ویدیو HD
زينب شيرازی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

10 خرداد 1398

به روز رسانی

10 خرداد 1398

یکی از اولین کارهایی که باید برای سفری خارجی انجام داد، گرفتن گذرنامه و روادید است. پیش تر در مقاله ای جداگانه، هزینه و راه های گرفتن گذرنامه را برای شما شرح دادیم. حال می خواهیم ببینم برای سفر به آذربایجان و باکو و گرفتن روادید آن باید چه بکنیم؟ در این مقاله نیز با سفارت آذربایجان، راه های دریافت ویزای این کشور و قیمت ویزای آذربایجان آشنا می شوید. همراه کارناوال باشید تا بیشتر درباره سفارتخانه جمهوری آذربایجان و چم و خم راه ویزا گرفتن آشنا شوید.

Photo by : Unknown

سفارتخانه آذربایجان در تهران

امروزه دو کشور ایران و آذربایجان از روابط دو طرفه و مسالمت آمیز یک دیگر بهره می برند. آخرین ملاقات رسمی سران دو کشور، چندی پیش و در ایران صورت پذیرفت. رئیس جمهور وقت آذربایجان، الهام علی اف در این سفر، دیدارهایی خصوصی با رهبر معظم ایران و رئیس جمهور، آقای حسن روحانی داشت. با این وجود طبیعی است که سفارتخانه آذربایجان در آرامش و امنیت در ایران فعالیت داشته باشد.

 خوب است بدانید که سفارتخانه کشور آذربایجان در تهران قرار داشته و سرکنسولگری این کشور نیز در شهر تبریز می باشد. در ادامه با جزئیات این دو آشنا می شویم:

آدرس سفارتخانه آذربایجان: تهران، پاسدارن، خیابان نیستان سوم، کوچه راستوان، پلاک 16، کد پستی: 19449651

شماره تلفن: 7-22563146، 22554255، 22559553، 22558299

فاکس: 982122558183+

روزهای پذیرش جهت گرفتن ویزا یا روادید: همه روزه به جز 5 شنبه، جمعه و شنبه 

ساعت کار:  9 تا 12:30 ظهر

آدرس سایت سفارتخانه آذربایجان: tehran.mfa.gov.az

آدرس پست الکترونیکی: [email protected]  

موقعیت جغرافیایی سفارت آذربایجان در تهران بر روی نقشه

انواع ویزا برای سفر به آذربایجان

در کل دو نوع ویزا به نام های «ورود» و «ترانزیت» برای سفر به کشور کوچک آذربایجان وجود دارد. در ادامه شرایط هر یک توضیح داده شده اند:

1- ویزای ورود

ویزای ورود خود 2 نوع دارد:

1) ویزای یک بار ورود: این ویزا برای 90 روز و تنها یک بار ورود و خروج از کشور آذربایجان اعتبار دارد. 

هزینه: 

20 دلار
(259,000تومان)

2) ویزای ورود با تعداد بالا: با داشتن این ویزا می توانید با تعداد دفعات بالا وارد کشور آذربایجان شده و از مرزهای آن خارج شوید. در واقع تا زمان اعتبار ویزا، برای ورود و خروج از این کشور محدودیتی ندارید. خوب است بدانید که این ویزا از زمان صدور، حداکثر تا دو سال اعتبار دارد.

هزینه: 

350 دلار
(4,532,000تومان)

2- ویزای ترانزیت

استفاده از این ویزا برای افرادی به کار خواهد آمد که می خواهند از کشور آذربایجان، برای رسیدن به کشوری دیگر استفاده کنند. به طور مثال اگر قصد سفر زمینی به گرجستان را دارید و قرار است از آذربایجان رَد شوید، لازم است این ویزا را دریافت کنید.

مدت زمان اعتبار ویزا ترانزیت معمولا 30 روزه بوده و اجازه دارید تا 5 روز در کشور آذربایجان اقامت کنید. البته در هنگام دریافت ویزا، با در نظر گرفتن نوع وسیله نقلیه که می تواند زمینی یا هوایی باشد، مسیر مورد نظر برای عبور از کشور و زمان مورد نیاز آن، مدت اعتبار و اقامت ویزا را برای شما مشخص می کنند. 

هزینه: 

20 دلار
(259,000تومان)

Photo by : Unknown

راه های گرفتن ویزای آذربایجان

گرفتن ویزای کشور آذربایجان بستگی به نوع سفر شما دارد:

1- سفرهای هوایی | ویزای فرودگاهی

به تازگی شرایطی پیش آمده است که اگر هوایی به باکو سفر می کنید، می توانید به راحتی با پرداخت

20 دلار
(259,000تومان)
، ویزا را در فرودگاه حیدرعلیف دریافت کنید. اگر با تورهای گردشگری راهی باکو می شوید، توجه داشته باشید که تورگردانان در این زمینه کار خاصی انجام نمی دهند و لازم نیست هزینه بیشتری بپردازید. 

  • تنها مدرکی که برای دریافت ویزای فرودگاهی نیاز دارید، پاسپورت معتبر است. 
  • توجه داشته باشید که در حال حاضر ویزای فرودگاهی تنها مختص به باکو است و برای شهرهای دیگر هنوز راه اندازی نشده است.

2- سفرهای زمینی

اگر می خواهید زمینی به آذربایجان بروید، برای دریافت ویزا یکی از سه راه زیر پیش روی شماست:

ویزای الکترونیکی

کم تر از یک سال است که امکان گرفتن ویزای الکترونیکی کشور آذربایجان فراهم شده است. برای این کار می توانید به سایت evisa.gov.az مراجعه کنید. در اینجا دو انتخاب پیش روی شماست:

ویزای الکترونیک عادی که

20 دلار
(259,000تومان)
هزینه دارد و ظرف 3 روز صادر می شود.

ویزای الکترونیک فوری که

50 دلار
(647,000تومان)
هزینه دارد و ظرف 3 ساعت صادر می شود.

توجه داشته باشید که برای دریافت این نوع ویزا، فقط به اسکن پاسپورت خود نیاز دارید. 

نکته مهم در این زمینه این است که برای پردازش تقاضای ویزای الکترونیک، علاوه بر هزینه ویزا، مبلغ

3 دلار
(38,000تومان)
بابت هزینه خدمات دریافت می شود.

اقدام شخصی

می توانید خود به سفارت آذربایجان در تهران یا تبریز مراجعه کرده و ویزا را دریافت کنید. برای دریافت ویزا، علاوه بر هزینه

20 دلار
(259,000تومان)
، باید دو قطعه عکس 3*4، اصل گذرنامه و کپی از صفحات آن و کپی از بیمه نامه مسافرتی را به همراه داشت. دریافت ویزا از طریق سفارت 10 روز کاری به طول می انجامد.

+ هزینه بیمه نامه مسافرتی بسته به تعداد روزها (7 روز تا یک سال) بین 65 هزار تا 1 میلیون تومان متفاوت است.

داشتن بیمه نامه مسافرتی برای گرفتن ویزا الزامی است.

مراجعه به آژانس های مسافرتی

می توانید به یکی از آژانس های مسافرتی مراجعه کنید، هزینه را به آن ها بدهید و پس از مدت معینی ویزای خود را از آن ها دریافت کنید. مزیت مراجعه به آژانس ها، دردسر کم تر و صرفه جویی در زمان است. چرا که پس از سه روز ویزا را به شما تحویل می دهند. البته در نهایت هم باید هزینه بیش تری در حدود

70 یورو
(1,000,000تومان)
 بپردازید. در صورتی که بخواهید ویزا را به صورت فوری و یک روزه دریافت کنید، این هزینه بیش تر هم خواهد شد. 

Photo by : Unknown

مدارک لازم برای گرفتن ویزا آذربایجان

خوب است بدانید که برای سفرهایی با اهداف گردشگری، تجاری، تحصیلی، اشتغال، فرهنگ و ورزش، دیدار با دوستان و خانواده، انسان دوستانه و درمانی ویزا از نوع عادی صادر می شود. این بدان معناست که برای هر یک از موارد گفته شده، احتیاج به گرفتن ویزایی جداگانه ندارید.

پیش از مراجعه به سفارت آذربایجان در تهران و یا تبریز برای گرفتن ویزا یا روادید، مدارک زیر را آماده کنید:

  1. فرم تقاضای ویزا را مطابق نمونه پر کنید. (فرم را از اینجا دانلود کنید)
  2. اصل گذرنامه به همراه کپی از تمام صفحات و یا اصل مدرک عبور به همراه کپی
  3. دو قطعه عکس 3×4
  4. کپی از بیمه نامه مسافرتی یا پزشکی 
  5. فیش واریزی هزینه صدور ویزا
  6. فرم پر شده دعوت از اتباع خارجی (دانلود فرم دعوت) و یا مدرکی که هدف سفر را مشخص کند. (این مورد برای ویزاهای گردشگری، ترانزیت و سفرهای رسمی و انفرادی لازم نیست.)
  7. ویزا برای افراد زیر 18 سال: کپی از گواهی تولد، کپی از اجازه رسمی والدین یا نمایندگان قانونی آن ها و مدارک شناسایی. همه این مدارک باید به تایید دفترخانه رسمی رسیده باشد. 

توجه داشته باشید که به هنگام اقدام برای گرفتن ویزا، اعتبار گذرنامه شما باید حداقل سه ماه بیش تر از تاریخ اتمام ویزای شما باشد. 

Photo by : Unknown

برقراری ارتباط با سفارتخانه ایران در باکو

در سفرتان به باکو و آذربایجان، در صورت بروز هر مسئله، کار و یا مشکلی به سفارتخانه ایران در باکو مراجعه کنید.

آدرس 1: آذربایجان، باکو، ای وی 4، کوچه بی سرداروف

    Address 1: B.SARDAROV KUC . EV4 - BAKU

آدرس 2: آذربایجان، باکو، کوچه شریف زاده 17

Address 2: SHARIFZAD KUC ,17 -BAKUU

ساعات کاری سفارت: 

روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت 9 الی 17

ساعات کاری بخش کنسولی: 

روزهای دوشنبه تا جمعه 9 الی 13

شماره های تماس:

کد کشور و محل : 12-00994

تلفن نمایندگی: 4921964 - 4924407 - 4928006 - 4340340

بخش کنسولی: 4341976-4330361

ارتباط الکترونیکی:

آدرس سایت: baku.mfa.ir

آدرس ایمیل: [email protected]

Photo by : Unknown

دانستنی هایی از کشور آذربایجان

پیش از سفر به هر کشوری، نکاتی هست که دانستن آن ها در حین سفری خارجی به برای شما مفید خواهد بود. 

  • پایتخت: باکو
  • زبان رایج: زبان رسمی مردم کشور آذربایجان، آذری است که به زبان و لهجه ترکی آذری زبان های ایرانی شباهت بسیاری دارد. 
  • زبان دوم: جالب است بدانید که زبان دوم مردم آذربایجان و شهروندان باکو، زبان روسی است که به صورت گسترده ای در شهر کاربرد دارد. با این حال زبان انگلیسی نیز در برخی از شهرهای باکو توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرد.
  • پول رایج: منات
  • اختلاف ساعت با تهران: اختلاف ساعت رسمی ایران با آذربایجان تنها ۳۰ دقیقه است که ساعت آذربایجان ۳۰ دقیقه جلوتر است.
  • دین رسمی: 98% مردم آذربایجان مسلمان هستند که در این بین 92% آن ها شیعه و 6% سنی مذهب می باشند. 
  • کد کشور: 994+
  • کد شهر باکو: 12
  • سوغات: از جمله سوغاتی های شهر باکو و آذربایجان می توان به فرش و قالیچه، مگنت هایی با تصاویری از برج های شعله، آبنما و برج میدین اشاره کرد. همچنین روسری، کیف، کیف پول، انواع ظروف مسی و فلزی و نقاشی رنگ و روغن از جمله صنایع دستی و سنتی آذربایجان است.
Photo by : Unknown

سخن آخر

تا به حال به کشور آذربایجان و شهر باکو سفر کرده اید؟ برای گرفتن ویزا آذربایجان از چه راهی استفاده کردید؟

تجربه ها و دیدگاه های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

همراه ما باشید
عضویت در خبرنامه

کلیه حقوق مادی و معنوی برای کارناوال محفوظ است. استفاده از مطالب و تصاویر سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط کارناوال امکان پذیر است.