتب با موضوع چهره های ماندگار 11- کتب با موضوع حجم سازی 12- کتب با موضوع خط و خوشنویسی 13- کتب با موضوع روانشناسی 14- کتب با موضوع زورخانه 15- کتب با موضوع سفال، سرامیک، کاشی، موزاییک 16- کتب با موضوع سکه 17- کتب با موضوع شیشه 18- کتب با موضوع صنایع دستی 19- کتب با موضوع عکاسی 20- کتب با موضوع فرش و گلیم 21- کتب با موضوع فرهنگ هنر و هنرمندان 22- کتب با موضوع فرهنگ 23- کتب با موضوع گرافیک 24- کتب با موضوع گردشگری 25- کتب با موضوع مذهبی 26- کتب با موضوع مردم شناسی 27- کتب با موضوع مرمت 28- کتب با موضوع معماری 29- کتب با موضوع موزه ها 30- کتب با موضوع موسیقی 31- کتب با موضوع میراث فرهنگی 32- کتب با موضوع مینیاتور 33- کتب با موضوع نقاشی 34- کتب با موضوع نوروز 35- کتب با موضوع هنر 36- کتب با موضوع هنرهای ایرانی

Photo by : Unknown

راه دسترسی

درهای مختلفی برای ورود به مجموعه سعدآباد وجود دارند که عبارتند از: درِ نظامیه که در گذشته بیشتر مورد استفاده رضاخان بود، در زعفرانیه، درِ خیابان دربند که بیشتر محمدرضا پهلوی ار آن استفاده می کرد، درِ میدان دربند، دو در در جعفرآباد، در رودخانه و درِکاخ سفید. البته بازدیدکنندگان تنها می توانند از دو در زعفرانیه و میدان دربند وارد مجموعه شوند.

آدرس ورودی زعفرانیه: استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری

 راهنمای مسیر

مترو: راهی ایستگاه تجریش در خط 1 شوید. پس از رسیدن به میدان تجریش درضلع غربی میدان یعنی خیابان شهید ملکی سوار بر تاکسی های آصف یا اسدآباد شوید. این تاکسی ها شما را به در مجموعه نمی رسانند؛ اما با پیاده شدن در ابتدای خیابان شهید طاهری و حدود 10 دقیقه پیاده روی به سعدآباد می رسید. برای استفاده آسان‌تر مطلب مترو تهران را بخوانید.

اتوبوس و خط بی آر تی: میدان تجریش مقصد خطوط مختلف اتوبوس است و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می توانید به پایانه این میدان دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، فاز 2 شهرک قائم - میدان تجریش، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.

پس از رسیدن به میدان تجریش هم به ابتدای خیابان شهید ملکی بروید و با تاکسی های آصف یا اسدآباد خودتان را به ابتدای خیابان طاهری برسانید. پس از 10 دقیقه پیاده روی، سعدآباد پیش روی شماست.

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.

خودروی شخصی: وارد خیابان ولیعصر به سمت جنوب شوید و به خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه سابق) در سمت راست خود بروید. بعد از چراغ قرمز در دست راست خود خیابان شهید ظاهری را می بینید. وارد این خیابان شوید و سعی کنید پیش از رسیدن به انتهای آن و مجموعه سعدآباد جای پارک مناسبی بیابید.

آدرس ورودی دربند: استان تهران، شهر تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند

راهنمای مسیر

مترو: با متروی خط 1 خودتان را به ایستگاه تجریش برسانید. در میدان تجریش، ابتدای خیابان جعفری و میدان قدس، جنب ایستگاه مترو می توانید تاکسی هایی را برای رسیدن به میدان دربند بیابید.

 اتوبوس و خط بی آر تی: اتوبوس های خطوط متعددی به میدان تجریش می روند و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می توانید به این پایانه و میدان قدس دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، میدان رسالت - میدان قدس، پایانه دستواره - میدان قدس، پیچ شمیران - میدان قدس، میدان امام خمینی - میدان قدس، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.

پس از رسیدن به میدان قدس یا تجریش هم  به ابتدای خیابان جعفری یا جنب ایستگاه مترو بروید و با تاکسی خودتان را به میدان دربند برسانید.

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.

خودروی شخصی: به میدان تجریش بروید و در ضلع شمالی آن وارد خیابان دربند شوید. در انتهای این خیابان به میدان دربند می رسید. مجموعه پارکینگ ندارد پس در همین محل باید جای پارک مناسبی بیابید.

پیشنهاد: اگر با وسایل نقلیه عمومی راهی سعدآباد می شوید و در ابتدای ورود نمی خواهید به واحد روابط عمومی و یا حراست مراجعه کنید بهترین گزینه برای شما ورودی دربند است. در صورت استفاده از خودروی شخصی به درِ زعفرانیه مراجعه کنید چرا که یافتن جای پارک در آنجا آسان تر است.

تماس با مجموعه سعدآباد

تلفن: 9-22752031-021

کدپستی: 1989643936

ارتباط با مدیر مجموعه سعدآباد، دکتر کیا پارسا

تلفن: 22752079 - 27940219 - 27940220 (021)

فکس: 22741918 -021

ایمیل: drkiaparsa@gmail.com 

ارتباط با روابط عمومی

رییس اداره روابط عمومی: محمد حیدری

تلفن: 27940379 -021

Photo by : Unknown

اطلاعات بازدید

زمان بازدید: همه روزه به جز چهاردهم خرداد (رحلت امام خمینی (ره))، بیست و یکم رمضان (شهادت حضرت امام علی (ع))، بیست و پنجم شوال (شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع))، نهم و دهم محرم (تاسوعا و عاشورای حسینی)، بیست و هشتم صفر (رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع))

ساعات بازدید: شش ماه اول سال از ساعت 09:00 تا 17:00، فروش بلیت تا ساعت 17:00

                   شش ماه دوم سال از ساعت 09:00 تا 17:00، فروش بلیت تا ساعت 16:00

ساعت کار بخش اداری: 08:00 تا 16:00

هزینه بازدید

ورودی مجموعه: 5000 تومان برای اتباع ایرانی و 50000 تومان برای اتباع خارجی

ورودی موزه:4000 تومان برای اتباع ایرانی و 30000 تومان برای اتباع خارجی

مجموع پرداختی موزه و مجموعه: 9000 تومان برای اتباع ایرانی، 80000 تومان برای اتباع ایرانی

نکته: پرداخت ورودی مجموعه برای همه حتا کسانی که تنها قصد استفاده از کافه رستوران را دارند، اجباری است. 

تخفیف ها

افرادی که می توانند از بلیت نیم بها استفاده کنند:

دانش آموزان و دانشجویان (به صورت گروهی به همراه معلمان و سرپرستان)

بازنشستگان به همراه یک نفر از اعضای خانواده

افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور

آزادگان، جانبازان، خانواده معظم شهدا

 بسیجیان (فقط یک نفر)

افرادی که می توانند بازدید رایگان از مجموعه داشته باشند:

میهمانان عالی رتبه هیات دولت با هماهنگی قبلی

اعضای ایکوم با ارایه کارت شناسایی

پرسنل محترم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

دارندگان کارت راهنمای تور

نکته: بازدیدهای رایگان و نیم بها در تعطیلات رسمی سالانه، نوروز و پنجشنبه و جمعه های هر هفته لغو می شوند.

نکته: بازدید گروهی تنها با هماهنگی قبلی با روابط عمومی سعدآباد به شماره های 27940379-021 و 27940378-021 امکان پذیر است.

Photo by : Nina Mokhtarbaf | Borna

نکات مهم بازدید از مجموعه سعدآباد

بازدید خود را در مسیرهای تعیین شده انجام دهید. 

دست کودکان خود را به هنگام بازدید رها نکنید تا از مسیر خارج نشوند. عدم کنترل آنها می تواند منجر به برخورد کودکان تان به آثار نمایشی و  در نتیجه آسیب به آنها شود.

 فاصله مناسب با حفاظ های شیشه ای و پایه ای را حفظ کنید تا باعث سقوط این حفاظ ها نشوید.

به هیچ عنوان آثار را لمس نکنید. این کار باکتری، رطوبت، تعرق و ... دستان شما را به آثار منتقل می کند و به مرور منجر به ایجاد برخی ترکیبات آسیب رسان در سطح آنها و در نهایت تخریب شان می شود.

در هنگام عکاسی از آثار موزه ای از فلاش استفاده نکنید. فلاش اشعه های آسیب رسان دارد و به مرور زمان بر روی آثار مختلف مانند تابلوهای نقاشی، بافته ها، آثار دارای رنگینه و... تاثیر بدی می گذارد و موجب از بین رفتن آنها می شود.

در هنگام عکاسی به ویژه در داخل موزه ها از مونوپاد استفاده نکنید چرا که احتمال برخورد با اشیا را افزایش می دهد.

عکاسی حرفه ای با تجهیزات جانبی از قبیل سه پایه و ... در محوطه و داخل موزه ها ممنوع است مگر آنکه مجوز آن صادر شده باشد.

عکاسی تبلیغاتی بدون اخذ مجوزهای لازم در محوطه و داخل موزه ها ممنوع است.

توقف در مسیر بازدید جهت عکس های یادگاری موجب ازدحام جمعیت می شود. به دلیل مسایل حفاظتی از این کار خودداری کنید.

خوراکی خود را به فضای داخلی موزه ها نبرید.

از ریختن زباله در فضاهای داخلی موزه ها و فضای سبز مجموعه خودداری کنید.

ورود کالسکه کودک به داخل موزه ها ممنوع است.

در صورت مشاهده هرگونه خسارت و آسیب بازدیدکنندگان به بناها و آثار موزه ای از قیبل  یادگاری نویسی بر روی بناها، مجسمه های محوطه و درختان باغ، دفتر یگان حفاظت مجموعه را آگاه سازید.

در صورت داشتن هر گونه سوال از راهنمایان موزه کمک بگیرید.

در صورت پیدا و گم کردن اشیا به واحد حراست سعدآباد واقع در درِ زعفرانیه مراجعه کنید و یا با شماره تلفن 27940371-021 تماس بگیرید.

Photo by : Nina Mokhtarbaf | Borna

دیدنی های اطراف

کاخ سبز | در مجموعه سعدآباد

کاخ ملت | در مجموعه سعدآباد

بیشتر بخوانید

سخن آخر

موزه برادران امیدوار آن چنان که باید شناخه شده نیست و برای همین کمتر کسی به فکر بازدید از آن می افتد. اگر راه تان به سمت مجموعه سعدآباد افتاد حتما سری هم به این موزه بزنید و دنیای متفاوت این دو برادر را بشناسید. از تجربه بازدیدتان از این موزه برای مان بگویید.

آیا موزه خاص دیگری را در ایران می شناسید؟

دوست دارید این بار به کدام جاذبه سر بزنیم؟

منتظر دیدگاه های تان هستیم... .

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.2

بررسی شده توسط کارناوال

ارزش هزینه به لذت(خوب) 4
تنوع آثار(خوب) 4
دسترسی به وسایل حمل‌و‌نقل عمومی(عالی) 4.5

نقاط قوت

  • از موزه های منحصر به فرد ایران
  • فرصت آشنایی با اولین جهانگردان معاصر ایرانی
  • فرصت دیدار با عیسی امیدوار در یک روز از ماه

نقاط ضعف

  • تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 6 رای

4.5

دوستان

2

آیا بازدید از موزه برادران امیدوار در تهران را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
ارزش هزینه به لذت(عالی) 4.6
امکانات ویژه بازدید از موزه(خوب) 4.3
نحوه برخورد کارکنان(عالی) 4.7
دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی(خوب) 4.3

موزه برادران امیدوار در تهران را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
رشید فخار

3.8

اینا هنوزم امیدوار موندن یا نا امید شدن دیگه؟

انتشار: 21 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مهدی توکلی

4.5

کتابشون رو حتما تهیه کنید مطالبه جالبی داره .موزش که حتما کاملتره

سفر با دوستان
تجربه سفر مهدی توکلی به موزه برادران امیدوار در تهران

انتشار: 13 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
محمد آقایانی

4.6

شنیدم تو قبیله آدم خورهی افریقا هم زندگی کردن. خیلی وحشتناک میتونسته باشه . دیدن این موزه حتما جالب باید باشه. ممنون از اطلاعات مفیدتون

انتشار: 05 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

محمد
پرسش:

سلام فردا اقای امیدوار برای دیدار با طرفدارانشون به موزه سعد اباد میان؟

پریوش سارانی
در پاسخ به محمد :

با سلام 

براساس اعلام سایت مجموعه آقای عیسی امیدوار اولین یکشنبه هر ماه در مجموعه حضور دارند.

انتشار: 06 خرداد 1403

انتشار: 05 خرداد 1403

آیا این دیدگاه مفید بود؟
مسعود
پرسش:

اینا هنوز زندن؟

سحر بحیرائی
در پاسخ به مسعود :

درود

بله ، برادران امیدوار هر دو در قید حیات هستند خوشبختانه..

انتشار: 04 اسفند 1398

در پاسخ به سحر بحیرائی:

سلام متاسفانه یکی از این برادرها به گمانم آقا عبداله به رحمت ایزدی پیوستن یکی دو سال پیش . من کتابشون رو دیشب تموم کردم فوق العاده آموزنده و مفید بود .

انتشار: 17 آبان 1402

انتشار: 19 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست