
کارناوال
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
25 آبان 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
همه ی ما بارها و بارها تصاویری از کشور عزیزمان ایران دیده ایم؛ زیبایی های این سرزمین باعث شده تا عکاسان به گوشه و کنار آن بروند و به ثبت جذابیت هایی کم نظیر بپردازند. البته فقط عکاسان داخلی نیستند که مسحور جلوه های این مرز و بوم شده اند؛ بلکه هنرمندانی از آن سوی مرزها نیز به خاک ایران عزیزمان قدم می گذارند و دست به دوربین می شوند تا بهترین یادگاری ها را با خود به همراه ببرند. آن ها از شمال تا جنوب ایران را می گردند تا سوژه های ناب را یکی یکی شکار کنند و حیرت انگیز ترین عکس ها را خلق نمایند.
جورج گرستر (Georg Gerster) یکی از این عکاسانی است که بار سفر بست و راهی ایران شد. وی هنرمند قابلی در ثبت تصاویر هوایی به شمار می آید و شهرت زیادی در این زمینه به دست آورده است. او در 30 آوریل 1928 در سوئیس متولد شد و سال های زیادی را به تحصیل در رشته ی زبان های کلاسیک و یادگیری آن ها پرداخت. جورج از سال 1950 به عنوان یک سردبیر مشغول به کار گردید؛ اما تنها 6 سال در این حرفه دوام آورد و شوق کشف تازه ها در آن سوی مرزهای کشورش باعث شد تا از سال 1956 به عنوان یک روزنامه نگار آزاد فعالیت کند و به صورت تخصصی به تهیه گزارش و ثبت تصاویر هوایی از اقصی نقاط جهان بپردازد.
او به یکی از حرفه ای ها در عکاسی هوایی بدل شد و تا دو دهه همه ی ایرلاین ها و شرکت های هواپیمایی از تصاویر او برای تبلیغات و پوسترهای خود استفاده می کردند. وی بیشتر کشورهای جهان را گشت و حتی به قطب جنوب نیز سفر کرد. این عکاس حرفه ای در سال های 1976 تا 1980 راهی ایران شد و بر فراز آن به پرواز در آمد تا دیدنی ترین تصاویر را به ثبت برساند.
در ادامه می خواهیم به مجموعه تصاویر او از ایران نگاهی داشته باشیم و از فراز آسمان کشورمان به تماشای گوشه گوشه ی این سرزمین مشغول شویم. با کارناوال همراه باشید و ایران را به گونه ای دیگر ببینید.
در این مطلب تنها تعدادی از این تصاویر را مرور می کنیم و در مطلبی دیگر به ادامه ی آن ها می پردازیم...
1- زمین هایی در اطراف سنندج، کردستان | 1976
2- از انشعابات رود کارون، خوزستان | 1976
3- کلوت های سیستان | 1977
4- آرامگاه کوروش در پاسارگاد، فارس | 1976
5- زمین های کشت دیم در نزدیکی بوشهر | 1976
6- بر فراز خوزستان | 1976
مردی در حال شخم زدن زمین های بلا استفاده است و گویی بر زمین نقوش خاصی ایجاد می کند.
7- در حوالی سنندج، کردستان | 1976
8- نشانه های صنعتی شدن تهران | 1978
9- شکوه تخت جمشید، فارس | 1976
10- گندمزارها و زمین های کشاورزی، لرستان | 1976
11- برداشت نمک در دریاچه مهارلو، فارس | 1976
12- فیروز آباد، فارس | 1976
13- حوالی تخت سلیمان، آذربایجان غربی | 1976
14- مشهد مقدس، خراسان رضوی | 1977
15- بین شاهرود و دامغان، استان سمنان | 1978
16- کویر سیستان | 1977
17- کاروان شتر، کرمان | 1977
18- آرامگاه سعدی در شیراز، فارس | 1976
سخن آخر
با هم چند دهه به عقب برگشتیم و در آسمان ایران گشتی زدیم تا زیبایی های آن را از لنز دوربین یک عکاسی سوئیسی ببینیم. از این سفر لذت بردید؟
نظرتان در مورد این تصاویر چیست؟
آیا تجربه عکاسی هوایی داشته اید؟
نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید...
2 دیدگاه

سروش
خوب بود....!!! دمش گرم....ممنون از شما
26 آبان 1396

مهرداد
جالب بود مرسی
26 آبان 1396