
مهدیه اکبری پارسا
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
11 دی 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
به نقل از خبرگزاری ایسنا، ابوالفضل مکرکی فر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در خبری اعلام کرد در صورت همکاری اساتید و پژوهشگران و نهادهایی مانند شهرداری مشهد این سازمان آماده پیگیری ثبت جهانی مسیر جاده ابریشم در ایران می شود.
بر اساس این گزارش، آقای مکرمی فر در نشست خبری نشست خبری تشریح برنامههای شورای سیاستگذاری همایش بینالمللی شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم این خبر را اعلام کرد و گفت:
به دنبال ثبت جهانی گذرگاه جاده ابریشم در ایران با استناد به شاهنامه هستیم اقدامی که در صورت همکاری شهرداری و اساتید دانشگاه فردوسی میتوان پروندهاش را به جریان انداخت. جاده ابریشم از ایران شروع میشود و ابریشمی که در ایران تولید میشده، به چین میرفته و حتی ملکه چین لباس خود را از این ابریشم تهیه میکرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی خاطر نشان کرد:
یکی از مباحثی که در این خصوص وجود دارد این است که نه تنها در جاده ابریشم بلکه در خود ایران برخی از داستانهای شاهنامه به مناطق خاصی برمیگردد. مثل نبرده دوازده رخ که به یکی از روستاهای گناباد برمیگردد. ما از شاهنامه کم بهره بردهایم و کم کار کردهایم در حالی که برای مولوی در قونیه کارهای بزرگی انجام میشود و من فکر میکنم ما هنوز میتوانیم کارهای خوبی را انجام دهیم و از این میراث گرانبها بهره ببریم.
ایشان در ادامه صحبت های شان از اداره ارشاد برای معرفی بهتر جاده ابریشم و شاهنامه کمک خواست و گفت:
میتوان با کمک انجمن هنرهای نمایشی کار بزرگی را برای فردوسی با عنایت به گذرگاه جاده ابریشم در مشهد تهیه کنیم تا بتوانیم حرکت خوبی را آغاز کرده و ادامه بدهیم.
در ادامه این نشست مسعود ریاضی از اعضای شورای شهر مشهد به رابطه شاهنامه و جاده ابریشم اشاره کرد و گفت:
اولین بار که نام این همایش را شنیدم از خودم پرسیدم که فردوسی و شاهنامه چگونه به جاده ابریشم مربوط میشود و به همین دلیل کنجکاوی من برانگیخته شد و فکر میکنم امروز این گذرگاه از یک مسیر تجاری به یک فرهنگ و گذرگاه فرهنگی تبدیل شده است.
این عضو شورای شهر در ادامه افزود:
مدیریت شهری در خصوص فردوسی و توس مشغول فعالیت است و نگاهها را معطوف به این قسمت کرده است و ما در همین راستا مسابقهای را برگزار میکنیم که شرکتکنندگان آن رو به افزایش است.
آقای ریاضی به برنامه های شهری مشهد در مورد شاهنامه اشاره کرد و گفت:
شهرداری تصمیم گرفته تا یکی از فضاهای اصلی فضاآرایی شهری مشهد در نوروز سال آینده فضای شاهنامه و فردوسی باشد که کم سابقه است. فضای جلوخان آرامگاه فردوسی در حال احیا است و دسترسی جلوخان به کهندژ نیز در حال اجراست و در پل کشف رود نیز مشاور در حال برنامهریزی برای طرح یک رود پارک است که طراحی اولیه آن اجرا شده است و ما اسم آن را رودباره گذاشتهایم.
اخبار روز گردشگری را در کارناوال دنبال کنید.
دیدگاه جدید