karnaval.ir

نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

17 تیر 1397

به روز رسانی

15 شهریور 1398

ایران عزیزمان، سرزمینی چهار فصل است و در هر کدام از فصل هایش، جلوه هایی زیبا و خاطره انگیز را برای مان رقم می زند. به هر سوی این سرزمین که می نگریم، حال و هوایی متفاوت، غافلگیرمان می کند. در مناطق شمالی، می توان از باران های گاه و بی گاه لذت برد و تابستان های داغ را در خنکای غرب کشور و در دامنه رشته کوه زاگرس سپری کرد. زمستان های سرد، زمان مناسبی ست برای سفر به نواحی جنوبی؛ جایی که می توان بدون هیچ نگرانی از رنگ و بوی خوش بهار در زمستان ها لذت برد. همان گونه که آب و هوا در هر فصل از سال، تجربه ای زیبا برای مردم پدید می آورد، خوراکی های فصلی نیز، به هر زمانی از سال طعم و مزه ای دل انگیز می بخشند. بهار چشم نواز را با میوه هایی همچون توت فرنگی و چغاله بادام سپری می کنیم. پاییز با انارهای دانه یاقوتی اش دلبری می کند و زمستان و پرتقال هایش هم که زبانزد همه هستند. اما تابستان، این فصل گرم هم طعم های مخصوص خود را به همراه می آورد.

بسیاری از ما تابستان را با طعم شیرین انگور به خاطر می آوریم؛ میوه ای که از زمان های بسیار دور مورد استفاده بشر بوده است، حتا برخی معتقدند انسان از این میوه شیرین و دلچسب، پیش از پیدایش غلات نیز استفاده می کرده است. گفته می شود در گذشته انگور به صورت وحشی و به مقدار فراوان در جنگل‌ها وجود داشته و انسان های اولیه با برگ و میوه آن روزگار می گذراندند. از درخت انگور با نام «تاک» نیز یاد می شود و برگش را «مو» می نامند. با فرا رسیدن بهار و زمانی که دیگر زمین از سوز سرما نجات پیدا کرده است، انگور آغاز به رشد می کند؛ اما هرچه دما بالاتر رود، تاکستان ها به آبیاری بیشتری احتیاج خواهند داشت. این میوه، علاوه بر طعم شیرین و عسل مانندش، خواص دارویی بسیاری نیز دارد که هرچه از آن صحبت کنیم تمامی نخواهد داشت. 

خوشبختانه ایران، تاکستان های بسیاری دارد و همین باعث می شود تا از طعم لذیذ این میوه تابستانی محروم نمانیم. در استان های متعددی، پرورش انگور نقشی اساسی در کشاورزی دارد. در خوزستان و شهرستان کارون نیز، پرورش انگور جای خود را پیدا کرده است و هرساله، انگورهای دانه درشت این شهرستان به دیگر نقاط سرزمین مان و حتا خارج از کشور توزیع می شود. امروز می خواهیم به خطه کارون سفر کنیم و تلاش مردم را برای چیدن انگور در روستای غزاویه بزرگ به تماشا بنشینیم. روستای غزاویه بزرگ یا غزاویه الکبری در ۹ کیلومتری شهر اهواز و در طرف شرقی رود کارون جا خوش کرده است. این منطقه به خاطر نزدیکی به کارون، موقعیت مناسبی برای کشاورزی دارد و حدود ۸۵ درصد از اهالی روستا کشاورز هستند. در ادامه از دریچه تصاویر می بینیم که مردم زحمت کش، چگونه در زیر تیغ آفتاب انگورها را از شاخه می چینند و در سبدها می گذارند. لازم است این را بگوییم که تصاویر پیش رو توسط عکاس هنرمند، «محمد پدرام‌خو»، برای خبرگزاری مهر به ثبت رسیده اند.

همراه کارناوال شوید تا با هم به تاکستان های غزاویه قدم بگذاریم.

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

1- خیره به تاکستان های پُر بار

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

2- شیرین و رسیده

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

3- پسرک کار را آغاز کرد

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

4- خوشه ها را به ترتیب می چیند

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

5- سبدها هم از راه رسید

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

6- حاصل دسترنجش را بر دوش می کشد

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

7- از مشقت های کار

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

8- نوبرانه روستا 

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

9- کوشش در زیر تیغ آفتاب

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

10- درست و منظم چیده شوند!

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

11- لحظه ای به استراحت بگذرد

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

12- انگورها باید وزن شوند

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

13- تلاش همچنان ادامه دارد

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

14- کم کم از باغ خارج می شوند

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

15- خداحافظی انگورها با تاکستان

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

16- جای این خوشمزه ها باید خنک و تاریک باشد

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

17- جمعی از خوشمزه ها

برداشت انگور غزاویه بزرگ خوزستان

Mehdi Pedramkhou | mehrnews

سخن آخر

به بهانه برداشت انگور به روستای غزانویه بزرگ در استان خوزستان و حوالی شهر اهواز سفر کردیم و قدری با مردم این خطه همنشین شدیم. دیدیم که چطور اعضای خانواده، اعم از کوچک و بزرگ، دست در دست یکدیگر به کار و تلاش می پردازند و انگورها را از شاخه می چینند.

نظر شما درباره این تصاویر چه بود؟

آیا تجربه برداشت انگور را داشته اید؟

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

اون بیرون پر از شگفتیه و من می خوام گوشه ای از این شگفتی ها رو بهتون نشون بدم.

آیا این مطلب مفید بود؟

1 دیدگاه

جدید ترین دیدگاه

خیلی برام جالب بود فک نمیکردم تو دمای بالا هم بشه انگور کشت کرد ویه سوالی که داشتم هم این بود که چطور تونستن به آب وهوای گرم غلبه کنن وکیفیت محصولاتشون نسبت به بقیه شهرها چطوره؟

انتشار:15 آبان 1399

آیا این دیدگاه مفید بود؟

اپلیکیشن کارناوال

با نصب اپلیکیشن کارناوال، کنترل سفر را این بار شما به دست بگیرید. در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه ها و فرهنگ شهرها و کشورهای مختلف، رزرو آنلاین بلیت هواپیما و یا حتی رزرو انواع اقامت بسته به سلیقه و بودجه ای که دارید. اپلیکیشن کارناوال یعنی کنترل سفر در دست شما.

Android

IOS

مجوزها و نمادها

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیت هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های هیرمان محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.