کارناوال - راهنمای سفر
ویدیو HD
نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

22 شهریور 1396

به روز رسانی

15 شهریور 1398

ترکمنستان، کشوری که پیشینه اش تنها به یک چهارم قرن می رسد و برای ده ها سال عضوی کوچک از اتحاد جماهیر شوروی به حساب می آمد و سالیان درازی را زیر طوق ژوزف استالین (رهبر و سیاست‌مدار کمونیست شوروی) و رویای دموکراسی او کمر خم کرده بود، تنها مدت زمانی کوتاه است که طعم استقلال را به زیر زبانش مزه مزه می کند. اگرچه داستان استالین و خونخواهی های شوروی برای ترکمن ها به پایان رسیده اما سیاستمدارانی تازه با آرزوهایی خودخواهانه تر از گذشته بر منسب قدرت این سرزمین نشسته اند. اما امروز نمی خواهیم از سیاست خسته کننده ی کشورها و آرزو های بی پایان دولتمردانشان سخن به میان آوریم بلکه می خواهیم سفری کوتاه به ترکمنستان داشته باشیم و زیبایی هایش را از نظر بگذرانیم.

ابتدا کمی با جغرافیای این کشور همسایه آشنا می شویم، شاید برایتان جالب باشد که هشتاد درصد از سرزمین ترکمن ها را بیابان فراگرفته و هر جایی که در آن آب یافت شده، آبادی ایجاد کرده اند. پس مقصدمان کشوری با آب و هوای خشک و گرم است اما هرچه به سمت دریای خزر برویم، خنکای دریا را بیشتر بر صورتمان حس می کنیم. عشق آباد، پایتخت این کشور است که مانند گوهری سفید در نزدیکی مرز ایران و ترکمنستان جای گرفته.

اما در سفرمان به ترکمنستان تنها نیستیم، جی تیندال (Jay Tindall)، عکاس آسیایی تبار ما را در این سفر همراهی می کند. قرار است تا از قاب دوربین او محو در زیبایی های این سرزمین شویم؛ زمانمان را به دیدن معماری منحصر به فرد عشق آباد و کاخ ها و ساختمان های کم نظیرش صرف می کنیم. آداب دوست داشتنی مردمان ترکمن را از نظر می گذارنیم و محو زیبایی های بیابان ها و روستاهای این کشور می شویم. با مرسومات خاکسپاری اهالی ترکمنستان آشنا می شویم و در نهایت با سفر به روستای دروازه و تماشای دروازه ی جهنم متحیر از این همه اعجاب، سفرمان  را به پایان می رسانیم.

پس کوله بارتان را آماده کنید تا با کارناوال به سفری مهیج و اعجاب انگیز به ترکمنستان رهسپار شوید.

Photo by : Unknown

1- کاخ عروسی در عشق آباد!

در آغاز سفرمان با جی تیندال، سری به شهر عشق آباد می زنیم، شهری تقریبا تازه تاسیس که به خاطر بافت شهریش از جنس مرمر سفید، با نام "شهر مرمرهای سفید" نیز شناخته می شود. سازه ای که در تصویر زیر می بینید، ساختمان شهرداری عشق آباد یا همان اشک آباد است که در سال 2011 توسط یک شرکت ترکیه ای ایجاد شد و آن را با عنوان "وِدینگ پالس" (Wedding Palace) یا کاخ عروسی می شناسند.

Photo by : Unknown

2- آسمان طلاکوب عشق آباد 

همانطور که در شهر عشق آباد سازه های مرمر سفید بسیار متداول هستند، گنبدهای طلایی رنگ هم از مرسومات این شهر محسوب می شوند و در گوشه گوشه ی شهر، آبی آسمان را با رنگ طلایی درخشانشان مزین کرده اند. 

Photo by : Unknown

3- سازه های بی مانند در کشور نوپا

این بار قاب دوربین عکاس، نمای دو سازه ی مهم ترکمنستان را به تصویر کشیده، ساختمان وزارت امور خارجه (Ministry of Foreign Affairs) در جلوی تصویر و بلندترین برج ترکمنستان (The Turkmenistan Tower) که در انتهای تصویر که با طرحی مانند ستاره ی آبی تزیین شده است. طبیعتا بلندترین سازه در هر کشور را به عنوان برج مخابراتی استفاده می کنند که ترکمنستان نیز از این قاعده مستثنی نیست. این کشور که کولاکی تازه در دنیای معماری به پا کرده، تنها از سال 1991 و پس از فروپاشی شوروی به کشوری مستقل تبدیل شده است.

Photo by : Unknown

4- ترکمن باشی کبیر

مجسمه ی طلای رئیس جمهور سابق ترکمنستان، صفر مراد نیازف که از سال 1990 تا پایان عمرش در سال 2006 با عنوان رییس جمهور مادام العمر در این مقام باقی ماند. اگرچه او از هیچ تلاشی برای به دست آوردن عنوان پادشاهی دریغ نکرده بود اما در نهایت به نام ترکمن باشی کبیر بسنده کرد.

Photo by : Unknown

5- مجسمه پیشگامان 

مجسمه ی گِلی از عده ای مرد مستاصل که شتری را در مسیری هدایت می کنند در شهر بلخان آباد ترکمنستان. شاید برایتان جالب باشد که بلخان آباد یکی از مهتمرین شهرهای پالایش نفت و گاز در ترکمنستان به شمار می آید.

Photo by : Unknown

6- خاکسپاری مردم ترکمنستان

مردمان هر کشوری آداب و رسوم مخصوصی در باب تدفین عزیزانشان دارند مثل مردم ترکمنستان. آن ها جنازه هایشان را به خاک می سپارند و روی قبرشان را با تیرک چوبی و شاخ های بز کوهی تزیین می کنند تا در راه رسیدن به بهشت و مبارزه با شیطان به مردگانشان کمک کنند.

Photo by : Unknown

7- صورت گلگون بانوی ترکمن خبر از سوز زمستان می دهد

غالب ترین نژاد ترکمنستان را ترکمن ها تشکیل داده اند و در اقلیت، روس ها و ازبک ها هم در این کشور زندگی می کنند. جی تیندال، مردمان ترکمن و البسه هایشان که از ترکیب رنگ های شاد و سرزنده دوخته شده، به خوبی به تصویر کشیده است. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

8- کاخ آغوزخان

کاخ آغوزخان (Oguzkhan Palace)، اقامتگاه رییس جمهور ترکمنستان در عشق آباد است، که ساختمان جدیدش در حوالی سازه ی قدیمی، در می ماه 2011 افتتاح شد. 

Photo by : Unknown

9- سوارکاران ترکمن 

به همان اندازه که اسب های ترکمن در جهان شهره شدند، همه ی دنیا بر علاقه و ارادت مردمان ترکمن به اسب و اسب سواری نیز واقفند. در تصویر یک معلم اسب سواری را در حال رام کردن این اسب زیبای ترکمن می بینید.

Photo by : Unknown

10- دروازه جهنم 

عکاسی که ما در این سفر اعجاب انگیز همراهیش می کنیم از میان روستاهای ترکمن و صخره ها و تپه هایی که با سنگ هایی به رنگ خون آغشته شده اند گذر کرده تا به دروازه ی جهنم رسیده است.

 تیندال به مکانی به نام دروازه ی جهنم در روستایی به نام دروازه (Derweze) سفر کرده و لحظاتی از زیبایی و مهم تر از آن، نمای حیرت انگیز این دروازه را به ثبت رسانیده است. او در صحبت هایش گفته که از لحظه ای که پایتخت مدرنیزه ی ترکمنستان را ترک گفته، لحظه به لحظه بیشتر مبهوت زیبایی های طبیعت این کشور شده است.

تاریخچه ی این دره ی آتش نشانی به سال 1971 برمی گردد، زمانیکه زمین شناسان شوروی مشغول حفر در این ناحیه بودند که گازی سمی را استنشاق کردند، برای از بین بردن این گاز و آثارش، آنان زمین را به آتش کشیدند و اینگونه شعله ای با قدمت تقریبا 45 سال به راه انداختند. بله، این دره از سال 1971 در سوز و گداز است. 

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

سخن آخر

سفر با عکاسی امروز را چگونه ارزیابی کردید؟ اگر تا به حال به ترکمنستان سفر کرده اید، این تصاویر یادآوری خاطرات گذشته را برایتان رقم زده است؟ یا برای دیدن دوباره ی این سرزمین وسوسه شده اید؟

دیدگاهتان را با ما در کارناوال به اشتراک گذارید.

3 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه

آدم آتیش میگیره که در بیست سی سال گذشته دنیا چه رشدی کرد، از دبی تا عشق اباد و آنتالیا و..و..عمان مسقط و...و..و..و ایران هیچ رشدی که در این بیست سال نکرد بلکه حسرت،استرس و فقر را دیدیم مگر انسان چند بار زندگی میکنه

واقعا فقط از تو عکس از جاهای تاریخی و قشنگ و توسعه یافته مقایسه میکنید با ایران اونم با اون همه وسعت. رفتی همه جاش رو دیدی بعد اینطور میگی. تو دبی و حاشیه شهرهاش غیر از پایتخت رو دیدی. اونا حتی نمیدونند لوله کشی گاز یعنی چی بعد شما راحت فندک گاز میزنی گاز برات روشن میشه. لطفا فقط از طریق رسانه قضاوت نکنید خودتونم برید دنبالش و بخونید همه جتبه هاش رو. ایران رو از دید فقط رسانه های خاص نبینید. ما به اندازه ۴۰ سال پیشرفت های خیلی عالی داشتیم مثل تو زمینه پزشکی و نانو و چیزهای دیگه. مشکل تو همه کشورها هست حتی تو همین کشورها که شما حسرتش رو میخورید فقط کافیه برید از شهرونداش بپرسید نه از رسانه خاص فقط ببینید

05 خرداد 1404

07 بهمن 1401

پس چرا همش از کشور ترکمنستان بدگوئی میکنن؟ میگن پادشاه قبلی شون یه کتاب نوشته و گفته همتراز با قرآن هست و همه باید ازبر باشن!!!!!

28 اردیبهشت 1399

ناشناس

عالی بود تشکر میکنم

14 اردیبهشت 1397

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و تمام خدمات گردشگری، همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 7.30 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست