
زينب شيرازی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
19 تیر 1396
به روز رسانی
15 شهریور 1398
وقتی صحبت از آثار و میراث تاریخی ایران می شود، یاد جام های زرین شیر غران و کتیبه کوروش می افتیم که در موزه های خارجی نگهداری می شوند و شاید هم آه از نهادمان بلند شود که چرا باید این گنجینه های تاریخی ایران در مملکتی غریب باشند؟! جدا از این داستان تلخ، باید بدانید موزه های جذاب بسیاری در کشور عزیزمان ایران وجود دارند که متأسفانه اغلب آن ها برای مردم ناشناخته باقی مانده اند و گویی کسی هم در این میان برای تبلیغ و معرفی این مکان های فرهنگی و تاریخی تلاشی هم نمی کند. این موزه ها به قدری زیادند که وقتی نگاهی به لیست بالا بلندشان بیندازید، قطعا از این همه تنوع انگشت به دهان می مانید و از دانستن مجموعه های مختلف شان ذوق زده می شوید.
موزه ایران باستان یکی از آن موزه هاست که می توانید اشیائی باستانی و با ارزش از دوره های مختلف کشورمان را در آن به تماشا بایستید. از آن جمله می توان به سردیس آتوسا، جام طلایی دو شیر کلار دشت و یا پیکره داریوش اشاره کرد. همراه کارناوال باشید و یکی دیگر از گنجینه های این موزه را از نزدیک ببینید.
در پیش رو سردیسی سنگی می بینید که متعلق به دوره اشکانی است و قدمتی حدود 2000 ساله دارد. این سردیس از روی صورت ملکه فرهاد چهارم که اصالتی رومی داشت، ساخته شده است. این ملکه که موزا نام داشت، در واقع کنیزی رومی بود که در ازای مبادله پرچم رومیان، به پادشاه ایران داده شد. قضیه از آن قرار بود که در یکی از جنگ های ایران و روم، سپاهیان ایرانی توانستند با شکست یونانی ها، پرچم هایشان را به غنیمت بگیرند. این موضوع که حساس و حیاتی محسوب می شد، باعث شد تا رومیان از راه های مختلف برای بازگرداندن پرچم ها تلاش کنند. در نهایت پس از سال ها مذاکره، فرهاد چهارم، پادشاه وقت حاضر شد پرچم ها را به روم بفرستد، رومی ها نیز برای جبران این حرکت، کنیزی ایتالیایی تبار به نام موزا را به عنوان هدیه برای فرهاد چهارم فرستادند. موزا برای پادشاه پسری به نام فرهادک به دنیا آورد که به فرهاد پنجم لقب گرفت. موزا این ملکه رومی با استفاده از سیاست های خود جایگاه پسرش در دربار را تحکیم کرد و در کشته و مسموم شدن فرهاد چهارم دست داشت. به این ترتیب فرهاد پنجم به روی کار آمد، اما او به یکی از نالایق ترین و نا محبوب ترین پادشاهان زمان خود بدل شد و در تضعیف حکومت اشکانی نقش بسیاری داشت.
همان طور که گفته شد امروزه سردیس سنگی ملکه موزا در موزه ایران باستان نگهداری می شود و همه روزه از 9 تا 19 می توانید به بازدیدش بروید.
دوره تاریخی: اشکانی
قدمت: اواخر قرن اول پیش از میلاد
جنس: سنگی
محل نگهداری: موزه ایران باستان، تهران
هزینه ورود: 2500 تومان
زمان بازدید: 9 تا 18:45
آدرس موزه ایران: تهران، خیابان امام خمینی، نبش خیابان سی تیر، موزه ایران باستان یا موزه ملی ایران
دیگر آثار باستانی و نفیس معرفی شده در کارناوال را بخوانید:
همچنین می توانید درباره برخی از آثار تاریخی باشکوه ایرانی در زیر بخوانید:
مرد نمکی ۱۷۰۰ ساله در موزه ایران باستان
#گنجینه های تاریخ ایران و جهان را با کارناوال بشناسید.
3 دیدگاه

زینب جعفری
با سلام و وقت بخیر لطفا اطلاعات دقیق تری از این سردیس در اختریمان قرارد دهید مثلا پس از کشف آیا به سرقت رفته یا خیر و در مورد توصیفاتش مثلا با چه کد و مشخصاتی نگهداری میشه و ابعاد و اندازه آن چقدر است. تشکر. لطفا زودتر جواب بدین.
22 خرداد 1399

شاهین
مقبره کوروش داره داغون میشه کسی تو ایران به میراث فرهنگی و اثار باستانی اهمیت نمیده برو ترابزون ببین از کاخ اتا تورک میراث فرهنگی چه پولی به جیب و عایید کشور میکنند اونقدر توریست میاد و لی تو ایرا ویران میکنند
21 تیر 1396

ساناز
ممنون از مطلبتون. این مجسمه را دوباری که از موزه ایران باستان بازدید کردم دیدم. فقط خواستم بگم واقعا وضعیت نگهداری این اشیا باستانی در ساختمان موزه خیلی خیلی بده واقعا متوجه نمیشم
21 تیر 1396