ویدیو HD
نسیم امینی

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

26 خرداد 1397

به روز رسانی

27 خرداد 1397

زمان می گذرد و روزها از پی یکدیگر می آیند. با گذر زمان، آب و هوا نیز تغییر می کند و هر زمانی از سال، با حس و حال و ویژگی های خاص خود، از انسان ها و دیگر موجودات کره زمین دلبری می کند. هر زمانی از سال، می توان بهانه ای برای لذت بردن از طبیعت پیدا کرد؛ اما بهار، این پادشاه فصل ها، جور دیگری رخ می نماید. گل ها شکفته می شوند و سراسر دنیا به رنگ های زیبا مزین می شود و باران های بهاری لحظات خوشایندی برای مان پدید می آورند. با این همه، نمی توان از میوه های خوشمزه فصل اول سال، حرفی به میان نیاورد؛ گوجه سبز، درختان توت در هر گوشه شهر، چغاله بادام و البته، گل سر سبدشان، توت فرنگی.

در روزهای پایانی بهار به سر می بریم؛ به همین دلیل از فرصت استفاده کردیم تا تصاویری از برداشت محبوب ترین میوه بهاری را به تماشا بنشینیم. می خواهیم به قطب توت فرنگی در کشورمان سر بزنیم و روایت این میوه خوشمزه را از زبان مردمان زحمت کش این خطه بشنویم. مقصد سفرمان، کردستان است. بر اساس آماری که در سال 1395 داده شد، حدود 80 درصد توت فرنگی ایران، در استان کرستان تولید می شود؛ که در این میان بیشترین مزارع توت فرنگی در شهرستان های سنندج، کامیاران و سروآباد قرار دارند.

بد نیست بدانید در کشت توت فرنگی، دو الگوی خاص بیشتر مورد توجه قرار دارند؛ کاشت یک ساله و چند ساله. اما ایرادهای بی شماری به کاشت چندساله وارد است چرا که محصول در سال های آخر برداشت، دیگر آن کیفیت گذشته را ندارد. میوه ها ریزتر شده و آفت ها نیز، صدمه های قابل توجهی به مزارع وارد می کنند. برای همین، کاشت یک ساله، توجه تولیدکنندگان توت فرنگی را بیشتر به خود جلب کرده است. در این نوع برداشت توت فرنگی، عملیات کاشت، داشت و برداشت در یک فصل زراعی انجام می شود و پس از آن، زمین دوباره شخم می خورد. بهترین زمان آغاز کاشت یک ساله، به اقلیم آن منطقه خاص بستگی دارد و می توان در اواخر اردیبهشت ماه و یا در میانه ماه شهریور عملیات کاشت را آغاز کرد. 

هر ساله در مناطق سرد معتدل کردستان، برداشت توت ‌فرنگی در نیمه اردیبهشت ماه آغاز می شود و تا اوایل ماه تیر ادامه دارد. امروز به کردستان سفر می کنیم و در این روزهای پایانی بهار، به تماشای کار و کوشش مردان و زنان کُرد می نشینیم. همچنین، توت فرنگی های خوش رنگ و بو را از نظر می گذرانیم که دانه دانه از بوته ها چیده می شوند و برای توزیع در سراسر کشورمان، بسته بندی شان می کنند. باید ذکر کنیم که تمامی این تصاویر به دست عکاس هنرمند، «محمد لطیف حسینی نسب»، گرفته و در خبرگزاری ایلنا منتشر شده است.

در این خوشمزه گردی، همراه کارناوال بمانید.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

1- برداشت اولین میوه نوبرانه استان

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

2- برداشتی پر از نشاط

زنان کرد را می بینید که با انرژی و سرشار از شادی، به کار برداشت توت فرنگی ها مشغولند.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

3- زحمتی برای همه خانواده

زن و مرد، پا به پای هم به برداشت توت فرنگی های رسیده و آبدار مشغولند.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

4- پادشاه میوه های کردستان

بد نیست بدانید کردستان، مقامِ اول تولید توت فرنگی، دوم انگورِ دیم، سوم نخود، چهارم گندم و پنجم سیب زمینی را در کشور دارد.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

5- همه میوه ها رسیده اند؟!

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

6- توت فرنگی های ارگانیک

کشاورزهای کردستان محصولات ارگانیک به بازار عرضه می کنند و حساسیت خاصی روی این موضوع دارند.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

7- رنجی که زیبا ثمر داده است.

توت فرنگی، از آن دسته میوه هایی ست که زود فاسد می شوند؛ پس باید با حساسیت و سرعت بیشتری به بازار عرضه شود.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

8- لبخندی به شیرینی توت فرنگی!

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

9- قرمزی های دلبر

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

10- خسته اما راضی

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

11- بالاخره وقت بسته بندی رسید.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

12- دخترک به کمک خانواده می شتابد.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

13- مساله دردسرساز بسته بندی

چندی پیش، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان صحبتی درباره توت فرنگی داشت و این طور اظهار کرد:

یکی از مشکلات صادرات توت فرنگی در استان کردستان نداشتن بسته بندی‌ های مدرن و نبود صنایع تبدیلی و همچنین زمان عرضه کوتاه آن به بازار است.

اما متاسفانه، هنوز هم برای نگهداری طولانی مدت و با کیفیت بهتر این محصولات راه حلی پیدا نکرده اند و هنوز هم برای عرضه به بازار از روش های قدیمی بهره می گیرند.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

14- قرمز مثل یاقوت، شیرین همچون عسل

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

15- وقت خداحافظی توت فرنگی ها رسیده است. 

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

16- محصول رضایت بخش امسال

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

17- توت فرنگی مخصوص کردستان

با توجه به شرایط آب و هوایی کردستان، هر ساله در مناطق سردِ رو به معتدل این ناحیه، برداشت توت ‌فرنگی در نیمه اردیبهشت ماه آغاز می شود و تا اوایل ماه تیر ادامه پیدا می کند. 

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

18- و نگاه پایانی

یکی از ویژگی های کشت توت فرنگی این است که برخلاف سایر محصولات در زمین های شیب دار نیز می‌توان آن را کشت کرد.

Photo by : mohammad latif hoseini/ilna

سخن آخر

سری به استان کردستان زدیم تا یکی دیگر از جذابیت های بهاری را در این استان به تماشا بنشینیم. برداشت توت فرنگی را در میان طبیعت چشم نواز این منطقه دیدیم و با مردم زحمتکش کُرد، کمی گرم گرفتیم. همچنین تا حدودی با نحوه کاشت و برداشت توت فرنگی های خوشمزه آشنا شدیم.

نظر شما درباره این تصاویر چه بود؟

آیا می دانستید کردستان، قطب توت فرنگی ایران است؟

آیا پیش از این با نحوه کشت توت فرنگی آشنایی داشتید؟

نظر و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای کارناوال محفوظ است. استفاده از مطالب و تصاویر سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط کارناوال امکان پذیر است.