ایران، چهارمحال و بختیاری، منطقه ارمند
مدت بازدید:
1 تا 3 ساعتساعت دسترسی:
امروز پنجشنبه 24 ساعتهرودخانه ارمند یا کارون عُلیا یکی از بزرگترین پتانسیلهای تفریحی استان چهارمحال و بختیاری است که با نشات گرفتن از چشمههای موجود در دشتهای مرکزی و قلههای ضلع شرقی استان، به رودخانههای سرخون و بازفت میپیوندد و سرانجام به سد کارون 4 میرسد. ارمند رود بیش از 50 درصد استان را دربرگرفته و بخشی از رود کارون به شمار میرود. از درختان و جنگلهای بلوط گرفته تا آبشارهای مرتفع و کوههای صخرهای، همگی در گوشهوکنار طبیعت رودخانه ارمند لردگان به چشم میخورند؛ حدود 4 تا 5 ساعت گذر از این رودخانه زمان میبرد که در طی این زمان میتوانید نهایت لذت را از مناظر اطراف ببرید.
ایران، استان اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری
مدت بازدید:
1 تا 3 ساعتساعت دسترسی:
امروز پنجشنبه 24 ساعتهزاینده رود را پرآبترین و بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران میدانند. رودی که سرچشمه آن از کوههای زاگرس مرکزی به ویژه زردکوه در استان چهارمحال و بختیاری است و در نهایت به تالاب گاوخونی میپیوندد. زاینده رود اصفهان به عنوان ۱۸اُمین اثر طبیعی در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت. چشمه دیمه و تونل کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری سرشاخه اصلی زایندهرود است که در ادامه رود پلاسجان، چشمه لنگان و چشمه مرغاب اصفهان نیز به این رودخانه میپیوندند و در نهایت آب زاینده رود وارد استان اصفهان میشود. زاینده رود یکی از بهترین رودخانههای ایران برای ورزش پر طرفدار و مهیج رفتینگ است.
ایران، مازندران، رودخانه هراز
مدت بازدید:
1 تا 3 ساعتساعت دسترسی:
امروز پنجشنبه 24 ساعتهرود هراز رودخانهای معروف و بزرگ در شمال ایران است که از درههای پر پیچوخم به پلور میرسد؛ رودخانه هراز در جنوب و شرق دماوند قوسی تشکیل داده که از شهر آمل میگذرد و رود نور مهمترین رودی است که از هراز منشعب میشود. طول مسیر رودخانه در حدود 185 کیلومتر و در نقاط مختلف بر روی آن پلهایی ساخته شده که مهمترین آن پل سنگی آمل است.
سفیدرود یا سپیدرود بزرگترین رود شمال ایران و دومین رود بلند ایران پس از رود کارون به شمار میرود. این رود که در به زبان گیلکی به آن اسپی بیه یا اسپی رو نیز میگویند، از ترکیب دو رود شاهرود و قزل اوزن که در شهر منجیل به هم میپیوندند شکل میگیرد و شاخه اصلی آن پس عبور از شهرستان رودبار، شهرستان رشت، شهرستان آستانه اشرفیه در پارک ملی بوجاق به دریای خزر میریزد. برخی از اوستاشناسان سفید رود را همان رود دائیتی در اوستا میدانند.
رود سیروان که به عربی به آن نهر دیالی میگویند از رودخانههای مهم و معروف ناحیه هورامان در استان کردستان است که مسیر نسبتا طولانی و پرپیچوخمی دارد. رودخانه سیروان کردستان به عنوان طولانیترین رودخانه این استان و با 2700 میلیون متر مکعب آبدهی در سال پنجمین رودخانه داخلی پرآب ایران محسوب میشود.شنا در رودخانه سیروان بهخصوص برای کودکان و افراد غیر حرفهای بسیار خطرناک و مرگبار خواهد بود. بخش بزرگی از رودخانه سیروان در شهرستان پاوه کرمانشاه قرار دارد اما در این قسمت از سیروان، امکان رفتینگ وجود ندارد. برای قایقرانی در سیروان باید به کردستان و بخش هورامان بیایید.
رودخانه کرج، رود شناخته شده و مشهوری است که در کناره قسمتهایی از جاده چالوس جریان دارد و سد معروف امیرکبیر، که اولین سد چندمنظوره ایران بود، نیز بر روی آن ساخته شده است. رود کرج از کوههای جنوبی البرز و از کوهی بنام کلونبستک در بلندیهای خرسنگ سرچشمه میگیرد و پس از طی مسیری رودخانه ولایت رود نیز به رود کرج پیوسته و پس از گذر کردن از حاشیه شرقی شهر کرج و سیراب نمودن دشتهای کرج و شهریار به جاجرود میپیوندد.
رودخانه سزار لرستان یکی از رودخانههای دائمی و پرآب این استان است که سرشاخه اصلی رود دز در خوزستان به شمار میرود و از مناطق کوهستانی الیگودرز، ازنا، دورود، و بروجرد و خرم آباد سرچشمه میگیرد. رودخانه سزار که به آن آب دز هم میگویند از به هم پیوستن دو رودخانه ماربُره و رودخانه تیره در شهر دورود تشکیل میشود که از این محل تا ایستگاه تنگ پنج که با رودخانه بختیاری تلاقی میکند سزار و در پایین دست (در استان خوزستان) رودخانه دز نامیده میشود که سد بزرگ دز نیز بر روی آن ساخته شده است.
رود سیمره از کهنترین و بزرگترین رودهای غرب است که از بلندیهای برفگیر شمالغربی ایران سرچشمه میگیرد. همچنین این رود از سرشاخههای مهم رود کرخه به شمار میرود که از بههم پیوستن رودخانه قره سو و رودخانه گاماسیاب در ۲۵ کیلومتری جنوبشرقی شهر کرمانشاه، تشکیل شده است. رودخانه سیمره پس از گذر از شهرستانهای دره شهر و شیروان چرداول در محل پل گاومیشان به رودخانه کشکان پیوسته و رود کرخه را تشکیل میدهد.
اروندرود، رودخانهای پهناور در جنوبغربی ایران است که در مرز ایران و عراق قرار دارد و از بههم پیوستن رودهای دجله، فرات و سپس کارون تشکیل میشود. دجله و فرات ابتدا در شهر قرنه بغداد به یکدیگر میپیوندند و سپس به کارون میریزند. اروندرود واژهای فارسی است که در آن اروند به معنای بزرگ و پهناور و رود به معنای رودخانه است. به این رود شط العرب نیز میگویند. اروندرود 500 الی 1000 متر عرض و بین 9 الی 15 متر عمق دارد که در برخی مواقع ممکن است به 25 متر نیز برسد؛ علت این تغییر عمق جزرومد حاصل از نیروی ماه است. شدت بالای این جزرومدها موجب شده تا به این رود لقب رود وحشی را بدهند.