کارناوال - راهنمای سفر
ویدیو HD
زينب شيرازی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

22 تیر 1398

به روز رسانی

15 امرداد 1398

مهاجرت به سوئد، شرایط و ملزوماتی دارد که بدون آن ها نمی توان راهی این کشور اروپایی و مرفه شد. در این مقاله نه تنها این اطلاعات دقیق را در اختیار شما می گذاریم، بلکه توضیح می دهیم چگونه می توان برای دریافت اقامت سوئد اقدام کرد. برای آشنایی با شرایط مهاجرت به سوئد و هزینه های آن، چند دقیقه همراه ما باشید. 

قبل از هر چیز بدانید..

  • مهاجرت به سوئد بسیار گران است. اگر سرمایه زیادی ندارید پیشنهاد می شود راه های دیگر مثل مهاجرت به آلمان را در نظر بگیرید.
  • در اینجا به راه هایی اشاره خواهیم داشت که کاملا قانونی هستند؛ این روش ها شامل پناهندگی و روش های غیرقانونی نمی شود.
  • توجه داشته باشید شرایط و روش های مهاجرت به سوئد به مرور زمان و با رویدادهای سیاسی شاید تغییر کند، کارناوال مطالب خود را بروزرسانی می کند اما این کار کمی زمان بر است بنابراین در صورت تغییر یک قانون شکیبا باشید تا خبرهای جدید را به شما برسانیم.
  • هر یک از راه های مهاجرت به سوئد جزئیات زیادی دارد و گاهی بنابر شرایط هر فرد بسیار جزئی تر هم خواهد شد. ما در اینجا مباحث را به صورت کلی و تا جایی که امکان داشته باشد توضیح می دهیم و در نهایت پذیرای سوالات شما خواهیم بود.
  • برای مهاجرت به سوئد باید ویزای بلندمدت این کشور را داشته باشید که در ادامه به اختصار این ویزا را معرفی خواهیم کرد.
Photo by : Unknown

ویزای سوئد برای مهاجرت

برای اقامت بیش از 90 روز و زندگی در کشور سوئد، باید ویزای بلند مدت سوئد را داشته باشید. این ویزا به شما اجازه می دهد تا به مدت یک سال در کشور سوئد بمانید. نوع ویزایی که شما باید برای آن اقدام کنید، بستگی به هدف مهاجرت‌تان دارد. به طور مثال اگر به قصد تحصیل به سوئد می روید، باید برای ویزای تحصیلی درخواست دهید.

انواع ویزای سوئد:

  • ویزای تحصیلی
  • ویزای کاری
  • ویزای همراهی
  • ویزای بازدید از دوستان و آشنایان

اشتباه نکنید! ویزای بلند مدت سوئد با ویزای شینگن متفاوت است و اصولا شما با ویزای شینگن نمی توانید به هیچ کشوری از جمله سوئد مهاجرت کنید.

مدارک و مراحل ویزای سوئد

در اولین قدم برای گرفتن ویزای سوئد باید فرم درخواست ویزا را پر کنید، سپس از سفارت سوئد وقت بگیرید و بعد همراه سایر مدارک لازم به سفارت ببرید. برای دریافت انواع ویزای سوئد، می توانید روی کارناوال حساب کنید و صفر تا صد این کار را به ما بسپارید، کافیست این فرم را پر کنید. 

Photo by : Unknown

روش های مهاجرت به سوئد

برای مهاجرت به سوئد چند راه وجود دارد که هیچ یک از آن ها از نظر سختی و آسانی اولویت ندارند و بنابر شرایط مهاجر و بررسی سلایق و وضعیت او انتخاب می شوند. با هم روش های موجود برای مهاجرت به سوئد را بررسی می کنیم:

1- مهاجرت کاری

پیش از هر چیز برای مهاجرت کاری به سوئد، باید شرایط و مدارک زیر را داشته باشید:

  • سرمایه کافی: داشتن حداقل 300 میلیون تومان برای هر نفر
  • سابقه کار 2 تا 3 ساله
  • پیشنهاد کار در سوئد با حداقل حقوق ماهانه برابر با 13,000 کرون سوئد(17,490,000تومان) 
  • جواز کاری سوئد (ویزای کاری)
  • تسلط به زبان سوئدی

هزینه جواز کاری سوئد (ویزای کاری):

  • بسته به شغل متقاضی: 2,000 کرون سوئد(2,690,000تومان) یا 1,000 کرون سوئد(1,345,000تومان)
  • همراهان بزرگسال: 1,000 کرون سوئد(1,345,000تومان)
  • همراهان کودک زیر 18 سال: 500 کرون سوئد(672,000تومان)

نکات مهم:

  • با کمک وبسایت های بین المللی کاریابی، می توانید فرصت های شغلی مختلف را بررسی کنید. 
  • در این روش، می توانید همراه خانواده درجه یک مهاجرت کنید اما هزینه ها کاملا به عهده شمای متقاضی است. 
  • اگر می خواهید مهاجرت خانوادگی داشته باشید، در هنگام تکمیل فرم ویزا کاری، فرم همراهان را نیز تکمیل کنید.
  • برای تمدید ویزای کار، حقوق شما باید حداقل برابر با رقمی باشد که در قرارداد ذکر شده و یا به طور معمول افراد شاغل در این حرفه دریافت می کنند. 
  • اگر می خواهید جواز یا ویزای کار شما تمدید شود، حتما باید در تمام طول اقامت موقت خود در سوئد، تمام شرایط و موارد را رعایت کنید.
  • اگر شما دانشجوی تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) هستید و یک ترم تحصیلی یا 30 ساعت درسی را در سوئد گذرانده اید، می توانید برای تغییر ویزا و دریافت ویزای کاری درخواست دهید. 

مهاجرت کاری به سوئد، نکات و دانستنی های بسیاری دارد که پرداختن به تمام ابعاد در این مقاله ممکن نیست. اگر می خواهید از این طریق به سوئد مهاجرت کنید، فرم ارزیابی کارناوال را تکمیل کنید.

2- مهاجرت تحصیلی به سوئد

مهاجرت تحصیلی به سوئد نیز به سرمایه زیادی احتیاج دارد، چرا که علاوه بر شهریه های گران قیمت دانشگاه، هزینه های زندگی در سوئد نیز بالاست. 

برای مهاجرت تحصیلی به سوئد، باید شرایط و مدارک زیر را داشته باشید:

  • سرمایه کافی: حداقل 8,370 کرون سوئد(11,261,000تومان) برای هر ماه اقامت
  • نامه پذیرش تحصیلی تمام وقت از دانشگاه یا کالجی معتبر (تحصیل تمام وقت یعنی گذراندن 30 ساعت در ترم)
  • تسلط به زبان انگلیسی یا سوئدی
  • جواز تحصیلی سوئد (ویزای تحصیلی)

هزینه جواز تحصیلی سوئد:

  • بزرگسالان: 1,000 کرون سوئد(1,345,000تومان)
  • کودکان زیر 18 سال: 500 کرون سوئد(672,000تومان)

این هزینه را باید متقاضی مهاجرت و تک تک همراهان متقاضی پرداخت کنند.

نکات مهم:

  • اگر قصد ادامه تحصیل دارید و می خواهید خانواده درجه یک شما نیز در مهاجرت همراه شوند، هزینه زندگی ماهانه لازم برای هر بزرگسال 3,500 کرون سوئد(4,708,000تومان) و هر کودک 2,100 کرون سوئد(2,825,000تومان) است. 
  • اگر می خواهید مهاجرت خانوادگی داشته باشید، در هنگام تکمیل فرم جواز تحصیلی، فرم همراهان را نیز تکمیل کنید.
  • طبق قوانین جدید، هنگام انجام پروسه دریافت ویزا، نمی توانید در کشور سوئد حاضر باشید. 
  • اعتبار جواز تحصیلی بسته به سرمایه، اعتبار بیمه سلامت و طول دوره تحصیل شما بین 1 ترم تا 3 ترم خواهد بود. پیش از تمام شدن اعتبار جواز، باید برای تمدیدش اقدام کنید.
  • متوسط شهریه دوره کارشناسی ارشد، سالانه 129,000 کرون سوئد(173,560,000تومان) و در کارشناسی قدری کمتر است.
  • برای تحصیل در دوره کارشناسی اغلب دانشگاه های سوئد، دانستن زبان سوئدی الزامی است. 
  • دانشجویان بین المللی در سوئد اجازه کار پاره وقت را دارند؛ اما این حرفه نباید به گونه ای باشد که به درس ها لطمه بزند. سفارت سوئد بر روی این موضوع حساسیت دارد و در صورتی که در اثر کار کردن نتوانید به اندازه کافی در درس ها پیشرفت کنید، جواز تحصیلی شما باطل خواهد شد. 
  • اگر قدرت پرداخت هزینه های زندگی در سوئد را دارید اما در پرداخت شهریه دانشگاه مشکل دارید، می توانید از کمک هزینه های تحصیلی استفاده کنید. 

اگر شرایط گفته شده را دارید، اولین قدم پیدا کردن دانشگاه مورد علاقه‌تان است. سپس باید برای ورود به دانشگاه درخواست دهید و یا به اصطلاح اَپلای کنید. پس از آن اگر درخواست شما قبول شود، نامه پذیرش برای شما ارسال خواهد شد که می توانید برای دریافت ویزای تحصیلی سوئد اقدام کنید. پس از دریافت جواز تحصیلی نیز کافیست راهی سوئد شوید. اگر طی کردن این مراحل خارج از حوصله شماست، کافیست اطلاعات اولیه خود را در این فرم وارد کنید و باقی کار را به کارناوال بسپارید. 

اگر تا اینجا و با دیدن هزینه ها ناامید شدید، می شود مهاجرت به آلمان را برای خود جایگزین کنید. 

Photo by : Unknown

3- مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

برای مهاجرت به سوئد از طریق سرمایه گذاری، باید شرایط و مدارک زیر را داشته باشید:

  • سرمایه کاری: حداقل 100,000 یورو(1,428,922,000تومان)
  • سرمایه کافی برای دو سال زندگی: حداقل 200,000 کرون سوئد(269,085,000تومان) برای خودتان، 100,000 کرون سوئد(134,542,000تومان) برای همسر و 50,000 کرون سوئد(67,271,000تومان) برای هر کودک همراه
  • مدارک تمکن مالی
  • مهارت و تجربه فوق العاده در حرفه موردنظر
  • تسلط به زبان انگلیسی و سوئدی
  • جواز اقامت سوئد (ویزای اقامت)

هزینه جواز اقامت سوئد:

  • جواز سرمایه گذار: 2,000 کرون سوئد(2,690,000تومان)
  • همراهان بزرگسال: 1,000 کرون سوئد(1,345,000تومان)
  • همراهان کودک زیر 18 سال: 500 کرون سوئد(672,000تومان)

روش های سرمایه گذاری در سوئد

الف) سرمایه گذاری از طریق طرح کاری (بیزینس پلن)

در این روش مهاجر ادعا می کند که نقشه و برنامه ای برای راه اندازی یک کسب و کار موفق در سوئد دارد که می تواند برای این کشور سودآور باشد. این روش برای مبتکران، مخترعان و کارآفرینان بسیار مناسب است. مراحل کار به این صورت است که ابتدا فرد بیزینس پلن یا یک طرح از کاری که قصد انجامش را دارد (در زمینه صنعتی، تجاری و...) تهیه می کند و در آن دورنمای تجارت و کسب و کار خود را توضیح می دهد و می گوید قرار است چطور به سودآوری برسد. اگر دارای طرح و ایده و بیزینس پلنی موفق باشید، می توانید مقداری از این سرمایه را در ابتدا پرداخت کرده و به مرور با شروع کسب و کارتان باقی مبلغ را به دولت سوئد بپردازید. همچنین در صورت خوب بودن طرح، حتی بانک ها حاضر می شوند که روی ایده فرد متقاضی سرمایه گذاری کنند.

در این روش مهم ترین نکته، تهیه طرح کاری یا بیزینس پلن قوی و قانع کننده است. برای تهیه بیزینس پلن، می توانید از کارناوال کمک بگیرید. تنها مشخصات اولیه خود را در اختیار ما بگذارید تا با شما تماس بگیریم.

ب) مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یکجا

اگر دارای طرح کاری و ایده خاصی نیستید؛ اما سرمایه خوبی در دست دارید، باز هم می توانید به سوئد مهاجرت کنید. زمانی که موفق شوید دولت سوئد را قانع کنید که وجود شما در آن کشور توجیه مالی خوبی دارد، می توانید به عنوان مهاجرِ سرمایه دار وارد آن کشور شوید. کمترین میزان سرمایه گذاری در سوئد نیز همان 100 هزار یورو است که در بالا اشاره کردیم، با این تفاوت که باید این مبلغ را در همان ابتدا و به طور یک جا و بدون در نظر گرفتن سایر هزینه های مهاجرت از جمله مراحل مهاجرت و هزینه های ماه های ابتدایی زندگی در سوئد پرداخت و سپس اقدام به سفر به سوئد کنید.

نکات مهم:

  • در هر دو روش مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به مهاجران اقامت دائم داده می شود؛ اما این مورد یک تبصره دارد. افراد زیادی اقدام به ثبت شرکت تجاری و راه اندازی یک مرکز در سوئد می کنند و اقامت موقت می گیرند اما پس از گذشت مدتی به دلایل مختلف شرکت شان فعالیت نمی کند یا سعی می کنند تنها از نام شرکت تجاری استفاده کنند. این افراد باید بدانند که اگر مرکزی که تحت نظر آن هاست فعالیت نکند و یا حتی به دولت مالیات پرداخت نکند و در صدد انجام روش هایی برای پرداخت نکردن مالیات برآیند، اقامت مهاجر هرگز به اقامت دائم تبدیل نخواهد شد و در برخی شرایط خاص و تخلفات حتی لغو هم می شود.
  • پیشنهاد می کنیم در هر دو روش پیش از هر کاری و سپردن سرمایه خود به افراد، حتما با متخصصان مشورت کنید.
  • سعی کنید در همه موارد و مراحل صادقانه رفتار کنید.

4- مهاجرت از طریق ازدواج

یکی از راه های ساده و البته بسیار چالش برانگیز، مهاجرت از طریق ازدواج است. یعنی اگر شما با یک سوئدی ازدواج کنید و یا بخواهید به قصد ازدواج با فرد مشخصی وارد کشور سوئد شوید، می توانید جواز اقامت این کشور را دریافت کنید. البته چیزی که این روش را چالش برانگیز می کند، پروسه نشان دادن مدارک است. یعنی شما باید مدارک کافی از ارتباط خود با همسرتان نشان دهید و ثابت کنید این یک ازدواج صوری نیست. 

توجه داشته باشید که در این نوع مهاجرت باید به سوالاتی مانند زبانی که با همسرتان صحبت می کنید، همسران قبلی خود، مدت زمان زندگی با همسر فعلی، خانه ای که قرار است در آن زندگی کنید، روش آشنایی و بقای ارتباط زوجین تاکنون و... پاسخ دهید و اگر در این موارد شک و شبهه ای پیش آید، روند مهاجرت شما با اخلال مواجه می شود.

Photo by : Unknown

کسب اقامت دائم سوئد

در صورتی که بتوانید اقامت موقت خود را تا چند سال تمدید کنید و با رعایت تمام قوانین، 5 سال کامل در سوئد اقامت داشته باشید، حالا می توانید برای دریافت اقامت دائم یا طولانی مدت این کشور درخواست دهید. در واقع مهاجران با دریافت اقامت طولانی مدت، از مزایای مشخصی برخوردار می شوند که مشابه حقوق ساکنان حوزه شینگن است.

نکات مهم:

  • در مهاجرت کاری ابتدا به شما اقامت موقت و اغلب 1 ساله داده می شود.
  • سال های تحصیل در سوئد برای گرفتن اقامت دائم محاسبه نمی شوند. 
  • با ازدواج با فردی سوئدی، شما می توانید اقامت دائم سوئد را دریافت کنید. 

اگر به دنبال یک مهاجرت بی دردسر و کسب اقامت دائم سوئد هستید و سرمایه کافی دارید، می توانید با پر کردن این فرم، برای گذراندن این پروسه طولانی روی کارناوال حساب باز کنید. 

Photo by : Unknown

زبان سوئدی و تاثیر آن در زندگی مهاجران

زبان سوئدی زبان رسمی کشور سوئد است و مردم این کشور اغلب به زبان سوئدی صحبت می کنند. بنابراین برای موفقیت بیشتر در کسب و کار و زندگی باید این زبان را خوب بدانید. درست است که برخی از دانشگاه ها و مراکز آموزشی نیاز به دانستن زبان سوئدی ندارند و زبان اصلی شان انگلیسی است اما باز هم پیشنهاد می کنیم این زبان را یاد بگیرید. 

افراد زیادی وقتی متوجه می شوند که درس خواندن در مقطع ارشد و دکترا در اغلب دانشگاه ها نیاز به دانستن زبان سوئدی ندارد خوشحال می شوند اما باید بگوییم که اگر بدون دانستن این زبان به سوئد می روید باز هم در طی تحصیل و زندگی به زبان سوئدی نیاز پیدا می کنید و لازم است این زبان را بیاموزید.

بدانید که زبان سامی نیز در مناطق شمالی سوئد استفاده می شود که اگر در آن مناطق قصد زندگی دارید به دانستن این زبان نیز نیاز خواهید داشت. بنابر همه این مسائل پیشنهاد می کنیم که اگر نهایتا قصد اقامت در سوئد را دارید بهتر است از ابتدا زبان این کشور را بیاموزید زیرا در آخر باید این کار را انجام دهید و با تعویق انداختن آن، فقط کار را برای خود سخت تر می کنید.

سبک زندگی در سوئد

از اصول مهم در یک مهاجرت موفق، سازگاری با آداب و رسوم مردم و شرایط زندگی در کشور مقصد است. یعنی حتا اگر به خوبی همه مراحل مهاجرت را طی کنید اما نتوانید با محیط جدید سازگار شوید، بدون شک به مشکل بر می خورید.

زندگی در سوئد چگونه است؟

  • کیفیت زندگی و رفاه سوئدی ها بسیار خوب و نرخ بیکاری در این کشور پایین است به همین دلیل ظرفیت نسبتا خوبی هم برای مهاجران دارد. 
  • از نظر تقسیمات جغرافیایی هم باید بدانید که سوئد 20 استان دارد و مهم ترین شهرهایش استکهلم، گوتنبورگ، مالمو، اوپسالا و... هستند اما تقریبا در همه شهرهای این کشور شرایط خوبی برای کار و زندگی وجود دارد.
  • دین هم نقش مهمی در رضایت شما از مهاجرت تان دارد؛ باید بدانید که دین اغلب سوئدی ها مسیحیت پروتستان لوتری است اما شما هر دینی که داشته باشید از نظر جامعه و محیط کاری پذیرفته خواهید شد.
  • سوئد سالانه پذیرای مهاجران زیادی است. بیشترین مهاجران به سوئد فنلاندی هستند و ایران هم در رتبه پنجم قرار دارد و سالانه تعداد زیادی از هموطنان مان به این دیار مهاجرت می کنند. 

توصیه کارناوال

با توجه به تمام توضیحات دیدیم، مهاجرت به سوئد پیش از هر چیزی به سرمایه بالا و دانستن زبان سوئدی احتیاج دارد. بنابراین اگر بودجه شما با این هزینه های گزاف تطابق ندارد، ما به شما مهاجرت به آلمان را پیشنهاد می کنیم. 

Photo by : Unknown

دوستان عزیز کارناوالی

برای دریافت مشاوره رایگان مهاجرت، این فرم کارناوال را تکمیل کنید.

مشاوران و متخصصان ما، در اولین فرصت پرونده و امکان مهاجرت‌تان را بررسی می کنند و با شما تماس می گیرند. 

فرم مشاوره مهاجرت

کلیه حقوق مادی و معنوی برای کارناوال محفوظ است. استفاده از مطالب و تصاویر سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط کارناوال امکان پذیر است.