
رضا قره غریبی
انتشار
15 شهریور 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
این بار در مشاهیر گردشگری با میرزا محمد علی محلاتی که به حاج سیاح مشهور بود، آشنا خواهیم شد.
دلیل شهرت
حاج سیاح 18 سال در سفر بود و به بخش های مختلفی از جهان سفر کرد و داستان های این سفر در کتابی به نام " سفرنامه حاجی سیاح محلاتی" نگارش شده است. هنگامی که او در سفرهایش به کشور آمریکا رسید، 2 مرتبه فرصت دیدار با رییس جمهور وقت آمریکا ( یولیسیز سایمن گرانت ) را پیدا کرد. حاج سیاح توانست از دادگاهی در ایالت کالیفرنیا، تابعیت کشور آمریکا را اخذ کند و لقب نخستین ایرانی که تابعیت آمریکا را دریافت کرد، بدست آورد.
حاج سیاح رابطه نزدیکی با سیدجمالدین اسدآبادی داشت و او از حاضرین در صحنه انقلاب مشروطه بود، به همین دلیل نزدیک به 20 ماه را در زندان سپری کرد.
به دلیل سفرهای زیادش در داخل ایران و دیگر کشورهای جهان به او لقب حاج سیاح را داده اند.
تولد
وی در سال 1215 خورشیدی در محلات تهران به دنیا آمد.
زندگی
او در روستا در میان خانواده ای با تفکرات روشن به دنیا آمد، پدرش محمد علی را برای تحصیلات به شهر تهران فرستاد و پس از برای ادامه تحصیل به کمک عمویش که از وضع مالی خوبی برخوردار بود به نجف و کربلا فرستاده شد. تحصیلات در آن دوران باعث شد وی نگرش جدید و تازه ای به اتفاقات و مسائل پیرامون خود داشته باشد.
نگرش و تفکرات او باعث شد تا در سن 23 سالگی سفر بلند مدت خود را آغاز کند و پس از 18 سال سفر در سال 1256 خورشیدی به ایران بازگشت و وارد مباحث مربوط به انقلاب مشروطه شد. حاج سیاح به دلیل نوشتن نامه ای بسیار انتقادآمیز علیه حکومت راهی زندان شد.
مرگ
حاج سیاح هیچگاه از فعالیت های سیاسی فاصله نگرفت و نهایت در سال 1304 خورشیدی چشم از جهان گشود.
تصویری از حاج سیاح، هنگامی که در زندان بود.
یولیسیز سایمن گرانت رییس جمهور آمریکا
#مشاهیر گردشگری جهان را در کارناوال بشناسید.
دیدگاه جدید