کارناوالِ جدیدی در راه است
خبرم کن arrow_back

معروف ترین دسرهای فرانسوی

همراه کارناوال باشید تا تنها در عرض چند دقیقه پا را فراتر از مرزها بگذاریم و شما را با لیستی از معروف ترین دسرهای فرانسوی آشنا کنیم. در مطلب پیش رو ابتدا نگاهی به فرهنگ غذایی فرانسه می اندازیم، مواد اولیه غذاهای فرانسوی را می شناسیم و سپس به سراغ اصل مطلب می رویم. برای این مقاله، 10 تا از معروف ترین دسرهای فرانسه را انتخاب کردیم و در آن انواعی از شیرینی ها و کیک ها به چشم می خورد. همچنین می توانید عکس های جذابی از دسرهای فرانسوی ببینید. به ما در این شکم گردی خوشمزه و بین المللی بپیوندید.

معروف ترین دسرهای فرانسوی | Photo by : Elisabeth Coelfen
Photo by : Elisabeth Coelfen

آشنایی با فرهنگ غذایی فرانسه

غذاهای فرانسوی از جمله متنوع ترین و خوشمزه ترین غذاهای دنیا محسوب می شوند و امروزه نه تنها محدود به مرزهای این کشور نیستند که بسیاری از آن ها در دنیا محبوبیت دارند و طبخ می شوند. در واقع غذاهای فرانسوی، پایه ای برای بسیاری از غذاهای کشورهای غربی محسوب می شوند. با این حال گفته می شود طعم و مواد اولیه بسیاری از این غذاها از کشورهای آفریقایی و شرق و غرب آسیا گرفته شده اند. 

یکی از نکات جالبی که درباره غذاهای فرانسه وجود دارد، تنوع بالا به تناسب نواحی و مناطق مختلف این سرزمین است. یعنی غذاهای بسیاری هستند که خاص یک منطقه هستند و به هنگام سفر به منطقه ای دیگر، با غذاهای جدیدی مواجه می شوید. البته امروزه در شهرهای بزرگ، به دلیل چند فرهنگی بودن، ترکیبی از غذاهای ملی و بومی را خواهید دید. یک غذای اصیل فرانسوی با استفاده از مواد اولیه تازه و بومی همان منطقه تهیه و طبخ می شود و استفاده از سیب، انواع بری و توت، لوبیاسبز، قارچ، تره فرنگی، کدوهای مختلف و میوه های هسته دار بسیار رایج است. در غذاهای گوشتی نیز از گوشت پرندگان، گاو، بره و گوساله بهره می برند. انواعی از شراب انگور و پنیرهای محلی نیز در سفره فرانسوی ها به چشم می خورد. 

تنوع و جذابیت غذاهای فرانسوی به دسرها نیز سرایت کرده و خواهیم دید فرانسه خاستگاه مجموعه ای از محبوب ترین شیرینی ها و دسرهای دنیاست. در تهیه این دسرها، تکنیک های خاصی به کار برده می شوند که این روش ها نیز مخصوص کشور فرانسه هستند. همچنین کاربرد مواد اولیه تازه در این بخش از خوشمزه های فرانسوی نیز دیده می شود. در ادامه لیستی از 10 دسر برتر فرانسه را معرفی کرده ایم. 

فرهنگ غذایی فرانسه | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

1- کرم بروله | Crème brûlée

کرم بروله یکی از معروف ترین دسرهای فرانسوی است که رد پایش را در نقاط مختلف دنیا می توان دید. این دسر خوشمزه ترکیبی از خامه غلیظ و وانیلی و کاسترد است که با رویه ای کاراملی و قهوه ای رنگ تکمیل می شود. کرم بروله را در ظرف های کوچک سرامیکی درست و سرو می کنند. گاهی اوقات نیز برای تزئین از میوه های تازه مانند توت فرنگی استفاده می کنند.

قطعا اگر می خواهید تازه با دسرهای فرانسوی آشنا شوید، کرم بروله گزینه مناسبی برای شماست؛ چرا که هم طرز تهیه ساده ای دارد و هم در کشوری غیر از فرانسه می توانید طعم آن را بچشید. 

2- ماکارون | Macaron

ماکارون یا ماکارون فرانسوی از آن شیرینی های فتوژنیک و جذاب است که حتا اگر با مزه اش آشنایی نداشته باشید، حتما آن را در عکس های اینستاگرامی زیاد دیده اید! ماکارون، یک نوع شیرینی خوشمزه است که برای تهیه آن، میان دو شیرینیِ مرنگ (ترکیب جامدی از سفیده تخم مرغ و شکر) را با مربا یا خامه پر می کنند. امروزه ماکارون ها را در رنگ ها و طعم های مختلفی می توانید پیدا کنید، اما حالت کلاسیک ماکارون با وانیل و کاکائو تهیه می شود. 

3- نان خامه ای | Profiterole

 حالا که نگاهی به دسرهای خوشمزه و معروف فرانسوی می اندازیم، می بینیم تعداد زیادی از آن ها برای ما آشنا هستند. یکی از این دسرهای دوست داشتنی، شیرینی معروف نان خامه ایست. نان خامه ای فرانسوی را با خمیر پفی پخته و درونش را با خامه زده شده، کاسترد یا بستنی پر می کنند. در انتها نیز نان خامه ای فرانسوی را با استفاده از سس شکلات، کارامل یا شکر رنگی تزئین کرده و شکلی هوس انگیز به آن می بخشند. 

نان خامه ای | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

4- اکلر | Éclair

الکلر از دیگر دسرهای شناخته شده است که ریشه اش به فرانسه برمی گردد. این شیرینی نیز از خمیر پفی تهیه می شود اما شکلی کشیده و دراز دارد. به طور سنتی درون اکلرها از خامه زده شده پر می شود و روی آن را با لایه غلیظی از شکلات می پوشانند؛ اما در شکل های جدیدتر، اکلرها را با انواعی از طعم ها و لایه های مختلف تهیه می کنند که از آن جمله کاسترد وانیلی، کاکائویی، قهوه ای، شاه بلوطی، میوه ای، پسته ای و کرم چیبوست هستند. گاهی اوقات نیز برای تزئین روی اکلرها، از کارامل استفاده می کنند. 

اکلر | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown
اکلر | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

5- کرم کارامل | Crème caramel

یکی دیگر از دسرهای معروف فرانسوی که محال است اسمش را نشنیده باشید، کرم کامل است. تهیه و سرو کرم کارامل ها نه تنها امروزه در بسیاری از کشورها باب است که حتا به راحتی آن را در بسیاری از رستوران ها در منوی دسرها خواهید یافت. کرم کارامل هم شبیه به کرم بروله، از کاسترد تهیه می شود با این تفاوت که لایه کاراملی شفاف و مایع آن را می پوشاند و همانند کرم بروله لایه شکننده ای ندارد. 

6- موس شکلاتی | Chocolate Mousse

موس هم از آن دسرهاست که احتمالا با آن آشنایی داشته باشید. این دسر خوش طعم و سبک، ممکن است ترکیبی از سفیده تخم مرغ زده شده، یا خامه زده شده یا هر دوی آن باشد که با مواد مختلف طعم دار می شود. اگر برای طعم موس از کاکائو و شکلات استفاده کنند، در نتیجه موس شکلاتی خواهید داشت. همچنین در تهیه موس ها و یا تزئین آن، استفاده از طعم دهنده هایی مانند کارامل، قهوه، پوره میوه و یا وانیل و نعنا نیز رایج است.

موس شکلاتی | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

7- سوفله | Soufflé

 سوفله نوعی دسر کیکی است که اساس پخت آن تخم مرغ است و تاریخچه آن به اوایل قرن هجدهم در فرانسه بر می گردد. تهیه سوفله شباهتی به موس دارد اما  برخلاف موس، ترکیبی از بافت و طعم های متفاوت است و تهیه آن به مراتب دشوارتر ارزیابی می شود. ماده اصلی سوفله، زرده و سفیده تخم مرغ است که با مواد دیگری مانند کاسترد، سس خامه، سس بشامل و یا پوره، طعم دار می شود. 

سوفله | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

8- کلافوتس | Clafoutis

 کلافوتِس، کیکی خوشمزه و میوه ای است که در دستور تهیه سنتی و فرانسوی، با گیلاس سیاه پخته می شود و با لایه ای از خمیر ضخیم اسفنجی پوشانده می شود. در نهایت و پس از پخت کیک، روی آن قدری پودر شکر می پاشند و آن را نیمه گرم و گاهی همراه با خامه سرو می کنند. 

باید بدانید کلافوتس را با میوه های دیگری مانند گیلاس، آلو، زردآلو، انواع بری ها، هلو و ... نیز می پزند. 

کلافوتس | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

9- پوار بل الن | Poire belle Hélène

 پوار بل الن یکی از متفاوت ترین دسرهای فرانسوی است؛ برای تصدیق این موضوع نگاهی گذرا به عکس این خوشمزه فرانسوی، کافیست! برای تهیه پوار بل الن، ابتدا گلابی پوست گرفته را در شیره شکر می خوابانند و در نهایت با بستنی وانیلی و سس شکلات سرو می کنند. به همین سادگی شاهکاری ساده و خوشمزه خلق می شود.

پور بل الن | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

10- تارت تاتن | Tarte Tatin

تارت تاتن، نوعی تارت فرانسوی است که بر روی آن لایه ای از سیب کاراملی قرار می گیرد. جالب است بدانید نام و هویت این تارت از هتل تارتین گرفته شده است، جایی که برای اولین بار این تارت را پخت و به عنوان غذای مخصوص خود برای میهمانان سرو می کرد. 

شما می توانید تارت تاتین را با بستنی وانیلی و یا خامه میل کنید و از طعم منحصر به فردش لذت ببرید. 

تارت تاتن | Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

سخن آخر

با هم مروری داشتیم بر بهترین دسرهای فرانسوی و با تعدادی دسر جدید آشنا شدیم. اگر به فرهنگ غذایی این کشور علاقه دارید، می توانید با تهیه این دسرها، مزه فرهنگ فرانسوی را بدون سفر به این کشور بچشید! و یا آن که این لیست را ذخیره کنید و در سفرتان به فرانسه از امتحان کردن طعم اصیل آن ها غافل نشوید. 

شما کدام مورد را پسندیدید؟

آیا تا به حال تجربه‌ای از پخت این دسرهای فرانسوی داشته اید؟

دیدگاه های خود را با ما به اشتراک بگذارید و بگویید این بار به سراغ معرفی فرهنگ غذایی کدام کشور برویم. 

ورود به صفحه اختصاصی راهنمای سفر به فرانسه
دیدگاه ها : 0
account_circle
email

لطفا منتظر بمانید ....

X