
فهیمه دزفولی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
17 تیر 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
پس از مجادلات بسیار در فضای مجازی بر سر نحوه تخصیص ارز به سفرهای تفریحی و زیارتی، بانک مرکزی در تاریخ دهم تیرماه اعلام کرد در سال 97، 200 دلار ارز با قیمت 3900 تومان به حجاج تعلق میگیرد که زایران میتوانند با مراجعه به شعب بانک ملی از جزییات آن مطلع شوند. با این حال هنوز سروصداها پیرامون نحوه اختصاص ارز به سفرهای خارجی پایان نگرفته است. نمایندگانی از مجلس و بخشی از افکار عمومی اعتراضاتی را مطرح کردهاند که نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت به آنها پاسخ داده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت که اختصاص ارز دولتی به گردشگران یا حجاج ضرورتی ندارد.
محمداسماعیل سعیدی -عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- با بیان اینکه در شرایط فعلی ارز دولتی کشور باید به کالاهای اساسی و دارو اختصاص پیدا کند تا زندگی مردم مختل نشود، گفت:
در چنین شرایطی اختصاص ارز دولتی به گردشگران یا حجاج ضرورتی ندارد.
وی افزود:
وقتی حکومت آل سعود به صراحت دشمنی با ایران را علنی میکند هزینه کردن با ارز دولتی در این کشور و رونق بخشیدن به اقتصاد عربستان هیچ توجیهی ندارد و مسوولان سازمان حج نیز نباید برای گرفتن ارز دولتی فشار به بانک مرکزی وارد کنند.
او درباره اختصاص ارز 3900 تومانی به حجاج نیز توضیح داد:
یکی از شرایط حج استطاعت مالی حجاج است. با این قید دینی، حجاج باید بتوانند هزینههای خود را تامین کنند. بنابراین ضرورتی ندارد که در چنین شرایطی در کشور دلار دولتی را با نرخی بسیار کمتر از نرخ آزاد تهیه کنند.
نماینده مردم تبریز با انتقاد از اختصاص ارز گردشگری به گردشگران در شرایط نامساعد اقتصادی کشور، عنوان کرد:
شرایط اقتصادی کشور در مقطع کنونی، شرایط عادی و معمولی نیست لذا نمیتوان همان سیاستهایی را که در شرایط عادی سالهای گذشته و حتا ماههای گذشته برای پیشبرد اقتصاد کشور اتخاذ میشد، امروز نیز اجرایی کرد.
وی با بیان اینکه در مقطع کنونی نیاز به تدابیر ویژه و خاص داریم، گفت:
در این شرایط باید تمرکز مسوولان کشور به ویژه در مباحث اقتصادی به مسایل اصلی و ضروری معطوف باشد به طوری که مردم برای تهیه نیازمندیها و ضرورتهای خود دچار مشکل نشوند. قطعا فردی که به منظور گردشگری و تفریح از کشور خارج میشود توانایی مالی مناسبی دارد و ضرورتی ندارد دولت برای این فرد ارز دولتی اختصاص دهد. در این شرایط ارز دولتی کشور باید به کالاهای اساسی و دارو اختصاص پیدا کند تا زندگی مردم مختل نشود.
حاجی برای انجام فریضه حج به حرمین شریفین مشرف میشود نه برای خرید!
به گزارش خبرگزاری فارس حجتالاسلام سیدعلی قاضیعسکر -نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت- گفت:
برخی موجی به راه انداختهاند که چرا ارز دولتی به حجاج اختصاص پیدا کرده است؟ ما صریحا اعلام میکنیم که هیچ سوبسیدی در ارتباط با حج و حجاج اختصاص داده نشده است. چراکه سازمان حج و زیارت ارز را در اسفندماه سال گذشته تهیه کرده و تمام پول را پیش از پایان سال به بانک مرکزی پرداخت کرده است و در آن زمان قیمت دلار همین 3900 تومان بود نه بیشتر.
وی تاکید کرد:
در چند ماه گذشته 850 هزار نفر فقط به یک کشور همسایه ایران سفر کرده و مبالغ ارزی قابل توجهی به این کشور بردهاند ولی وقتی نوبت به 85 هزار حاجی میرسد که 12 یا 13 سال در نوبت بودهاند و میخواهند حج واجب خود را به جای بیاورند عدهای فریاد میزنند که ارز را از کشور خارج نکنید.
سرپرست حجاج ایرانی افزود:
حج بیرق و علم اسلام است. برخی شیطنت بدتری کردند و گفتند حالا که حاجی میخواهد به عربستان برود و خرید کند با ارز آزاد خرید کند، ما در جواب میگوییم حاجی برای انجام فریضه حج به حرمین شریفین مشرف میشود نه برای خرید! تمامی پول خود را هم خود پرداخت میکند و هیچ باری بر دوش دولت ندارد لیکن حاجی که بیش از یک ماه در سفر حج است و گاهی نیازهای اولیهای مثل خرید آب و برخی مسایل دیگر پیدا میکند آیا نباید برای هزینههای اولیه خود ارز همراه داشته باشد؟ آیا چون حاجی است و سفر دینی است باید برای او تضییقات قایل شد ولی برای آنتالیا و تایلند و... خروج ارز بلامانع تلقی میشود؟ آیا این ظلم نیست؟
حجت الاسلام قاضیعسکر تصریح کرد:
ما قیم مردم نیستیم و نمیخواهیم کسی را مجبور کنیم ولی با توجه به شرایط اقتصادی کشور و شعار سال 97 که رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال اعلام کردند، شایسته است که زایران فهیم و فرهیخته با خرید اجناس داخلی برای توسعه اشتغال و تولید در کشور تلاش کنند تا در سفر حج بتوانند از فرصت ها کمال استفاده را ببرند.
#اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.
دیدگاه جدید