کارناوال - راهنمای سفر
ویدیو HD
زينب شيرازی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

31 فروردین 1398

به روز رسانی

15 شهریور 1398

حتما تا به حال نام ویزای شینگن به گوشتان خورده است؛ اما چقدر درباره انواع ویزای شینگن می دانید؟ درباره هزینه و مدارک آن چطور؟ افراد بسیاری هستند که مدت هاست از خود می پرسند :«چگونه ویزای شینگن بگیرم؟» امروز را با کارناوال باشید تا یک راست به سراغ جواب ها برویم.

Photo by : Unknown

معرفی ویزای شینگن

ویزای شینگن، ویزای کوتاه مدتی است که به افراد اجازه می دهد تا به کشورهای حوزه شینگن سفر کنند و حداکثر تا 90 روز در یکی از این کشورها بمانند. به طور دقیق تر شینگن معاهده ای است که طبق آن ساکنان ۲۶ کشور اروپایی می توانند بدون ویزا به یکدیگر سفر کنند. 

اما کشورهای عضو شینگن چه کشورهای هستند؟

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک (به جز گرینلند و جزایر فارو)
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه (به جز سرزمین های تحت سلطه این کشور که خارج از خاک کشورش هستند)
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • سوئیس
  • سوئد

  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لیختن اشتاین
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • نروژ (بجز سوالبارد)
  • هلند (به جز آروبا، کوراسائو، سینت مارتن، جزایر کارائیب هلند)
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا (همراه بخش‌های سئوتا و ملیلیه)

بنابراین ایرانیانی که قصد سفر به این کشورها را دارند باید ویزای شینگن تهیه کنند.

پروسه کلی دریافت ویزای شینگن

برای اخذ ویزای شینگن، پیش از هر چیز باید مشخص کنید که می خواهید برای اولین بار به کدام کشور عضو شینگن وارد شوید، چرا که برای درخواست ویزا و پیگیری های بعدی باید به سفارتخانه این کشور مراجعه کنید. لازم به ذکر است که دارندگان ویزای شینگن پس از ورود به کشور موردنظر، می توانند آزادانه وارد دیگر  منطقه شینگن شوند و از هر کشوری که دوست دارند، از ناحیه شینگن خارج شوند. برای مثال اگر از سفارتخانه آلمان ویزای شینگن گرفتید باید ابتدا به آلمان بروید؛ اما پس از آن می توانید به دیگر کشورهای عضو شینگن سفر کنید، زیرا کنترل مرزی در بین کشورهای عضو شینگن وجود ندارد. 

اقدام بعدی گرفتن وقت از سفارتخانه است که این کار را می توانید به صورت حضوری یا با فرستادن ایمیل به سفارتخانه مورد نظر انجام دهید. در نظر داشته باشید که بسته به شرایط ممکن است حدود 3 ماه گرفتن ویزای شما زمان ببرد بنابراین باید زودتر از تاریخ سفرتان اقدام کنید.

ویزای شینگن را از کجا بگیریم؟

پس از مشخص شدن وقت مصاحبه، باید مراحل اداری دریافت ویزا را طی کنید که در یکی از موارد زیر امکان پذیر است:

  • سفارتخانه کشور موردنظر
  • هر یک از کنسولگری های کشور موردنظر
  • مرکز ویزایی که سفارتخانه کشور مقصد مشخص کرده
  • سفارتخانه یا کنسولگری کشورهای دیگر که سفارتخانه مقصد اعلام کرده 

همچنین توجه داشته باشید که:

  • اگر می خواهید تنها به یک کشور سفر کنید، کارهای اداری خود را در کنسولگری یا سفارتخانه مشخص شده آن کشور انجام دهید.
  • اگر قرار است از بیش از دو کشور بازدید کنید، کارهای اداری خود را در مراجع رسمی کشوری انجام دهید که بخش بیشتر سفرتان را در آن می گذرانید. 
  • اما اگر به بیش از دو کشور سفر می کنید و تعداد روزهای سفر شما در هر دو مقصد مساوی است، لازم است برای انجام کارهای اداری خود به مراجع رسمی کشوری بروید که نخستین مقصد شماست.

آشنایی با انواع ویزای شینگن

شینگن ۴ نوع دارد:

  • A ویزای ترانزیت
  • B ویزای عبور
  • C ویزای توریستی
  • D ویزای تاجران و بازرگانان

در این مقاله ما به نکات و مدارک مورد نیاز برای ویزای نوع C یا توریستی می پردازیم و در آینده در مقاله ای جداگانه به باقی موارد می پردازیم. 

ویزای توریستی شینگن سه نوع دارد:

  1. یک بار ورود | Single-entry: تنها یک بار حق ورود به منطقه شینگن را دارید و مدت اعتبار ویزا و زمان اقامت شما را سفارتخانه کشور موردنظر مشخص می کند. 
  2. دو بار ورود | Double-entry: تنها دو بار حق ورود به کشورهای شینگن را دارید و مدت اعتبار ویزا و زمان اقامت شما را سفارتخانه کشور موردنظر مشخص می کند. با داشتن این ویزا، در صورت باقی ماندن از اعتبار ویزای‌تان، می توانید یک بار دیگر وارد کشورهای شینگن شوید. 
  3. چندبار ورود | Multiple-entry: در ویزاهای چندبار ورود، در مدت اعتبار ویزا، محدودیتی برای ورود و خروج از کشورهای شینگن ندارید. اما توجه داشته باشید که در این مورد ویزای شینگن در کل 180 روز اعتبار دارد اما شما فقط 90 روز حق اقامت در کشورهای شینگن را دارید. مدت شروع و پایان اعتبار ویزا را نیز سفارتخانه موردنظر مشخص می کند. 
Photo by : Unknown

هزینه ویزای شینگن

هزینه روادید به صورت نقدی و با وجه یورو (در ایران با یورو یا معادل یورو) دریافت می شود.

بزرگسالان: 60 یورو (857,000 تومان)

کودکان ۶ تا ۱۲ سال: 35 یورو (500,000 تومان)

کودکان زیر ۶ سال: رایگان

توجه داشته باشید که ...

  • بهترین و کم هزینه ترین راه برای اخذ ویزای شینگن این است که فرد مسافر، شخصا برای این ویزا اقدام کند.
  •  مسافر می تواند نهایتا 90 روز در محدوده شینگن بماند.
  • حداقل 15 روز برای پروسه دریافت شینگن در نظر بگیرید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن

درخواست روادید و مراحل آن ممکن است درباره کشورهای مختلف متفاوت باشد و قوانین سفارتخانه ها تفاوت های کوچکی باهم داشته باشند، ما در اینجا مدارک مشترک و لازم را بررسی می کنیم. توجه داشته باشید که این مدارک را باید ترجمه شده به سفارتخانه تحویل دهید.

  1. فرم تکمیل و امضا شده درخواست شینگن: فرم درخواست شینگن را از اینجا دانلود کنید.
  2. دو قطعه عکس پرسنلی ۳ در ۴: این دو عکس باید به تازگی و در طی سه ماه اخیر گرفته شده باشد.
  3. گذرنامه معتبر (هنگام خروج از حوزه شینگن لازم است از اعتبار پاسپورت‌تان 3 ماه باقی مانده و حداقل 2 برگ سفید داشته باشد.)
  4. رزرونامه بلیت رفت و برگشت: این رزرونامه باید تاریخ رفت، برگشت و شماره پروازها را نشان دهد.
  5. بیمه مسافرتی بین المللی: با پوشش حداقل ۳۰.۰۰۰ یورو که کل دوره اقامت متقاضی را در حوزه شینگن پوشش دهد.
  6. رزرونامه اقامتگاه یا دعوتنامه: لازم است رزرونامه هتل، هاستل و یا قرارداد اجاره جایی که قرار است در طی سفرتان به اروپا در آن اقامت داشته باشید را نشان دهید. همچنین اگر قرار است در طی سفرتان در خانه کسی بمانید، به جای رزرونامه باید دعوتنامه میزبان خود را ارائه دهید. 
  7. فیش واریز هزینه ویزا
  8. سند ملکی: البته سفارت سند ملکی را نگه نمی دارد و تنها ترجمه را همراه باقی مدارک تحویل داده می شود. توجه کنید که سند ملکی از سند زمین معتبرتر است.
  9. مدارک تمکن مالی: این مدارک نشان دهنده آن است که شما می توانید در طی سفر، از پس هزینه های خود برآیید. از جمله مدارک مورد نیاز تمکن مالی عبارت اند از:

- پرینت گردش سه ماهه آخر حساب جاری با مهر و امضای بانک

- ضمانت نامه حامی مالی: در این نامه فرد دیگری پرداخت تمام هزینه های سفر شما را ضمانت می کند که برای اعتبار بیشتر، لازم است این نامه مهر و امضای بانک را هم داشته باشد. تاریخ این ضمانت نامه نباید بیشتر از 3 ماه اخیر باشد. 

- ترکیب پرینت گردش حساب و ضمانت نامه حامی مالی

در کنار این مدارک، سفارتخانه های هر کشور بسته به شغل افراد متقاضی، مدارک بیشتری را از افراد درخواست می کنند. در ادامه این مدارک را ذکر کرده ایم:

مدارک ویزای شینگن مخصوص شاغلان:

  • قرارداد استخدام
  • پرینت گردش 6 ماهه حساب 
  • نامه اجازه خروج از کشور از سوی کارفرما 
  • گواهی پرداخت مالیات

مدارک ویزای شینگن مخصوص خویش فرمایان:

  • کپی مجوز کسب و کار
  • پرینت گردش حساب 6 ماه گذشته شرکت
  • گواهی پرداخت مالیات

مدارک ویزای شینگن مخصوص دانشجویان و دانش آموزان:

  • گواهی اشتغال به تحصیل
  • نامه ای از سوی مدرسه و دانشگاه‌تان که تعهدات قراردادی شما را تایید می کند و توضیح می دهد که قصد بازگشت دارید. 

مدارک ویزای شینگن مخصوص بازنشستگان:

  • پرینت حقوق بازنشستگی در 6 ماه گذشته

مدارک ویزای شینگن مخصوص کودکان:

والدین یا قیم قانونی کودکان زیر 12 سال لازم است مدارک زیر را ارائه بدهند:

  • شناسنامه کودک
  • فرم امضا توسط هر دو والد
  • کپی تائید شده کارت ملی و پاسپورت هر دو والد
  • اگر کودک قرار است تنهایی سفر کند؛ باید اجازه رسمی پدر و مادر به همراه امضای هر دو والد را نیز ارائه دهند. 
  • نامه دادگاه خانواده: در صورتی که تنها یک والد حضانت کامل کودک را به عهده دارد.

در صورتی که فرد متقاضی بیکار بوده و با یک شهروند اتحادیه اروپا ازدواج کرده باشد:

  • تائیدیه استخدام همسر با تاریخ 3 ماه گذشته؛ در این نامه باید تاریخ شروع فعالیت همسر و شغل دقیق وی ذکر شده باشد. 
  • گذرنامه معتبر همسر
  • اصل سند ازدواج

در نهایت توجه داشته باشید که ممکن است مسئولان در صورت نیاز و برای بررسی بیشتر، از متقاضی مدارک دیگری نیز درخواست کنند.

دریافت وقت مصاحبه از سفارت

پس از آماده کردن تمام مدارک و برنامه ریزی سفر، حالا نوبت آن است که برای انجام کارهای اداری از سفارت کشور موردنظر، وقتی رزرو کنید. برای این کار دو راه در پیش دارید:

  • آنلاین: اغلب کشورها این اجازه را به شما می دهند تا برای تعیین وقت به صورت آنلاین اقدام کنید.
  • حضوری: برخی از کشورها تعیین وقت را تنها به صورت حضوری ممکن می دانند که برای این کار باید به سفارتخانه یا کنسولگری موجود در کشور بروید.

برای اطلاع از این مورد کافیست سری به وبسایت سفارتخانه کشور موردنظر بزنید.

Photo by : Unknown

نکات مهم در اخذ ویزای شینگن

در دریافت ویزای شینگن، لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

  • برای کودکان زیر ۱۲ سال همه مدارک باید توسط والدین یا قیم قانونی ارائه شود.
  • تعیین وقت سفارت رایگان است و هیچ آژانسی نباید برای این کار هزینه ای دریافت کند.
  • ورود تبلت، تلفن همراه و رایانه شخصی به اداره های کنسولی ممنوع است.
  • اگر فردی ویزای شینگن را طبق دستورهای اصلی این ویزا نگرفته باشد، سایر کشورهای عضو پیمان شینگن می توانند از ورود یا عبور مسافر به کشورشان جلوگیری کنند.
  • برای همه افراد متقاضی ویزا، به جز کودکان زیر ۱۲ سال اثر انگشت اجباری است.
  • اگر مدارک را کافی و جامع ارائه ندهید درخواست شما برای ویزا رد خواهد شد.
  • تنها در موارد اورژانسی مثل مشکل پزشکی، شاید وقت سریع تری به شما داده شود.

بهترین زمان برای درخواست ویزای شینگن

شما برای انجام فرآیند اداری ویزای شینگن می توانید در بازه زیر اقدام کنید:

  • زودترین زمان ممکن جهت مراجعه: 3 ماه قبل از شروع سفر برنامه ریزی شده
  • دیرترین زمان ممکن جهت مراجعه: 15 روز کاری پیش از شروع سفر

توصیه ما آن است که حداقل 3 هفته پیش از سفرتان، برای انجام کارهای اداری ویزای شینگن اقدام کنید. 

دلایل رد شدن ویزای شینگن

یکی از غم انگیزترین اتفاقاتی که درباره ویزای شینگن ممکن است نصیب کسی شود، رد شدن یا ریجکت شدن درخواست ویزای شینگن است. در ادامه چند دلیل رایج رد شدن درخواست ویزای شینگن را مرور می کنیم:

1- داشتن سوسابقه یا سابقه فعالیت های مجرمانه 

2- ارسال و یا استفاده از مدارک جعلی

3- عدم ارائه توضیحات کافی درباره انگیزه و شرایط سفر: عدم ارائه مدارکی که نشان دهد متقاضی می تواند هزینه های سفر را تامین کند و یا هدف از سفرش به کشورهای حوزه شینگن چیست و چه برنامه سفری دارد؛ از جمله چیزهایی است که می تواند با ریجکت درخواست ویزای شینگن مواجه شود. 

4- پاسپورت مخدوش یا نامعتبر: در صورتی که صفحات پاسپورت مخدوش باشد و یا اعتبار کافی نداشته باشد، درخواست ویزا به سادگی رد می شود.

5- بیمه مسافرتی نامعتبر

6- نداشتن رزرونامه هتل

7- رعایت نکردن قوانین ویزای شینگن: در صورتی که فرد متقاضی قبلا هم ویزای شینگن گرفته باشد و اقامت او بیش از مدت مشخص، زمان برده باشد، در دفعات بعد به طور جدی با مشکل رو به رو خواهد شد. 

در کل بدانید در صورتی که تمام موارد گفته شده را رعایت کنید و مدارک شما کامل و بی نقص باشد، به احتمال خیلی خیلی زیاد می توانید ویزای خود را بدون دردسر دریافت کنید. 

تمدید ویزای شینگن

باید بدانید به سختی و به ندرت می توان ویزای توریستی شینگن را تمدید کرد. به طور مثال اگر در شرایط حاد پزشکی باشید، ممکن است با درخواست شما موافقت شود. البته حتا در همین مورد نیز باید تمام مدارک لازم را ارائه دهید و شرایط گفته شده را داشته باشید. مثلا:

  • پاسپورت با اعتبار لازم
  • بیمه مسافرتی با اعتبار لازم
  • توانایی پرداخت هزینه های اقامت برای روزهای آتی 
  • عدم سابقه اقامت غیر مجاز در کشورهای حوزه شینگن
  • پرداخت هزینه تمدید ویزای شینگن
  • و ....
Photo by : Unknown

سخن آخر

توجه داشته باشید که برای اخذ ویزای شینگن لازم است تمام حقایق را بدون سانسور بیان کنید و از دروغ گفتن بپرهیزید؛ چرا که اگر یک بار درخواست ویزای شینگن شما رد شود دفعات بعد کار شما سخت تر و سخت تر خواهد شد.

شما تا به حال برای اخذ ویزای شینگن اقدام کرده اید؟

آیا ویزای شینگن شما تا به حال رد شده است؟

نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

28 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه
کاربر مهمان

سلام خيلي ممنون از سايت خوبتون و همه اطلاعات مفيدي كه ارائه ميكنين. منم يه سوال دارم كه خيلي ممنون ميشم اگه جواب بدين. ما يه ويزاي توريستي ١٥ روزه از سفارت اسپانيا گرفتيم و قصدمون اينه كه بعد از اسپانيا چند روزي بريم آلمان، حالا اگه اقامت تو آلمان جوري باشه كه ١٥ روزمون بشه ١٧ روز چه اتفاقي ميفته و چه مشكلاتي ممكنه پيش بياد؟ ممنون

زينب شيرازی

سلام دوست عزیز کارناوالی

این کار هم معنی با اقامت غیر مجاز در کشورهای حوزه شینگن هست که تبعات زیادی داره. به طور مثال از کشورهای این حوزه اخراج و دیپورت میشین و دیگه حق ورود به اروپا رو نخواهید داشت. 

از اونجا که اعتبار ویزای شما 15 روزه است، می تونین تا 10 روز رو در اسپانیا باشین و 5 روز بعدی رو به آلمان اختصاص بدین تا دچار مشکل نشین. توصیه ما اینه که این موضوع رو به هیچ وجه شوخی و ساده نگیرین که عواقب زیادی خواهد داشت. به طور مثال آلمان در این زمینه بسیار سختگیره و در قبالش سیاست های تنبیهی جدی داره.

با آرزوی سفری خوش

30 مرداد 1398

29 مرداد 1398

کاربر مهمان

با عرض سلام و خسته نباشید.میخوام برای ویزای ترانزیت اسپانیا اقدام کنم.سختگیری خاصی وجود داره؟باید تمکن مالیم رو اثبات کنم؟در کل امکان رد درخواست وجود داره؟ مقصدم کاراکاس ونزوئلا هستش و ویزا نیاز ندارم.ارائه رزرو بلیط رفت و رزرو هتل کافیه؟

زينب شيرازی

سلام دوست عزیز کارناوالی

این فرم رو کامل کنین تا جواب هاتون در اولین فرصت داده بشه: فرم مشاوره کارناوال

30 مرداد 1398

29 مرداد 1398

کاربر مهمان

سلام. برای پرواز های با توقف باید ویزای ترانزیت گرفت. اگر در یک پرواز 2 یا 3 توقف در حوزه شینگن داشته باشیم تنها یک ویزای ترانزیت از اولین کشور شینگن که وارد آن میشویم کافیست یا باید از هر سه کشور ویزای ترانزیت گرفت؟(مقصد به طور مثال اکوادور است که نیاز به ویزا ندارد)

زينب شيرازی

سلام دوست عزیز کارناوالی

بله لازمه که ویزای ترانزیت بگیرین. ویزای ترانزیت شینگن برا تموم کشورهای این حوزه قابل استفاده است و دیگه لازم نیست چند تا ویزای شینگن بگیرید. منتها لازمه برنامه سفر مشخص و دقیقی داشته باشین و بلیت هایتون رو گرفته باشین تا با توجه به اون اعتبار ویزای شما مشخص بشه. 

با آرزوی سفری خوش

 

24 مرداد 1398

24 مرداد 1398

کلیه حقوق مادی و معنوی برای کارناوال محفوظ است. استفاده از مطالب و تصاویر سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط کارناوال امکان پذیر است.