
یزدان مرشدزاده
انتشار
16 اسفند 1394
به روز رسانی
15 شهریور 1398
مسجد النبی یا مسجد نبوی واقع شده در کشور عربستان ، شهر مدینه ، مکانی مقدس برای تمامی پیروان دین اسلام به حساب می آید . مسجدی زیبا که آرامگاه پیامبر اسلام نیز در آن قرار گرفته است . سبک زیبای معماری در کنار آثار معنوی که این مسجد بر جان و روح مومنان می گذارد فراتر از ذات هستی می باشد و زمانی که وارد مسجد می شوید گویی به دنیایی دیگر وارد شده اید و تنها چیزی که حس می کنید خوبی و قرب الهی است .
همراه کارناوال باشید تا سفری آسمانی به این مسجد داشته باشیم .
زیبایی های مسجد النبی
واقعا زیباست . نمای دور این مسجد انسان را مجذوب روح لطیف و پاک خودش می کند . انسان به سمت زیبایی ها می رود و این مسجد خانه ی تمام دل های پاک است . چشم را نوازش میکند و روح را آرام .
انگار در آسمان به پرواز در آمده ای و مسجد خورشید تابان است . زمانی که وارد محوطه و حیاط مسجد می شوی دیگر بر خود اراده ای نداری و غرق در آرامش می شوی . مردمی را میبینی که مثل خودت آسمانی شده اند و دیگر بر روی زمین قدم نمی زنند. درهای بزرگ و سنگینی که راه را به تو به سمت آسمان ها نشان می دهند . وارد می شوی . حسی عجیب همه ی وجودت را فرا گرفته . ستون هایی میبینی که تا فردوس بالا رفته اند و زیر ابر ها پنهان هستند . زیر پایت فرش های رنگین و تمیزی پهن شده. به ضریح ها میرسی . این جا نهایت آرامش است .
معماری خاص و منحصر بفرد این مسجد باور نکردنی است .
به این مسجد حرم محمد و حرم نبوی هم می گویند .
ویژگی های مسجد النبی
این مسجد در سال های اول هجری و زمانی که پیامبر تازه به شهر مدینه وارد شده بود ساخته شد . در ساخت این مسجد مهاجرین و انصار نیز پیامبر را یاری کردند . مسجد دارای ستون هایی است که از لحاظ مذهبی و تاریخی بسیار مهم هستند .
1) ستون توبه : می گویند به جا آوردن نماز توبه در کنار این ستون فضیلت دارد .
2) ستون وفود : پیامبر روزانه با سران قبایل جلساتی می گذاشت و صحبت میکرد. این جلسات در کنار این ستون صورت می گرفته اند و به همین دلیل نامش وفود است .
3) ستون تهجد: روایات میگویند که به هنگام شب و زمانی که مردم مسجد را ترک می گفتند پیامبر در کنار این ستون بر روی حصیری نماز شب می خواند و به تهجد می پرداخت . ( به جای این ستون قبلا یک محراب به همین نام قرار داشته است)
4) ستون مهاجرین : گفته می شود مهاجرین به مدینه در کنار این ستون نماز می خواندند .
ستون های دیگری نیز وجود دارد که بسیار زیبا در زیر سقف بلند این مسجد قرار گرفته اند .
5) در ها : باب السلام یکی از در های قدیمی است که در قسمت شرقی ساخته شده و از زمان ساخت مسجد هنوز پا برجاست . در مروان بر دیوار باختری ، که به باب الاسلام مشهور است . در عاتکه بر دیوار خاوری که آن را باب الرحمه می نامند . در جبرئیل در دیوار شرقی مسجد . در نسا که در قسمت شمالی دیوار خاوری واقع شده است و دو در دیگر در دیواره ی شمالی قرار دارند که آن ها را سویه شامی مسجد نامیده اند .
زمانی که قبله از بیت المقدس به سوی خانه ی خدا ، کعبه تغییر کرد پیامبر در های جنوبی را مسدود کرد و در های جدیدی را ساخت .
گسترش این مسجد چندین بار در طول تاریخ انجام گرفته است تا به ابهت و زیبایی امروزش برسد .
اهمیت مسجد النبی
از دیرباز این مسجد مکانی بسیار مقدس و مهم برای تمامی مسلمانان به حساب می آمده است . مسجدی که هر مسلمانی را قبول می کند و آرامش را به همه هدیه می کند .
مسلمانان از اقصی نقاط جهان به مسجد النبی می آیند و با خداوند راز و نیاز می کنند . زمانی که پیامبر از دنیا رفت او را در خانه اش به خاک سپردند و بعد ها به دلیل گسترش مسجد خانه ی پیامبر وارد زمین های مسجد النبی شد .
قدمت تاریخی این مسجد باز می گردد به سال هایی که اسلام به تازگی جایش را در میان دل های پاک پیدا میکرد و قلب ها را روشن .
مکان های مهم مسجد
1) باغ های بهشت : در قلب مسجد مکانی وجد دارد که به آن باغ های بهشت می گویند که از آرامگاه پیامبر تا منبر ادامه دارد . برای دیدن این مکان همیشه نمی توان اقدام کرد مخصوصا زمان حج و این مکان فقط گنجایش چند صد نفر را دارد . در روایات آمده این قسمت از مسجد بهشتی می باشد . پیامبر فرموده اند : فاصله ی میان خانه ی من تا منبر یکی از باغ های بهشت است و منبر مخزن آب برای باغ .
2) الروضه : این قسمت از مسجد بسیار متفاوت است چون که فرشی که سراسر الروضه را فراگرفته سبز رنگ است ولی قسمت های دیگر مسجد فرش هایی به رنگ قرمز دارد . پیامبر به همراه چند تن دیگر در این مکان ملاقات می کردند .
3) محراب : دو محراب در مسجد وجود دارد ، اولی به دست پیامبر ساخته شد و دومی را دوره ی دوم خلافت راشدین ساخته شد . دومین محراب از محراب اول بزرگتر ساخته شده است ولی از همان الگو های معماری پیروی میکند .
4) منبر : منبر اصلی که پیامبر از آن استفاده می کرد بعد ها خود او آن را عوض کرد و برای ساختش از چوب درخت گز استفاده کرد . بعد ها این منبر در طول تاریخ چندین بار عوض شد .
5) مناره ها : اولین مناره ها که در زمان پیامبر ساخته شدند 4 عدد بودند و ارتفاعی برابر با 7.9 متر داشتند . بعد ها مناره های بیشتری برای این مسجد ساخته شد .
تاریخچه ی مسجد
در سال 622 بعد از هجرت به مدینه این مسجد به پیامبر و با نظارت خود او ساخته شد . پیامبر سوار بر شتری به نام کزوه به به زمین هایی که بعد ها مسجد در ان ساخته شد آمد . این زمین ها متعلق به ساهال و سوهایل بود . مالکان ، زمین را به عنوان هدیه به پیامبر بخشیدند ولی او این هدیه را رد کرد و زمین ها را خرید و در عرض 7 ماه مسجد را بنا کرد .
مواد بکار رفته در مسجد از جنس درخت خرما بود و ارتفاعی معادل 3.60 متر داشت . 3 در برای آن در نظر گرفته شد . باب رماه ، در جنوبی ، باب الجبرئیل ، در غربی و باب النسا ، در شرقی .
بعد از جنگ خیبر مسجد تغییراتی کرد و بزرگ تر شد . ماه ها طول کشید تا این تغییرات انجام شوند و در این زمان بود که روی مسجد به سمت مکه تغییر جهت داد .
بعد از مرگ پیامبر این مسجد متوجه تغییرات بیشتری شد و به عنوان یکی از یادگاری های پیامبر میان پیروان و مسلمانان از اهمیت ویژه ای برخوردار بود و امروزه نیز به همین صورت است .
در زمان حکومت خانواده ی سعود این مسجد به اوج شکوه و عظمت رسید . مبالغ هنگفتی برای زیبا سازی بیشتر و اضافه کردن مناره های زیبا خرج شد و نتیجه اش این بود که مسجد النبی یکی از زیبا ترین مکان های مقدس در کل دنیا است .
مسجد النبی در دنیای امروز
سالانه هزاران نفر از سراسر دنیا به مسجد النبی می آیند و آرامش و نزدیکی به خدا را می یابند . به هنگام اذان صد ها نفر از مردم شهر مدینه در کنار هم نماز را به جای می آورند و خوبی ها را بین هم تقسیم می کنند . این همبستگی زیباست . ارتباط نیک میان انسان ها هم زیباست .
مسجد النبی برای پیروان دیگر ادیان هم مهم است . توریست ها را به خود جذب می کند و عظمتش را می توان در چشمان آن ها دید .
مکان قرار گیری مسجد
مسجد النبی در شهر مدینه از دیرباز میعادگاه مسلمانان بوده و هست . به مدینه رفتن و به جای آوردن نماز در مسجد النبی حسی آسمانی به شما می دهد . در قسمت شرقی شهر این مسجد تاریخی زیبا و مهم قرار گرفته است .
به زیارت بروید
در های مسجد همیشه برای بندگان خداوند باز خواهد بود و در هر زمان می توانید به مسجد بروید و به زیارت و راز و نیاز بپردازید .
از فرودگاه ها تاکسی ها و اتوبوس هایی هستند تا شما را مستقیما به مسجد برسانند و یادتان باشد به هنگام سوار شدن احتیاط کنید که تاکسی برای خود سازمان تاکسیرانی کشور عربستان باشد .
فیلمی از مسجد النبی
سخن اخر ...
همیشه خوبی به جا می ماند .
1 دیدگاه

طاها
ای کاش یه بار توفیق زیارت این مکان مقدس رو پیدا کنم. اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم.
22 اردیبهشت 1395