karnaval.ir

مهدیه اکبری پارسا

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

11 آذر 1396

به روز رسانی

15 شهریور 1398

به نقل از ایسنا،‌ ولی تیموری -مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری- از تسهیل صدور مجوز تاسیس آژانس های گردشگری در ایران خبر داد. در آیین نامه قبلی صدور مجوز سه سازمان ایرانگردی و جهانگردی، هواپیمایی و حج و زیارت به طور مشترکی در چارچوب این آیین‌نامه وظیفه می توانستند مجوزهای الف، ب و پ را صادر کنند. اما در آیین نامه جدید که به تصویب سازمان میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی رسیده است؛ متولی اصلی صدور مجوز تنها این سازمان است. قرار است این آیین نامه به زودی به هیئت دولت فرستاده شده و تصویب شود. 

 وی در این زمینه از لزوم تغییر آیین نامه قبلی سخن گفت: 

۱۶ سال از تصویب آیین‌نامه قدیمی می‌گذرد که با توجه به تحولات گردشگری، ضرورت داشت آن را اصلاح، بازنگری و به روز رسانی کنیم.

تیموری به ایرادهای وارد شده به محتوای آیین نامه های قبلی و اختلاف آن با رویه دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: 

ترتیب کار در دیگر کشورها طبقه بندی شده است. به این شکل که یک تور اپراتور موظف است اجزای سفر را در حجم و تعداد بالا از ارائه‌کنندگان خدمات گردشگری، خریداری کند. سپس باید به مانند یک مونتاژکار حرفه‌ای این ابزار را به پکیج سفر تبدیل کرده و برای فروش و بازاریابی در اختیار آژانس‌های گردشگری قرار دهد. اجرای تور نیز با تورگردان‌ها است، درصورتی که در ایران این رویه و طبقه‌بندی حاکم نیست.

او در مورد نحوه برگزاری تور در ایران بیان کرد: 

در ایران وقتی تور به دست مشتری می‌رسد، معمولا چند دست چرخیده است. در انتها وقتی مشکلی پیش می‌آید، تنظیم کننده اصلی بسته سفر مشخص نیست و در دسترس قرار ندارد. این شرایط نه تنها ابهام‌آمیز بوده، بلکه با افزایش حجم شکایت ها فرایند رسیدگی به آنها نیز سخت شده است. 

گِره کور پس از سه سال درحال باز شدن است

تیموری در ادامه صحبت های خود توضیح هایی در زمینه اصلاح آیین نامه قدیمی ارائه داد و مشکلات بخشنامه قبلی را چنین توصیف کرد:‌

بر اساس آیین‌نامه قبلی نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی، سیاحتی، جهانگردی و زیارتی، دفاتر بند الف با مجوز وزارت راه می‌توانند در زمینه صدور بلیت، رزرو مکان و انجام امور ترابری فعالیت داشته باشند. درحالی که این تعریف در تداخل با فعالیت دفاتر گردشگری است. برای بند ب نیز این تعریف ارائه شده که دفاتر خدمات مسافرتی می‌توانند در زمینه اخذ روادید، رزرو مکان و انجام سفرهای گروهی فعال باشند که همین موضوع باعث شده تا تعدادی از آژانس‌ها فقط ویزا فروشی داشته باشند.

وی اضافه کرد:

در آن آیین نامه برای دفاتر دارای بند پ نیز این وظیفه تعیین شده که با مجوز سازمان حج در زمینه رزرو مکان و انجام کلیه سفرهای زیارتی داخلی و خارجی فعالیت داشته باشند. در صورتی که وظیفه قانونی سازمان حج برنامه‌ریزی و ساماندهی سفر زائران به سه کشور عربستان، عراق و سوریه است و دفاتر زیارتی هم با علم به این قضیه، دقیقا در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند اما در آیین‌نامه وظایف دیگری برای آنها تعیین شده است.

مدیر کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری،‌ تعدد مراجع صدور مجوز را از اصلی ترین مشکل های آیین نامه قبلی خواند و گفت: 

از سه سال پیش اصلاح این آیین‌نامه را با هدف رفع نکات ابهام‌ آمیز پیگیری کردیم تا ضمن طبقه‌بندی و تخصصی کردن آژانس‌ها و تور اپراتورها، عمده و خُرده فروش‌ها، مجوزها تنها از یک کانال رسمی صادر شود.

تیموری در ادامه بیان کرد: 

طولانی شدن این فرایند به خاطر پیگیری بند «تجمیع مجوزها» بود که بحث های زیادی در پی داشت. در آخرین تصمیم، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرجع اصلی صادر کننده مجوز دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری شناخته شد و دو دستگاه دیگر به عنوان همکار معرفی شدند. در نهایت نیز قرار است اصلاح این آیین نامه به هیات دولت برای تصویب ارائه شود.

وی ادامه داد:

هدف بخشنامه جدید که تا اصلاح آیین نامه موجود در اولویت اجرا قرار دارد، اشتغال زایی، تسهیل ضوابط، شفاف سازی صدور مجوز و تمدید مجوزهای مربوط به آژانس‌های گردشگری بود. به همین منظور حجم مدارک، فرایند صدور و زمان لازم برای استعلام کاهش پیدا کرد و وظیفه صدور و تمدید مجوز بند ب به استان ها واگذار شد. 

امتیازی برای دانشجویان گردشگری

تیموری همچنین در مورد تسهیلاتی که قرار است به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های گردشگری برای تاسیس دفاتر خدمات مسافرتی ارائه شود نیز توضیح داد: 

در گذشته صدور مجوز به سه سال سابقه کار نیاز داشت که اکنون این شرط برای فارغ‌التحصیلان رشته های گردشگری تسهیل و سه سال سابقه کار حذف شده است تا زمینه اشتغال زایی بیشتر فراهم شود، به هر حال دانشجویان و اساتیدی که در رشته های گردشگری سال ها تحصیل کرده اند، انتظار حمایت دارند.

بلیت‌فروشی، گریبان آژانس‌ها را گرفته است

مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری همچنین از حذف سند ملکی محضری از پیش شرط‌های اصلی برای صدور مجوز تاسیس دفتر خدمات مسافرتی خبر داد و گفت: 

در شرایطی که محیط کسب و کار مجازی شده و برای فعالان آن فضا سخت گیری نمی شود، لزومی ندارد نسبت به متقاضیان تاسیس دفاتر خدمات مسافرتی، سخت گیری نشان داد، به ویژه وقتی که دانشجویان و فارغ التحصیلان گردشگری به شدت به اشتغال زایی با سرمایه های اندک نیاز دارند. بنابراین ملاک اعتبار و رسمی بودن مدرک (مالکیت یا اجاره نامه) به تشخیص و نظر اداره کل استان منوط شده است.

او سپس بیان کرد:

دفاتر خدمات مسافرتی باید به مرور به سمتی حرکت کنند که در فضای مجازی خدمات ارائه دهند و سعی نکنند مانع فعالیت سایرین شوند. رویکرد ارائه خدمت باید ایجاد فضای با نشاط برای حضور متخصصان باشد تا آژانس ها از حالت بلیت فروشی صرف که به شدت گریبان گیر آنها شده، رها شوند.

به گفته مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری، ایجاد شعبه، ملاک عمل درباره اشخاص حقوقی، مجوز تاسیس شرکت گردشگری برای اتباع غیر ایرانی و مسؤولیت نظارت بر فرایند صدور و تمدید مجوزها که به ادارات کل استانی واگذار شده، از دیگر بندهای تسهیل شده در این بخشنامه است.

جواز فعالیت شرکت های گردشگری خارجی در ایران

آقای تیموری در ادامه صحبت های خود در زمینه فعالیت شرکت های گردشگری خارجی در ایران تشریح کرد: 

 این موضوع در آیین نامه قبلی مسکوت مانده بود اما در بخشنامه جدید به آن پرداخته شده است. مطابق با آیین نامه فعلی مجوز فعالیت فقط به شرکت های خارجی داده می شود که در زمینه «گردشگری ورودی» کار می کنند. این شرکت ها باید تابع قوانین کشور درباره فعالیت اتباع خارجی باشند. 

#اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.

خاطرات خوبم از زندگی بین سبزی جنگل و کوه، آبی دریا، سپیدی عطر بهارنارنج، قرمزی تمشک‌های وحشی، نارنجی پرتقالها، بارانهای گاه و بی‌گاه و تاب خوردن بر درخت گردوی مهربان حیاط خانه‌مان در رامسر زیبا چرخ می خورد و روحم را سیراب می کند. تمام

...

آیا این مطلب مفید بود؟

1 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه

سلام خسته نباشی من میخواستم بدونم مدرک من دیپلم علوم تجربی باسابقه 6سال دردفتر مسافرتی دارم ایا میتوانم جواز دفتر بگیرم باتشکر

انتشار:08 مهر 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

اپلیکیشن کارناوال

با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.

Android

IOS

مجوزها و نمادها

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.