
نسیم امینی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
14 تیر 1397
به روز رسانی
15 شهریور 1398
تا به امروز، افراد بسیاری بر موضع قدرت نشسته اند، عده ای دلسوز ملت بوده و برای حفظ انسانیت بر روی کره زمین و کمک به دیگر افراد، خدمات بسیاری انجام داده اند؛ اما برخی دیگر، با خودکامگی و ستمگری، موجب ناراحتی مردم شده اند. یکی از جنجالی ترین افراد حال حاضر جهان، دونالد ترامپ نام دارد. این شخص، از زمانی که برای ریاست جمهوری آمریکا نامزد شد تا کنون، جنجال های بسیاری در دنیا به پا کرده و حتا این مساله که ایشان، هم اکنون رییس جمهور آمریکا هستند مساله ای بسیار عجیب است.
از تازه ترین جنجال هایی که این رییس جمهور به راه انداخته، می توان به قانونگذاری درباره پناهنده ها اشاره کرد. بر اساس قوانین جدیدی که دولت ترامپ وضع کرده، تمامی مهاجرانی که به صورت غیر قانونی از مرزهای آمریکا عبور می کنند، «مجرم» هستند و تحت پیگرد قرار می گیرند؛ اما این پایان ماجرا نیست. هنوز جنجال این سیاست گذاری های ترامپ به پایان نرسیده بود که شوک تازه ای نیز بر دنیا وارد شد. از آن جایی که این افراد، مجرم به شمار می روند، باید دوران محکومیت خود را در زندان سپری کنند؛ اما نگهداری کودکان در زندان های فدرال آمریکا ممنوع است، پس آن ها را از پدر و مادرشان جدا می کنند و به مرکزی برای نگهداری از کودکان پناهندگان می فرستند. بنا بر صحبت های سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا، بین تاریخ ۱۹ آپریل تا ۳۱ می، ۱۹۹۵ کودک زیر سن قانونی از ۱۹۴۰ نفر بزرگسال همراه شان، در مرز جنوبی آمریکا جدا شده اند. البته درباره این ارقام شک و شبهه بسیاری وجود دارد و بسیاری بر این عقیده اند که رقم واقعی، به مراتب بیشتر از آنچه اعلام شده، است.
حال تمام دنیا در بهت و نگرانی فرو رفته اند، چه اتفاقی برای این کودکان می افتد؟ متاسفانه بر اساس گزارش ها در مورد کمپ نگه داری این بچه ها، گفته شده که صدها کودک در قفسهایی با کف بتنی زندگی می کنند و اصلا وضعیت خوشایندی وجود ندارد. چطور می توان چنین خبری را شنید و تاب آورد؟! آیا حقیقتا می توان پذیرفت که کودکانی معصوم، با وجود داشتن خانواده، در چنین شرایطی رشد و نمو پیدا کنند؟ همان طور که هیچ انسان دردمندی نمی تواند چنین خبری را بپذیرد، شهروندان آمریکا و مکزیک نیز این فرمان را برنتابیدند و در تاریخ 30 ژوئن امسال (2018) به خیابان ها آمده و دست به تظاهرات مسالمت آمیز زده اند. این افراد به دنبال خشونت نیستند و تنها در فکر کودکان بی پناهی هستند که در وضعیتی اسفناک روزگار می گذرانند. در ادامه به تماشای تصاویر این راهپیمایی می نشینیم و بیشتر از حال و هوای حاکم بر این روزهای آمریکا خبردار می شویم.
با کارناوال همراه شوید.
1- ما اهمیت می دهیم...
بر اساس سیاست جدید ترامپ، همه مهاجرانی که به طور غیرقانونی از مرزهای آمریکا عبور میکنند، مجرم شناخته می شوند و تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند. اما از آنجایی که نگهداری کودکان در زندان فدرال ممنوع است، آنها را از والدین شان جدا می کنند و به مرکزی برای نگهداری از اطفال می برند.
این خانمی که در تصویر مشاهده می کنید به همراه جمعی دیگر از معترضان، جلوی زندان فدرال آمریکا در شهر لس آنجلس رفته است تا به زندانیان یادآوری کند که مردم آمریکا بر خلاف دولت هنوز هم به آن ها اهمیت می دهند.
2- کاخ سفید
تصویر مقابل در پایتخت کشور آمریکا، واشینگتن دی. سی. ثبت شده است و جمعی از معترضان را نشان می دهد که در مقابل کاخ سفید، دست به اعتراض علیه سیاست های خشونت آمیز رییس جمهور آمریکا زده اند.
3- آمریکا به ستوه آمده
تجمع اعتراضی مردم به سیاست های ترامپ در مورد پناهندگان، در مقابل شهرداری لس آنجلس
4- خدا به آمریکا رحم کند...
تصویر پیش رو در یکی از شهرهای ایالت آیووا (Iowa)، به نام مارشالتاون (Marshalltown) به ثبت رسیده است. مردی که در میانه تصویر به چشم می خورد، با این پیغام به جمع معترضان پیوسته است: "خداوند به آمریکا رحم کند"
5- خیلی از کودکان، چنین فرصتی ندارند
این تصویر نمونه بارزی ست از هر آنچه کودکان احتیاج دارند؛ خانواده. عکاس هنرمند به زیبایی لحظه پیش رو را در میان معترضان شهر مارشالتاون شکار کرده است.
6- مسیح هم مهاجر بود...
پلیس های حفاظتی کاخ سفید، بر سر معترضان آب می پاشند تا آن ها را متفرق کنند. اما این فرد، با استقامتی ستودنی همچنان ایستادگی می کنند تا شاید بتواند، در زندگی هزاران کودک تغییر بزرگی به وجود آورند. بر روی پلاکاردی که او در دست دارد نوشته شده، مسیح هم یک مهاجر بود!
7- من کودک هستم
باز هم تجمع مردم در پایتخت و پلاکاردهای خلاقانه شان. این افراد، تمام احساسات خود را با این تصاویر بیان می کنند.
8- نمایی دیگر از راهپیمایی کنار کاخ سفید
9- اعتراض ها به مکزیک کشیده شد
تظاهرکنندگان در مقابل سفارت آمریکا، در شهر نیومکزیکو صف بسته اند و به سیاست های رییس جمهور آمریکا در مقابل پناهندگان معترضند.
10- فرزندان را از خانوده ها جدا نکنید
این تصویر نیز در پایتخت مکزیک، شهر نیومکزیکو، عکاسی شده است و معترضان را در مقابل سفارت آمریکا نشان می دهد.
11- تظاهرات پرشور در شیکاگو
12- کودکان را آزاد کنید!
13- اعتراض در آرامش
نیروهای امنیتی تظاهرکنندگان را کنترل می کنند و شرایط را آرام نگاه می دارند.
14- تظاهرات در تگزاس هم جریان دارد
15- پاسخ کوبنده به ملانیا
چندی پیش ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا، به کمپ نگه داری از کودکان پناهنده سر زد؛ اما لباسی که این شخص بر تن داشت، جنجال زیادی به پا کرد. بر روی لباس این بانو نوشته شده بود: «من حقیقتا اهمیت نمی دهم، تو چطور؟»
حال این آقای معترض با پلاکاردی پاسخ او را داده است که من اهمیت می دهم.
16- سعی کنید با کفش های آن ها راه بروید
سخن آخر
گشتی در دو کشور مکزیک و آمریکا زدیم و راهپیمایی اعتراضی مردم را در قبال قانون ناجوانمرادانه دولت آمریکا به تماشا نشستیم. هیچکس در دنیا نمی تواند بپذیرد که خردسالی را از والدینش جدا کنند و در کمپ هایی با شرایط اسفناک نگه داری شود؛ آمریکایی ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و دست به اعتراض علیه رییس جمهور خودکامه خود زده اند.
نطر شما درباره قانون های جدید دولت آمریکا نسبت به پناهندگان چیست؟
با تماشای این تصاویر چه احساسی داشتید؟
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه جدید