آترا گل محمدی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
24 اردیبهشت 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
آفریقا، قاره ای که زیبایی های طبیعی و منحصر بفرد بسیاری را در خود جای داده. اگر به آنجا سفر کنید مطمئنا سوژه های بسیاری برای تماشا خواهید یافت، از طبیعت و حیات وحش منحصر بفرد و زیبایش گرفته تا زندگی مردمانی که با همه جای دنیا متفاوت است.
امروز از میان تمامی زیبایی های این قاره، عکس هایی بسیار جذاب از بین لحظات ناب و دیدنی زندگی روزمره قبیله عفار (afar) برایتان تهیه نموده ایم. قبیله ای که از سالیان دراز در این دیار زندگی می کردند و با نام داناکیل مشهورند. می خواهیم چند لحظه ای را به جستجو در زندگی متفاوت آن ها بپردازیم؛ متفاوت از آن جهت که شرایط زندگیشان با ما یکسان نیست و امروز این فرصت محیا شده تا برخی از این تفاوت ها را در قالب تصاویری جذاب برایتان نمایان کنیم.
در شمال شرقی آفریقا، پهنه ای که به نام شاخ آفریقا مشهور است مردمانی از قوم عفار زندگی می کنند. جمعت آن ها 3 میلیون نفر است که در سه کشور جدا از هم پراکنده اند: اتیوپی (Ethiopia)، اریتره (Eritrea) و جیبوتی (Djibouti). عکاس امروزمان برای شکار صحنه هایی تکان دهنده به این مناطق سفر کرده تا تصاویری زیبا از زندگی این مردمان را به ثبت برساند. او می گوید: در شمال شرقی اتیوپی و در منطقه ی سمرا (Semera) کودکانی را ملاقات کردم که از مدرسه رفتن شادمان بودند اما هیچ وقت مطمئن نیستند که آیا می توانند برای همیشه در کلاس شرکت کنند یا خیر! زیرا کار مهمتر و حیاتی تری دارند که همیشه باید انجام بدهند و آن جستجو برای آب است، هم برای خودشان و هم برای خانواده هایشان. این مردم در 50 سال اخیر به علت قرار گرفتن در ناحیه ای خشک و بی آب بسیار رنج بردند و با مشکلات متعددی از جمله بی آبی و کمبود غذای مناسب مواجه شدند. امروز با یکدیگر همراه می شویم تا تصاویری از زندگی با مشقت قبیله ای با اصالت را نظاره گر شویم. تصاویری که ما را به فکر فرو می برد و تاثیر بسیاری رویمان خواهد گذاشت.
با کارناوال همراه باشید.
شاید در نگاه اول، تصویر گویای قدم زدن در میان مزرعه ای سبز باشد اما این واقعیت ندارد. شما با پدیده ای با نام خشکسالی سبز مواجه هستید؛ پدیده ای که در آن بارش های محدود سبب رشد این گیاهان کوچک می شود
مردمان عفار همیشه زندگی عشایری دارند و برای جنگ های قبیله ای با همسایگانشان بسیار مشهورند. آن ها برای پیدا کردن مکان مناسب برای چرای شترها و گاو هایشان باید از مکانی به مکان دیگر بروند و مدام تغییر مکان دهند. اما اخیرا متوجه شدند که این گونه زندگی کردن باید پایان یابد و تا ده سال آینده تعداد خانواده هایی که سعی می کنند نحوه ی زندگی عشایری را تغییر دهند تا کودکان را به مدرسه بفرستند، افزایش می یابد.
بدون محافظت از گرما و وزش باد، پرورش دادن گیاهان غیر ممکن است برای همین مردم در کلبه هایی سنتی با نام باررا (Barra) زندگی می کنند که ورودی و پنجره های کوچکی دارد.
اگر خوش شانس باشند آب را در ایستگاه اول پیدا می کنند و اگر نه باید 5 کیلومتر دیگر و حدود 2 ساعت پیاده روی کنند تا به پمپ آب دوم برسند. سپس اگر پمب آب خشک نشده یا نشکسته باشد با ظرف آب های پر و زرد رنگشان راهی مدرسه می شوند.
در مدرسه گرد و خاک همه جا و حتی صورت کودکان را فرا می گیرد و از آبی که جمع آوری کرده اند، برای تمیز کردن استفاده می کنند. این آب برای نوشیدن و هم در سرویس بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. در هر صورت بچه ها باید آب را ذخیره کنند برای همین زمانی که دمای هوا تا 40 درجه می رسد، کودکان بعد از غروب آفتاب به خانه باز می گردند.
مدرسه ای در سمرا در سال 2012 ساخته شده و شامل کلاس های ابتدایی و متوسطه برای 230 دانش آموز با 13 معلم می باشد.
مدیر مدرسه می گوید: قبل از خشک سالی مشکلات دریافت کتاب های آموزشی، خودکار و یا گچ بوده اما در حال حاضر مشکل اصلی مدرسه پیدا کردن آب است.
بعد از جستجویی طولانی برای آب، بچه ها خسته و دیر به کلاس می رسند. همه برای پیدا کردن آب باید مسافت را پیاده روی کنند زیرا اتومبیل یا هیچ وسیله ی نقلیه دیگری وجود ندارد و نمی تواند در بیابان شنی دوام بیاورد.
در این منطقه ی بسیار گرم پیدا کردن آب برای ادامه ی زندگی موضوعی حیاتی است، این کودکان کوله پشتی خود را در عوض گرفتن این ظرف های آب زرد رنگ داده اند.
آن ها بهترین زمین ها را از مردم افار گرفتند و از آن جایی که مقدار زیادی آفت کش برای کشاورزی استفاده می کنند این مردم می ترسند که آب موجود برای خودشان و دام هایشان نامناسب شود.
اگر این قانون را زیر پا بگذارند، کودکانشان اجازه ی رفتن به مدرسه نخواهند داشت و کمک های غذایی هم دریافت نمی کنند. خودشان می گویند: به دام افتاده اند و راهی دیگر برای زنده ماندن ندارند.
آن ها می توانند خانه ها، مواد غذایی و آب مورد نیازشان را توسط حیواناتشان حمل کنند و به جای آب از شیر حیوانات برای رفع عطش و از گوشتشان برای غذا، تغذیه کنند اما حیوانات هم برای زنده ماندن نیاز به آب دارند.
عکاس می گوید: زمانی که می خواستم منطقه را ترک کنم، با دوربین پولاروید یک عکس فوری گرفتم و به یک کودک دادم. اما به سرعت زنی پیر و عصبانی نزدیک شد و فریاد زد: ما در این جا یکسال خشک سالی داشتیم و عکس های خود را نیاز نداریم...
آیا از تماشای این تصاویر لذت بردید؟
آیا با اقوام عفار آشنایی داشتید؟
با دیدن این تصاویر چه احساسی در شما ایجاد شد؟
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بانگ جرس می آید.. زندگی رفتن و راهی شدن است فقط پای به ره نِه، تا کشف کنی آنچه نیست در نقشِه. علاوه بر خانه ی آدم، هیچ جا مثل این کره خاکی نمی شود.فرمول های بزرگ و کوچک را کنار گذاشته و نحوه بستن
...
آیا این مطلب مفید بود؟
2 دیدگاه
نسیم گشت جوین
بسیار تاسف انگیز است در قرن 21 شاهد این صحنه ها باشیم
انتشار:25 اردیبهشت 1396
آیا این دیدگاه مفید بود؟
فرامرزی
بسیار ناراحت کننده بود دیدن این تصاویر.امیدوارم بشریت قدری بخود ایند و وجدانها بیدار شوند .نوع دوستی بوجود اید وظلم ها وحب نفس کنار رود تا تمام مردم جهان بسویه از نعمتهای خدادادی بهره مند شوند.بسیار غمزده شدم
انتشار:25 اردیبهشت 1396
آیا این دیدگاه مفید بود؟
اپلیکیشن کارناوال
با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.
Android
IOS
هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!
کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.