
واحد تبلیغات
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
27 تیر 1402
به روز رسانی
27 تیر 1403
در دنیای امروز استفاده از ظروف چوبی بسیار رایج است و نه تنها ظروف بلکه مدل های مختلف لوازم چوبی و دکوری بین مردم طرفدارهای زیادی دارند. در محیط کار، منازل، کافه، رستوران انواع لوازم و ظروف چوبی مشاهده میکنیم و در طول روز مورد استفاده ما قرار میگیرند و به جرات می توان گفت جزیی جدایی ناپذیر و مهم در زندگی ما هستند. با توجه به این که در اخبار و روزنامه و جراید همیشه بحث داغ مزای و معایب استفاده از لوازم متعدد بررسی میشود شاید برای شما هم جذاب باشد که با مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی آشنا شوید و ما توی این مقاله می خوایم این موضوع جذاب رو بررسی کنیم تا شما در زمان خرید با آگاهی بیشتری تصمیم بگیرید.
ظروف و لوازم چوبی استاندارد
شاید با خودتان بگویید ظروف و لوازم چوبی استاندارد یعنی چه؟ خب از نظر ما ظروف و لوازم چوبی استاندارد هستند که نه تنها از لحاظ شکل ظاهری و ساختار کاربردی باشند بلکه از نظر کیفیت چوبی که در ان ها به کار رفته است نیز خیالمان راحت باشد. برای مثال چوب بدون کپک و قارچ یا چوبی که موریانه ندارد در ساخت این محصولات استفاده شده باشد. مورد بعدی پوشش دهی استاندارد و رنگ آمیزی درست است با توجه به این که ظروف چوبی و لوازم دکوری چوبی به طور مستیم با سالامت ما در ارتباط هستند باید از رنگ چوب، روغن، واکس چوب و پوشش دهنده های طبیعی بدون مواد مضر شیمیایی استفاده شده باشد. این مواردی که ذکر شد بدون روی خرید درست شما موثر هستند در ادامه به طور اختصاصی تر به مزایا، معایب، و محدودیت های استفاده از ظروف چوبی خواهیم پرداخت.
در این مقاله قصد داریم به سوالات زیر پاسخ بدهیم:
1. کدام ظروف چوبی مناسب سرو غذا هستند؟
2. بهترین و سالم ترین رنگ و واکس ظروف چوبی چه رنگی است؟
3. در زمان خرید ظروف چوبی چه مواردی را بسنجیم؟
4. نکات مهم نگهداری از ظروف چوبی چیست؟
5. استفاده از ظروف چوبی چه مزایای دارد؟
6. استفاده از ظروف چوبی چه معایبی دارد؟
ظروف چوبی مناسب سرو غذا
برای ساخت ظروف چوبی که هم جنس خوبی داشته باشند و هم ظاهر زیبایی میتوان از چوب بلوط، گردو، ماهون، سرو و... استفاده کرد ظروف چوبی ظاهری دلچسب و لبریز نشاط و سرزندگی دارند و برای سرو غذاهای خشک مثل تنقلات، شکلات، میوه و... مورد بسیار مناسبی هستند و دیزاین میز شما را جذاب تر میکنند. به دلیل جذب رطوبت و چربی بهتر است استفاده از ظروف چوبی برای سرو غذاهای گرم و خوراکیهای روغنی و دارای رطوبت را کمک کنیم یا کلا استفاده نکنیم. همچنین بعد از استفاده از ظروف چوبی، حتماً آنها را به خوبی تمیز کنید و خشک کنید تا از پوسیدگی آنها جلوگیری شود.
بهترین رنگ و واکس چوب ظروف چوبی
جواب این سوال بسیار ساده است با توجه به این که همه میدانیم مواد شیمیایی برای سلامت انسان مضر است بهترین انتخاب برای واکس و رنگ چوب محصولات کاملا طبیعی و گیاهی میباشند که در ادامه چند نمونه روغن طبیعی که پوشش دهنده قوی هستند و از چوب محافظت میکنند را معرفی میکنیم:
1. روغن زیتون: روغن زیتون یک واکس طبیعی است که نقش مهمی در محافظت از چوب و درخشنده و براق شدن آن دارد.
2. روغن کنجد: روغن کنجد نیز مورد مناسبی برای آبگریز کردن سطح ظروف چوبی و براق شدن آن ها میباشد.
3. روغن بزرک
4. موم عسل
5. رنگهای طبیعی بر پایه آب: گاهی لازم است علاوه بر روغن و پوشش دهی رنگ ظرف چوبی هم تغییر کند در این مواقع استفاده ا رنگ های طبیعی و گیاهی بر پایه آب مورد مناسبی هستند که ترکیبات آن ها روغن هایی مثل زیتون، موم عسل و... میباشد.
در زمان خرید باید به نوع رنگ، روغن، واکس و هر نوع موادی که جهت رنگ آمیزی و محافظت از ظرف استفاده شود دقت زیادی کنید.
نکات مهم در زمان خرید ظروف چوبی
1. جنس چوب: جنس چوب استفاده شده در ساخت ظروف چوبی از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر زیبایی و وجوده رگه ها و نقش نگار چوب بهتر است ظرف شما از جنس چوب سخت و مقاوم مثل گردو، بلوط، سرو و.. باشد.
2. سالم بودن ظروف: در زمان خرید زوایای مختلف، دسته، پایه و... ظروف چوبی را کامل چک کنید تا از نظر شکستگی، موریانه داشتن، کپک یا قارچ داشتن سالم باشد.
3. رنگ: اگر ظرف چوبی رنگی است حتما بپرسید که اولا از رنگ گیاهی استفاده شده است دوما ماندگاری رنگ به چه صورت است.
به طور کلی طی پروسه خرید در صورت امکان، با فروشنده ارتباط برقرار کنید و از او درباره نحوه ساخت و کیفیت ظروف چوبی سوال کنید تا بعد از خرید با مشکل مواجه نشوید.
روش درست نگهداری از ظروف چوبی
قبل از این که به مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی اشاره کنیم بهتر است با نکات مهم نگهداری از ظروف چوبی و جلوگیری از خرابی و پوسیدگی آنها آشنا شویم:
1. تمیزکاری: بهتر است پس از هر بار استفاده به سرعت ظورف چوبی را تمیز کنیم تا مواد غذایی روی سطح چوب نچسبند و به عمق آن نفوذ نکنند. برای تمیز کردن ظروف چوبی به هیچ عنوان از ماشین ظرفشویی، سیم ظرفشویی، وایتکس و... استفاده نکنید.
2. خشک کردن: بعد از هر بار شستن با دستمال مناسب ظروف چوبی را خشک کنید و در هوای آزاد قرار دهید تا عمق چوب کاملا خشک شود.
3. استفاده از روغن چوب: هر چند بار که از ظروف چوبی استفاده میکنید با روغن چوب یا روغن های طبیعی مثل روغن زیتون، روغن کنجد و... سطح کار را روغن مالی کنید تا دچار آسیب و پوسیدگی نشود.
4. جلوگیری از تماس با حرارت: ظروف چوبی اگر در معرض حرارت، دما، در کنار بخاری، شعله اجاق گاز قرار بگیرند تغییر حالت میدهند و دچار آسیب می شوند پس از این مورد هم غافل نشوید.
6. نگهداری در محل مناسب: ظرف های چوبی را روی هم تلنبار نکنید و در محیط نمناک و تاریک قرار ندهید. محیط خشک و خنک به دور از گرد و خاک و نور آفتاب یا نفوذ حشرات بهترین مکان برای نگهداری از ظروف چوبی است. فراموش نکنید از روزنامه یا فوم برای جدا کردن ظروفی که روی هم چیده شده اند استفاده کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید از ظروف چوبی خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کرده و از طول عمر و کیفیت آنها لذت ببرید تا اینجای مقاله با ظروف چوبی و روش نگهداری و نکات مهم خریدشان آشنا شدیم در ادمه قصد داریم مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی را بررسی کنیم.
معایب استفاده از ظروف چوبی
استفاده از ظروف چوبی معایبی هم دارد، به برخی از این معایب میتوان به شرح زیر اشاره کرد:
1. قابلیت جذب رطوبت: چوب خواص جذبی بالایی دارد و ممکن است رطوبت را جذب کند و این موضوع باعث تغییر شکل و دفرمه شدن ظروف میشود یا در مواردی دچار ترک و شکاف های عمیق خواهند شد.
2. حساسیت به حرارت و رطوبت: علاوه بر رطوبت، ظروف چوبی به حرارت نیز حساسند و باید حواستان باشد ظروف چوبی را از کنار اجاق گاز و بخاری دور کنید.
3. نگهداری و تمیزکاری: شرایط نگهداری و تمیزکاری ظروف چوبی متفاوت است و باید حواستان باشد در معرض شویند های قوی قرار نگیرد و پس از هر بار تمیز کاری به طور کامل خشک شود یا روغن مالی انجام شود.
4. قابلیت پوسیدگی: در صورتی که از ظروف چوبی به صورت اصولی نگهداری نکنیم به راحتی دچار پوسیدگی، قارچ و بوی بد میشود.
5. عدم مقاومت در برابر آب: چوب به آب حساس است کافی است چند بار در معرض آب مستقیم یا غوطه ور شدن طولانی در آب قرار بگیرد و پس از ان پوسیده شود.
6. خطر رشد باکتری: اگر نظافت ظروف چوبی رعایت نشود بستر مناسبی برای نفوذ باکتری، قارچ و میکروب میشوند.
مزایای استفاده از ظروف چوبی
ظروف چوبی بسیار پرطرفدار هستند و دارای مزایای زیادی میباشند، در ادامه به برخی مزایای استفاده از ظروف چوبی اشاره میکنیم:
1. ظاهر زیبا: از نظر شکل ظاهری ظروف چوبی واقعا زیبا هستند و میتوانند زینت بخش میز پذیرایی و آشپزخانه باشند.
2. وزن مناسب: وزن ظروف چوبی مناسب است و در زمان پذیرایی و حمل و نقل مشکلی ایجاد نمیکند.
3. پایداری: در صورتی که روش درست نگهداری از ظروف چوبی را رعایت کنید پایداری و مقاومت مناسبی دارند و برای چندین سال قابل استفاده هستند.
5. قابل بازیافت: چوب جزو مواد اولیه تجدید پذیر و قابل بازیافت است و بنابراین با استفاده از ظروف چوبی به مراقبت از محیط زیست کمک میکنید.
6. مراقبت از سلامت جسمی: در صورتی که در تولید ظروف چوبی از رنگ چوب یا روغن چوب گیاهی و طبیعی استفاده شده باشد به سلامت مصرف کننده آسیبی نمی رساند.
خرید ظروف چوبی
بهتر است قبل از استفاده از ظروف چوبی، نکات ذکر شده در نظر بگیرید و با رعایت دقیق نکات نگهداری، از مزایای این نوع ظروف بهرهبرداری کنید. ظروف چوبی در دسته های مختلفی تولید میشوند و بهتر است در زمان خرید به تمام نکات مهمی که گفته شد دقت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. برای خرید ظروف چوبی استاندارد و با کیفیت می توانید به وبسایت choobiner.ir مراجعه کنید یا با شماره تلفن های زیر تماس برقرار کنید.
Choobiner.ir
02166563048
09021235626
دیدگاه جدید