کارناوال - راهنمای سفر
ویدیو HD
سحر بحیرائی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

03 شهریور 1398

به روز رسانی

03 شهریور 1398

در این مطلب قصد داریم شما را با غذاهای خیابانی تبریز آشنا کنیم. غذاهای تبریز طیف بسیار گسترده ای از انواع آش، کوفته و غذاهای نانی تا شیرینی های خوشمزه را در بر می گیرد؛ اما این بار از بهترین و معروف ترین غذاهای تبریز که در سفره  تبریزی ها یافت می شود میگ ذریم و پا به خیابان های شهر می گذاریم تا از خوشمزه های ارزان و خوشمزه خیابانی با خبر شویم. با ما همراه شوید.

Photo by : Amir Sadeghi | Fars

1- یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ

هر جای تبریز که قدم بزنید چرخ دستی هایی را خواهید دید که سینی بزرگی از سیب زمینی پخته و تخم مرغ را سرو می کنند. این غذای دلچسب و ارزان جزو جدانشدنی گشت و گذار در شهر است که آن را با کره و گاهی خیارشور و گوجه سرو می کنند و امتحان کردن آن برای هر مسافری واجب است. هر زمان از سال که به شهر تبریز سفر کنید این خوشمزه ساده را می توانید اطراف پارک ایل گلی پیدا کنید.

مطالب مرتبط

2- جزبز و جگر بارساخ (جیز بیز یا جغور بغور و خوش گوشت)

جزبز یا همان جغور بغور از دیگر غذاهای خوشمزه تبریزی بوده که شباهت زیادی به واویشکای رشتی دارد. این غذای خوشمزه از ترکیب جگر سفید و روده گوسفند چرخ شده تهیه می شود؛ به این صورت که ابتدا پیاز را سرخ کرده و جگر، ادویه جات و گوجه خرد شده را به آن می افزایند. این خوراک خوشمزه خیابانی را می توانید اطراف بازار زیبای تبریز پیدا کنید. جگر بارساق هم خوارکی کاملا مشابه جزبز است و از مخلوط جگر و روده گوسفند به همراه پیاز، گوجه و فلفل تهیه می شود. این غذای خوشمزه را تبریزی ها با نوشیدنی جدانشدنی از سفره های شان یعنی دوغ امتحان می کنند. 

مطالب مرتبط

sobhanehsaraye Bahram

3- آش دوغ | آیران آشی

آش دوغ از محبوب ترین آش های تبریز به شمار می رود و موادی مثل سبزی آش، حبوباتی مثل نخود، دوغ محلی و گوشت قلقلی در آن استفاده می شود. در این آش گاهی تخم مرغ همزده هم اضافه می کنند. البته این آش را نمی توانید همه جای شهر بخورید؛ اما معمولا در فصل سرد گوشه و کنار پارک معروف ایل گلی تبریز می توانید آش دوغ را پیدا کنید.

4- ایشلی کوکه | نان روغنی 

اگر در شهر تبریز قدم بزنید مغازه های نان پزی زیادی را خواهید دید که همیشه در حال پخت نان های محلی و تازه هستند. یکی از این نان های محبوب، ایشلی کوکه است. این نان لذیذ از ترکیباتی مثل شیر، آرد، زنجبیل، تخم مرغ، ماست و ... تهیه می شود. این نان خوشمزه را بهتر است داغ بخورید و اگر می خواید تازه آن گیر تان بیاید حتما صبح زود به نان پزی بروید.

5- بلال کبابی با دوغ

نزدیک همان چرخ دستی های تخم و مرغ و سیب زمینی را که خوب نگاه کنید خوراکی خیابانی و خوشمزه دیگری به شما چشمک می زند. بله بلال های شیری بسیار خوشمزه ای که در حال کباب شدن روی ذغال هستند و بوی شان حسابی اشتها برانگیز است. این بلال ها با لیمو و کره و معولا به همراه دوغ های شیشه ای سرو می شوند.

Photo by : Unknown

6- لبو و پخله یا باقلا

این میان وعده دلچسب و قدیمی در همه شهرهای ایران پیدا می شود. تبریز هم یکی از این شهرهاست که در هوای سرد گوشه و کنارش پر می شود از چرخ دستی هایی که در حال فروش لبو و باقالی پخته (پخله) با چاشنی گلپر هستند. اگر در هوای سرد به تبریز رفتید این خوشمزه خیابانی را در این شهر هم امتحان کنید.

Amir Sadeghi | Fars
Amir Sadeghi | Fars

سخن آخر

با کارناوال گشتی در خیابان های تبریز زدید و با خوراکی های خوشمزه خیابان های شهر آشنا شدید. شما تا کنون کدام یک از این خوراکی ها را امتحان کردید و کدام یک را توصیه می کنید؟

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذراید.

3 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه
مسعود

با تشکر از مطالب خوبتون . خیلی عالی بود

08 خرداد 1395

وحید

وری وری گود

08 خرداد 1395

مهرداد

با سلام به همشهری های خوب تبریز من اصالتاً زاده تبریز و آذری هستم و بزرگ شده تهران خیلی از زادگاهم برای همسر و فرزندم تعریف ها کرده بودم که خلاف واقع هم نبود عید سال گذشته که به تبریز سفر داشتیم برای خلق یک خاطره به یاد ماندنی ، و پس از پرس و جو از مردم تبریز در خصوص رستوران عالی شهر، وعده ناهار را در رستوران بزرگ (حاج علی) که اسم کوچک رضا نیز با رسم الخط ریز تر کنارش نوشته شده بود ( در بلوار منتهی به شاه گلی) مهمان شدیم. از انبوه خودروهای مدل بالای پارک شده پیرامون رستوران ، حدث میزنی که باید محیط مناسبی را انتخاب کرده باشی ؟! به اقتضای حرفه ام (هتلداری) تمام زوایا را همیشه ملاحظه می کنم مرد پارک بان محترمانه و به گرمی پذیرای مراجعین بود. مساحت رستوران تقریباً بزرگ و مناسب می نمود. رستوران شلوغ و پرسنل از نظر تعدادی در حد استاندارد ( و اندکی بیشتر) بودند ولی بی برنامه گی یا خلط وظایف در حرکاتشان موج میزد و شاید به لحاظ تعداد بالای مراجعین (حدود 85 % ظرفیت ) دستپاچگی شان مشهود بود. معماری و طراحی رستوران قدیمی و اصلاً جذابیتی نداشت میزهای قدیمی با روکش پارچه و نایلون و صندلی های پلاستیکی ( که عموماً برای محیط های باز و اغذیه فروشی های کوچک استفاده می شود) با پیراهن پارچه ای سفید پوشش داده شده بودند. نظافت کلی رستوران هم حرفی برای گفتن نداشت . حضور کادر پذیرایی (سرمیزبان ، میزبان , باس بوی ، ویتر) با ژولیدگی اکثریت شان و عدم رعایت نظافت در حد و پرستیژ نام بزرگ جلوه داده شده رستوران حاج علی رضا ... برازنده نبود. از منو تک برگ لمینت شده !؟! که قیمت غذاهایش در حد تاپ ترین رستوران های تهران بود امیدوار بودم که تمام این نواقص با کیفیت خوب غذاها !!! کم رنگ تر خواهد شود سفارش گیری مبتدی انه میزبان ( که با بدترین هیبت ؛ روپوش سفید لک گرفته ، آستین های بالا زده، تکمه یقه باز ، موهای فر نامرتب ، چهره عرق کرده، شکم برآمده که در حد کندن تکمه های روپوش فشار وارد می آورد ، حضور با دم پایی پلاستیکی کهنه قهوه ای رنگ و بی اطلاعی ناآگاهی از محتوای غذاهای منو فقط این غذا را داریم آن یکی تمام شده است !!! و . . . ) ظروف مورد استفاده در حد یک رستوران بین راهی در مسیر مترود چلوکباب سلطانی ، چلوکباب بختیاری و جوجه کباب سفارشی ما با تمام ولعی که به خوردن پیدا کرده بودم ، با صرف نزدیک به نیم غذا منصرف شدم (کیفیت سلطانی و جوجه بد نبود ولی اصلاً در حد بهای آن و انتظار ما نبود. کباب بختیاری سفارش شده به لحاظ بوی گندی که از گوشت قرمز کباب شده آن ساتع می شد غیر قابل تحمل و تصور بود. سرمیزبان را صدا کردم و توضیح خواستم ......... جوابی نداشت و تفره می رفت و چون سماجت مرا دید اشاره به آقای جوانی (پسر صاحب رستوران) که با کت و شلوار سرمه ای در نزدیکی پدر مشغول بازی با گوشی !!! خود بود کردند که جواب مان را از او بگیریم. و چون ایشان به لحاظ مشغله فکری در شبکه مجازی !!! اصلاً متوجه اصل قضیه نشد لاجرم به خود حاج علی رضا که پشت میز مدیریت که صندوق هم بود مراجعه کردم برای آن که شائبه ای پیش نیاید و در پی اولین سئوال ایشان که " کدام میز بودید" با اعلام نمره میز صورتحساب را پرداخته و از ایشان خواهش کردم جهت فهم اینکه چه در آشپزخانه اش میگذرد و چه به خورد مردم داده می شود و . . . قبول زحمت کنند و فقط یک تکه (تأکید مجدد کردم یک تکه تا به سلامت ایشان لطمه ای وارد نشود) از چلوکباب بختیاری که 98% آن روی میز رها شده میل فرمایند. بی توجهی و بی میلی شان را که دیدم فکر کردم متوجه عرض من نشدند با زبان آذری صحبت می کردم و انتظار شنیدن یک جواب قانع کننده را داشتم ولی ظاهراً حاج علی رضا بهتر از من و هر کس دیگری میدانست که کی و چه مواد اولیه ای تهیه کرده و چه روشی برای طبخ و سرو آن در پیش دارند ظاهر امر اشاره به میل حاجی برای اندوختن بیشتر هر چند به قیمت خط بطلان کشیدن به نام شهر تبریز و غذاهای خوبش و نام رستوران حاج علی رضا بود خیلی خیلی متأسف شده بودم که چه چیز می تواند باعث این اتفاق بوده باشد ؟؟؟؟ با خاطری مکدر مجبور به ترک شهرم تبریز بشوم در حالی که برای گذرندن تعطیلات نوروز تصمیم داشتیم بمانم و سایر نقاط بی نظیر آن را خانواده ام معرفی کنم شاید هم انتظار من بی مورد بود !؟! متاسفم

محمد

باسلام محلی که رفتین رستوران حاج علی نیست بلکه حاج علیرضا هستش ودر جه 2 رستوران حاج علی توی خیابان دارایی ورودی بازار از سمت مسجد مطهری نرسیده به ایکی قاپیلی

29 آذر 1395

فرهاد اذربایجانلی

متاسفانه شما بدون هیچ اطلاعی رفتین رستورانی که خود تبریزیا اصلا نمیرن، درضمن با یک گل بهار نمی شود، شما می تونستید با چند ساعت گردش و جستجو رستوران های خوبی پیدا کنید.

12 اسفند 1395

09 خرداد 1395

کلیه حقوق مادی و معنوی برای کارناوال محفوظ است. استفاده از مطالب و تصاویر سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط کارناوال امکان پذیر است.